yv2023924yv2023924a1c04778

VK Sportphoto

Nieuws

Gaaei aast op revanche: "Dat was de ergste wedstrijd die ik heb meegemaakt"

Stan

Met de Klassieker op het programma gaan de gedachten terug naar de editie van eerder dit seizoen, toen Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA veel te sterk was voor Ajax en over twee delen met 0-4 zegevierde. De grote schlemiel aan de kant van de Amsterdammers was toen Anton Gaaei, die gisteren tijdens het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles zijn eerste doelpunt maakte als Ajacied.

Voor Gaaei, die zijn eerste Klassieker speelde, was de wedstrijd in september een grote nachtmerrie: de jonge back liet het bij zowel de 0-1 en 0-2 afweten, en werd na een half uur al naar de kant gehaald. "Achteraf was ik er mentaal misschien nog niet klaar voor om die wedstrijd tegen Feyenoord te spelen", blikt Gaaei nu terug bij Voetbal International. "Ik was heel blij dat ik mocht starten, maar de club zat in een moeilijke fase. Voor mij was het qua gevoel achteraf de ergste wedstrijd die ik heb meegemaakt. Maar daar ben ik nu niet meer mee bezig. Het is met een reden gebeurd, denk ik. Al had ik het natuurlijk veel liever nooit meegemaakt."

Ondanks die vervelende ervaring kan de Deense vleugelverdediger niet wachten op de Klassieker van aankomend weekend. "Ik kijk er echt naar uit. Ik weet dat het de grootste wedstrijd van Nederland is. Ik probeer mijn ding te doen en hopelijk nemen we de drie punten mee, want die hebben we nodig."

Gaaei heeft eerder dit seizoen ervaren wat de wedstrijd tegen Feyenoord losmaakt. "Iedereen in de groep weet wat De Klassieker betekent, hoe belangrijk die wedstrijd is. Het zijn de twee belangrijkste wedstrijden van het seizoen. We moeten revanche nemen en laten zien dat we veel beter zijn dan we in de eerste wedstrijd tegen hen hebben laten zien. Ik kijk ernaar uit. Ik weet dat iedereen dat doet. Wij geloven in een goed resultaat. We zijn er klaar voor."

Delen

Reacties

Beste Gaaei
Het kan zondag zomaar jouw " ergste nachtmerrie" worden.
Alleen al de Ajax gedachte "wij geloven in een goed resultaat en zijn er klaar voor".
Praat jezelf vooral moed in want zondag komt de harde Feyenoord realiteit.
De ergste wedstrijd die hij heeft meegemaakt... tot nu toe
Die weet niet wat hij meemaakt in de Kuip.