slot-eenzaam

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Dit mag je wel even voelen als je vorig jaar kampioen bent geworden"

Stan

Donderdagavond beleefde Feyenoord in Volendam een teleurstellende wedstrijd. Tegen de plaatselijke FC, tevens de hekkensluiter van de Eredivisie, kwamen de Rotterdammers niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Arne Slot ging vrijdagmiddag tijdens de persconferentie nog even in op het duel in het Vissersdorp. 

Slot is van mening dat het teleurstellende puntverlies in Volendam wel even mag doordringen bij zijn selectie. "Zo langzamerhand zou die kater weg moeten zijn, maar ik vind en vond dat die er vanochtend absoluut nog moest zijn. Omdat je punten verspilt tegen de nummero 18, maar omdat je ook redelijk definitief kan zeggen dat je het kampioenschap hebt verloren aan PSV. Het was met 7 punten verschil ook al niet een hele grote kans dat we dat nog goed gingen maken, maar de kans was er zeker nog. Nu met deze achterstand is dat praktisch onmogelijk geworden. Dat mag je wel even voelen als je zelf vorig jaar kampioen bent geworden." 

Voor Feyenoord is het niet de eerste keer dat het na een reeks goede wedstrijden een tegenslag krijgt te verwerken.  "Dit seizoen heeft al vaak aangetoond dat we er een hele goede serie - waarin de positieve kritieken opstapelden naar een punt waarvan je dacht: 'Zo, we zijn echt goed!' – een kink in de kabel kwam. Die heb ik liever gisteren, dan dat was opgebouwd en we in de bekerfinale met zo’n prestatie kwamen. Maar goed, dit geeft natuurlijk geen zekerheid dat het ons in de bekerfinale ook niet overkomt."

Gimenez
Feyenoord bleef donderdagavond steken op een 0-0 gelijkspel, mede doordat Santiago Gimenez weer niet scoren kwam. "Hij heeft tegen Volendam geen gelukkige wedstrijd gespeeld, maar dat gold voor heel veel anderen ook. Daar was hij geen uitzondering op", vertelt Slot, die wel vindt dat zijn spits minder uit vorm is dan wordt beweerd. "Ik vond hem in de laatste thuiswedstrijd minder slecht dan dat de meeste mensen hem vonden. Ik zag dat hij een aantal hele goede loopacties had, ik zie de laatste wedstrijden ook dat hij weer meer in scoringspositie komt. Dat is wat we heel graag willen zien, want er zijn ook wedstrijden geweest dat hij dat niet meer zo veel was. Nu komt hij gelukkig zowel tegen Utrecht als nu tergen Volendam weer voldoende in scoringspositie. Dan is het voor hemzelf en ook voor ons als team wel vervelend en jammer dat hij hem dan niet binnenprikt. Dat is ook het leven van een spits."

De kansen waren er wel voor de Mexicaanse aanvaller. Zoals het moment dat hij de meelopende Yankuba Minteh - volgens Slot terecht, negeerde en de bal op keeper Mio Backhaus schoot. "Ik vond ook dat hij hem goed binnenschoot, maar niet goed genoeg, want dan gaat hij hierin. Maar ik denk dat de keeper van Volendam mindere wedstrijden heeft gekeept dit jaar, in de zin van dat hij veel tegengoals kreeg. Gisteren werd hij niet voor niets 'man of the match' en dat verdiende hij ook ten zeerste."

Delen

Reacties

2,5 jaar geleden werden we 5de voor de play-offs conference League. En nu staan we hier, dat is toch top? Dat hebben we te danken aan Slot en te Kloesse. Zelfs in het kampioensjaar in 2017 verloren we van de nummer laatst. Dat kan een keer. Kop omhoog en morgen gewoon 020 slopen.
Hopelijk dringt de oorzaak ervan ook door bij Arne Slot zelf. Ja, de gebruikelijke ijver was in tegenstelling tot de meeste wedstrijden zoveel minder dat het matige spel voorbij de tweede lijn van de tegenstander niet werd gecompenseerd door inzet en kwaliteit in aanleg.
Maar dat matige, of iig zeer wisselvallige, aanvallende spel is er al sinds eind oktober en dat structurele probleem verdient meer aandacht dat het incident van een matige inzet in één wedstrijd. Hoogste tijd voor een zelfstandig Technisch Directeur met voldoende kritische zin om iedereen binnen de organisatie weer op scherp te zetten.
En wat gaat een technisch direkteur daar aan veranderen?
Gaat tie ze er persoonlijk in schieten
Flauwe opmerking maar dat is het specialisme van zouteloze types....
Een TD met meer voetbalverstand dan Te Kloese kan in ieder geval de zelfingenomenheid bij de huidige technische leiding doorbreken. Want dat Arne Slot Nederlands kampioen zelffeliciteren is, dat weten we nu wel. En begrijp me niet verkeerd de verdiensten van Slot zijn groot genoeg om de man een ereplaats in het Feyenoord-verhaal, maar Feyenoord begin april na een klotenloos gelijkspel tegen de nummer laatst 'onherkenbaar' noemen, terwijl de voetballende tekortkomingen dezelfde waren is een veel andere wedstrijden sinds eind oktober en alleen de geringe inzet 'afwijkend' was, getuigt niet van veel realiteitszin.
En Te Kloese met een nog beter gevulde portemonnee boodschappen laten doen terwijl zijn duurste aankopen van zijn vorige boodschappenronde nauwelijks indruk gemaakt hebben, is misschien ook niet zo'n heel goed idee.
Ben het voor ern groot gedeelte met je eens. Het niet scoren ligt vooral in het feit dat je ern spits hebt die al maandenlang uit vorm is en voor de rest mis je gewoon kwaliteit. Ondanks de slechte wedstrijd in Volenddam had je toch 24 schoten. Dan kan je niet zeggen dat je geen kansen had