yv202287yv202287a1b09507

VK Sportphoto

Opinie

No Luts, No Glory • "Hij is een speler die Feyenoord uitademt"

Van de redactie

Lutsharel Geertruida heeft zich ontwikkeld tot een van de absolute leiders van het huidige Feyenoord. De 22-jarige verdediger behoort niet alleen voetballend tot de uitblinkers, hij is bovendien een speler met wie de supporters zich kunnen identificeren.

Niet voor niets kreeg Geertruida de aanvoerdersband voor de wedstrijd tegen AZ. Geertruida kent de club als geen ander. Vanaf zijn elfde jaar doorliep hij de jeugdopleiding op Varkenoord, om in 2017 op zeventienjarige leeftijd zijn debuut te maken in het eerste. Anno 2023 is hij een van de sterkhouders in het team van trainer Arne Slot.

“Hij is geweldig. Als er een speler is die Feyenoord uitademt, dan is het Geertruida”, zo liet huisanalist Rory de Groot zich ontvallen bij Feyenoord TV. “Die beelden na de wedstrijd, daar straalt hij één en al passie en zelfovertuiging uit. De onoverwinnelijkheid druipt er vanaf”. De Groot doelt onder andere op een video direct na afloop van de wedstrijd tegen AZ. Een moegestreden Geertruida spreekt daarin op verbeten wijze klare taal. "Wij blijven op één. Is van ons. Van ons!”, doelend op de koppositie van de Rotterdammers.

Tekst gaat verder onder video

Geertruida symboliseert in alles het huidige Feyenoord. Hij gaat voorop in de strijd, schuwt de duels niet, speelt sterk en is onverzettelijk. De jeugdinternational zoekt bovendien graag de interactie met het publiek. Zo zweept hij de supporters op, zoals voorafgaand aan de halve finale van de Conference League tegen Olympique Marseille. Dan weer viert hij gezamenlijk feest zoals na afloop van de competitiekraker tegen AZ.

Tekst gaat verder onder video

“Ik vind het een echte teamspeler. Het is een fenomenale verdediger. In het hart van de verdediging ontwikkelt hij zich erg goed. Ik vond hem al sterk hiervoor. Als je ziet met welk gemak hij voetbalt in het centrum, zowel verdedigend als aanvallend. Hij doet op dit moment alles goed”, aldus De Groot.

Lutsharel Geertruida heeft zich ontpopt tot sterkhouder en publiekslieveling. Als jeugdexponent van Varkenoord heb je al snel een streepje voor bij het Legioen, maar bovenal spreken zijn prestaties op het veld momentele boekdelen. Volgens diverse media lonkt dan ook een uitnodiging voor het Nederlands elftal.

Geertruida zweept publiek op, vanaf 6:55

Delen

Reacties

Zou fantastisch zijn als we hem kunnen verlengen..

Voor mijn part maak je hem een van de grootverdieners van de selectie en geef je hem zelfs een klein percentage van de verkoopsom.

Hancko zal niet heel lang meer in een Feyenoord shirt rondlopen, wat het nog belangrijker maakt dat Geert nog even blijft hangen..

Qua verkoopsom haal je het er 10X uit. Want inderdaad, dat is het verschil tussen 9 en 25 miljoen.
Feyenoord is al tijden in gesprek en is te hopen dat hij bij zal tekenen, dan kan hij alsnog vertrekken, maar krijg je er waarschijnlijk een hoger bedrag voor.
Vind hem in centrum van de verdediging dit jaar echt geweldig spelen.
Geweldige speler, zondermeer. Maar kijkend naar deze en andere filmpjes word ik eigenlijk va alle spelers buitengewoon vrolijk.
We hebben weer een selectie die deugt en aangenaam leuk en lollig is. Dat is genieten en als die selectie ons naar de Coolsingel weet te brengen o.l.v. onze Arne & zijn staf dan staat er weer een héééérlijk hoofdstuk in het Grote Feyenoordboek!
Echt in alles op en top eigen kweek!
De speler die aankomende zomer voor een prikkie de deur uit loopt, omdat ie nog maar een jaarcontract heeft, en Feyenoord niet aan zijn eisen tegemoet wilde komen....een speler die nu pas echte stappen maakt, omdat hij door blessure van aankoop op zijn natuurlijke positie terecht kwam...zoals wel vaker met eigen jeugd eerst jaren misbruikt op andere posities. Deze keuzes van de club en coach gaan de club in de zomer vele miljoenen kosten, ipv 30 mln opbrengst blijft een schamele 6-7 mln over ...
Gewoon hem het salaris van Orkun geven en hem captain maken. Zo simpel is het.
Je bent te dom om op te reageren, dus bij deze
hopen dat onze luts nog gaat verlengen