VK Sportphoto - Foto FC Twente - Feyenoord Rotterdam, uitvak supporters uitsupporters fans support spandoek awayday awaydays fans combi buscombi slo

Nieuws

Geen uitvak in Leeuwarden in strijd met handelingskader

Van de redactie

Door dit seizoen geen uitsupporters meer toe te laten bij SC Cambuur, handelt de gemeente Leeuwarden in strijd met het handelingskader Voetbal & Veiligheid.

Dit handelingskader is opgesteld en gepresenteerd door alle voetbalburgemeesters samen, zo blijkt uit het uitgebrachte statement van het competitiebestuur betaald voetbal. “Het competitiebestuur betaald voetbal vindt dat in principe bij elke wedstrijd de aanhang van beide clubs aanwezig moeten kunnen zijn. Dat maakt de sfeer in de stadions en hoort bij het betaald voetbal”, zo valt te lezen.

Burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden wil dit seizoen geen uitsupporters meer toelaten vanwege de vele ongeregeldheden waar met name de thuisaanhang bij betrokken is.  “Supporters van de ene club kunnen niet de dupe worden van het gedrag van supporters van een andere club”, aldus het competitiebestuur”. De gemeente Leeuwarden doet dat wel, waardoor er onder andere geen Feyenoordsupporters welkom zijn voor het duel met SC Cambuur op zondag 16 april.

In het handelingskader is opgenomen dat een voetbalgemeente op basis van eerdere ongeregeldheden een bezoekende club het volgende seizoen mag weren. Ook een voetbalgemeente waar deze supporters een paar weken later heen gaan, heeft de mogelijkheid ze te weigeren. Enkele gemeentes besloten recent echter om na misdragingen van een bezoekende supportersgroep dit seizoen helemaal geen uitsupporters meer toe te laten. Deze maatregel past niet in het handelingskader.

Delen

Reacties

Als daar niemand meer welkom is, zijn zij dat ook nergens meer. Terechte reactie lijkt mij toch?
Sowieso een apart besluit. "...waar met name de thuisaanhang bij betrokken is" maar de bezoekende fans/andere clubs zijn de dupe en niet (de) Cambuur(fans).