spandoek3

In beeld

FRFC komt met documentaire over grootste spandoek van Nederland

StanV1908

Talloze kameraden werkten dagen lang aan het verwezenlijken van een gigantisch spandoek dat tijdens de kampioensswedstrijd in De Kuip te zien was. Hét lied van dit kampioensseizoen 'Feyenoord, Feyenoord, wat gaan we doen vandaag?' werd afgebeeld op het 11.000 vierkante meter grote doek waarmee zowat het hele stadion bedekt werd. Waar sfeeracties normaal gesproken eenmalig zijn, gold dat niet voor dit spandoek. Het werd, weliswaar ingekort, aan het nieuwe JEX gebouw bevestigd en kreeg zo een tweede leven. FRFC komt donderdagavond op het toepasselijke tijdstip 19:08 met een documentarie over hoe dit in zijn werk ging.

Door het enorme bedrag dat werd opgehaald met de crowdfundactie kon het doek aan het gebouw aan de Nassaukade in Rotterdam bevestigd worden. Daarvoor moest er wel het een en ander gebeuren. Zo moest het spandoek in stukken worden geknipt, werd groot deel opnieuw gemaakt en zorgde een zeilmaker voor extra stevigheid. En toen moest het doek nog worden opgehangen, wat niet zonder slag of stoot verliep. 

Bekijk de documentaire over het grootste spandoek van Nederland vanaf 19:08 hieronder of op het kanaal van FRFC1908:

Delen

Reacties

Markvdrheijden
Vandaag nog even langs gefietst. Een geweldig gezicht.
aaah het charme offensief van FRFC1908, nadat door hun acties tijdens het stadionproject 40 miljoen aan Feyenoordinvesteringen wegliep.
Eindelijk iemand die het snapt.