geertruida-1

VK Sportphoto

Nieuws

Geertruida aanvoerder van Feyenoord tegen AZ

Van de redactie

Zaterdagavond om 21:00 uur trappen de nummer één en twee, Feyenoord en AZ, af in een volle Kuip. Voor beide teams een belangrijk duel met het oog op de ranglijst. De Alkmaarders staan tweede in de Eredivisie met twee punten achterstand op de Rotterdammers.

Trainer Arne Slot gaf in de persconferentie vrijdagmiddag aan dat Lutsharel Geertruida de aanvoerder is van de Rotterdammers door het ontbreken van eerste aanvoerder Orkun Kökcü (geschorst).

Wederom een topwedstrijd voor de ploeg van Slot. "Inderdaad, de nummer één tegen de nummer twee. Een mooi affiche met twee zeer goed voetballende ploegen. Lutsharel Geertruida is de aanvoerder."

De oefenmeester van de Rotterdammers heeft evenals vorige week lovende woorden voor de verdediger. "Ik kan het niet precies zeggen, maar het zou me niet verbazen als hij van deze selectie de meeste wedstrijden in Feyenoord 1 heeft gespeeld. Lutsharel doet het uitstekend en aanvoerder één is Orkun (Kökcü), twee is Trauner en drie is Justin (Bijlow), maar die zijn er alle drie niet en dus hebben we gekozen voor Geertruida. Allereerst omdat hij het uitstekend doet en een belangrijke speler voor ons is. Hij is een speler van de eigen opleiding en zoals ik van de week al zei, onwijs trots om het shirt te mogen dragen. Dat zijn allerlei redenen om hem de aanvoerder te maken." 

Geertruida kon de keuze wel waarderen, evenals zijn teamgenoten. "Ik zei het waar de jongens bij waren en dan weet je dat hij een beetje in de maling genomen wordt en dat ze grappig gaan doen tegen hem. Ik kreeg wel de indruk dat hij het mooi vond."

Delen