spandoek kuip

VK Sportphoto

Nieuws

FSV De Feijenoorder is tegen het plaatsen van netten

Van de redactie

Nadat eerder bekend werd dat de Klassieker in De Kuip op zondag 22 januari met netten rondom het veld wordt gespeeld heeft supportersvereniging FSV De Feijenoorder zojuist via de website laten weten het niet eens te zijn met het besluit en bracht het volgende bericht naar buiten.

"Als vereniging spreken we ons uit tegen het plaatsen van de netten rondom het veld. Deze netten worden al lange tijd gebruikt bij de Europese duels in ons stadion. Nu bekend is geworden dat de netten geplaatst worden tijdens de klassieker in De Kuip, kunnen we niet anders dan ons uitspreken tegen dit besluit. Met Feyenoord zullen we deze casus bespreken en zoeken naar oplossingen en alternatieven.

Dagelijks hebben we veel contact met supporters waar we klachten van ontvangen over het belemmerde zicht. Met name de parterre vakken hebben hier veel last van. Supporters dienen bij Europese duels (de wedstrijden die vaak de boeken in gaan als de topwedstrijden in een seizoen) een passe-partout te kopen om deze wedstrijden bij te wonen. Juist deze wedstrijden worden onaangenamer door de geplaatste netten. Nu ook de klassieker gespeeld gaat worden met netten, is het ons inziens tijd voor actie. De Kuip is niet voor niets het stadion met het allermooiste zicht!

Voorwerpen gooien naar het veld
Uiteraard zijn we ons bewust van het feit dat er geregeld voorwerpen naar het veld worden gegooid. Deze reden wordt gebruikt bij het besluit om de netten te plaatsen. Over het gooien van voorwerpen kunnen we als vereniging erg duidelijk zijn. Wij vinden dat het gooien van voorwerpen naar het veld onacceptabel is.

Kameraden ondervinden steeds vaker last van de daden van een individu die zich toch laat verleiden om iets richting het veld te werpen. We willen daarom oproepen om het gooien van voorwerpen richting het veld te stoppen. Niet alleen voor jezelf heeft dit nadelige gevolgen, maar ook je mede kameraden op het vak ondervinden hier problemen door. 

De komende wedstrijden zijn voor onze club erg belangrijk. We zien heel graag iedereen uit volle borst zingen op de vakken waardoor onze jongens de koppositie kunnen blijven behouden. We zullen ze laten beven!

Tot vanavond kameraden!"

 

Delen

Reacties

FSV denkt dat er niet meer wordt gegooid als je het netjes vraagt? Heel bijzonder. Je weet van tevoren dat Berghuis letterlijk mikpunt gaat zijn. Zullen sommigen heel grappig vinden, maar het levert op zijn minst ook weer een boete op. En dat soort treurige figuren zonder opvoeding bezorgen de normale supporters ook een slechte naam. Die netten zijn niet fijn, maar voor nu even de beste oplossing.
Enige juiste beslissing van Feyenoord. Laten ze zorgen dat die ******** die in Europa en in ons stadion de boel verzieken nooit meer een stap in de Kuip zetten.
Tot ik na 25 jaar mn lidmaatschap opzegde wel.
@hardetackle; Feyenoorder in hart en nieren, met 'de Feijenoorder' heb ik niet veel nee.
Die FSV zou juist actief bezig moeten zijn met het vermijden van vuurwerk tijdens europese duels imho. Het schaadt de club, de beleving en dat allemaal voor een paar idioten met fakkels die beschonken of doorsnoven zijn. Laat ze daar eerst eens mee bezig gaan.
Zolang er mensen bij de FSV zitten die, fakkels verkopen.
Zijn ze niet serieus te nemen.
Ook spelen zij volgens mij een rol met het binnensmokkelen van zaken die er niet horen.
Volgens mij beschikken ze ook over de sleutels van het Stadion.
En dan de directie die die idioot van een DJ Panic laat draaien.
Je jaagt je normale supporters hiermee het Stadion uit.
En vice versa
Jij denkt dat ze een rol spelen met binnen smokkelen. Ik denk dat de kontvibrator van je moeder elke keer harder gaat trillen als jij domme berichten op internet plaatst. Waar of ook niet waar?
Laat FSV De Feijenoorder, waarvan ik nog wel lid ben, zich eens echt druk maken over dat wat deze netten noodzakelijk!!! maakt; het gedrag van een verzameling asocialen die de club stelselmatig in diskrediet brengen en tonnen aan geld kosten. Een oproep geen voorwerpen meer op het veld te gooien is zoiets als roepen "nu niet meer doen hoor dan vindt papa je niet lief". En de zin "Kameraden ondervinden steeds vaker last van de daden van een individu.....", is een zin waaruit blijkt dat de omvang van het probleem door de FSV volledig en bewust wordt ontkent. Een enorm zwaktebod. Klaarblijkelijk is het uit de wind houden van een forse harde kern belangrijker dan het supporteren van de club Feyenoord.
Het is ook vooral vooraf straffen. In de Kuip tijdens de klassieker gebeurd er jaren vrij weinig tot niks. Dat het nu wel uit de hand kan lopen vanwege Berghuis begrijp ik. Maar het blijft jammer dat Feyenoord dus nog steeds geen oplossing heeft om individuen aan te pakken dus dan maar vooraf iedereen pakken.
Gebeurd wel door hele stadion heen he niet alleen bij hoekvlaggen of achter doelen
Heeft ook te maken met Lazio.
Lezen is moeilijk he..
Een niet nader te noemen bestuurslid van FSV De Feijenoorder vindt het allemaal wel prachtig dat gooien van voorwerpen. Neemt zelfs de moeite er een filmpje over te maken.
https://youtu.be/w95akCcuA08
Dan zit je in het FSV bestuur, maak je dit filmpje en kom je 2 weken later aan met dit statement....
Ik ben gelijk lid geworden van De Feijenoorder, goed om te zien dat dat soort idioten blijkbaar een kleine stem hebben en De Feijenoorder zich uitspreekt er tegen. Zijn jullie ook lid geworden?
Netten zijn helaas nodig vanwege die enkele idioten die hun spullen niet bij zich weten te houden. In plaats van je alleen uit te spreken als daar middels netten tegen opgetreden wordt, had de FSV misschien al veel eerder hun eigen ledenbestand op het hart moeten drukken niets te gooien. In alle uitingen van (bestuurs)leden van de FSV wordt dergelijk asociaal gedrag echter gebagatelliseerd en/of aangemoedigd, dan moet je niet ineens gaan zeuren als de club optreedt.
Zeker de timing is ook vreemd. Die netten staan er al jaren, maar nu ze (met name) geplaatst worden om een individuele speler van de tegenstander te beschermen komt er ineens een klaagzang vanuit de FSV. Jammer joh, dat jullie aanslag verijdeld wordt.
Hoe moeilijk is het om even je verstand te gebruiken en niks te gooien? Het is echt bizar hoeveel domme fans wij hebben helaas
Praktisch elke reactie hier is door een idioot geschreven dus ik vind het helemaal niet vreemd.
Zo lang er imbecielen zitten die rotzooi naar het veld gooien een prima oplossing.
Straks met de EL is de gele zijde weer dicht om dezelfde reden, scheelt Feyenoord weer 6 of 700.000 Euro aan inkomsten.
En dit gaat al een tijdje zo, ik snap niet wat die gasten denken die iets naar /op het veld te gooien, dat dat een extra punt oplevert of zoiets ?
Kansloos , schuld van een stel zogenaamde supporters. Feyenoord had die gasten moeten koesteren misschien. Thuis ophalen, ereplaats, gratis catering , een sterretje en meet en greet met de spelers na afloop wedstrijd .Sorry door Te Kloese dat we eerder netten hebben gehangen. Dat was immers een grote fout. Dan weer naar huis brengen.Vrees dat dat ook niet helpt.. Zolang er niet goed opgetreden tegen deze toch jongens en meisjes van vaders en moeders blijft het een puinhoop.
Het spel is net zo slecht te zien met die netten op de parterre vakken als zonder.
Precies, als je het goed wilt zien moet je niet op een parterre vak gaan zitten/staan.
@FTM ik zag ene opmerking van je dat de mysterieuze speler niet komt. Wat is hiervan de reden? Financieel niet haalbaar? Is daarnaast Reiss Nelson met z’n aflopende contract nog in beeld?
Met al het gezeik over die netten heb ik nog nergens een goed alternatief gelezen over hoe dit probleem dan aan te pakken en boetes te voorkomen.. ik ben benieuwd wat de supportersvereniging doet om de ‘individuen’ die voorwerpen gooien te identificeren en aan een stadionverbod te helpen!
Waarom altijd maar dat wijzen naar de club. Als de supporters niks het veld op gooien hoeven er geen netten te komen. Moeilijker is het niet. Maar onze supportersvereniging heeft moeite met hun eigen supporters eens echt aan te spreken hierop. Ipv dat krijg je dit soort achterlijke statements
Hun eigen supporters? 15% van de seizoenkaarthouders is lid van de vereniging. Dus statistisch gezien zal het gros van de gooiers geen lid zijn. Wat kan een vereniging zonder mandaat of bevoegdheid nu uithalen? (Los van zeggen dat het niet moet gebeuren en dat zeggen ze dan ook)
Je bent wel erg naief.
Onder de leden zitten juist veel leden van de harde kern.
Dat komt niet overeen met het beeld dat ik heb. Ik heb jarenlang vrijwilligerswerk gedaan in diverse hoedanigheden. (Of mijn definitie van harde kern verschilt met die van jou)
zolang er van die ******** zijn die van alles maar blijven gooien is het gewoon terecht om netten te plaatsen