timber-1

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: 'Wieffer weer fit na ziekte; Timber naast hem op middenveld'

Moreno

Op de persconferentie in aanloop naar het duel met AZ werd Arne Slot gevraagd naar hoe hij het gemis van aanvoerder Orkun Kökcü gaat opvangen. Slot wilde nog niet al te veel prijsgeven. "Maar Timber zal in ieder geval een positie teruggaan."

Dat Lutsharel Geertruida een linie naar voren geschoven wordt, is dus uitgesloten. Hij zal zijn plekje in het hart van de defensie opnieuw invullen, wat hij de laatste weken zo goed doet. Deze keer doet hij dat ook nog als aanvoerder. Dat Arne Slot met het duo Mats Wieffer en Quinten Timber voor de verdediging gaat spelen, is zeker.

“Al was het wel even schrikken toen Mats begin deze week ziek was. Gelukkig trainde hij gisteren weer volledig mee”, liet Slot weten. Wieffer zal dus zeker zijn van zijn basisplaats. Alleen hoe de oefenmeester van Feyenoord de nummer 10-positie gaat invullen, liet de coach in het midden. “We hebben meerdere buitenspelers die op 10 kunnen spelen. Met Bullaude en Taabouni hebben we ook twee spelers die die positie hun hele leven lang ingevuld hebben. Dus daar hebben we nog wel keuze in. Maar hoe we het exact daarvoor invullen, zul je morgen zien.”

Met de afwezigheid van een extra ‘6’ hebben de Rotterdammers op de bank weinig opties voor de controlerende posities op het middenveld. Quinten Timber speelde tot op heden nog geen 90 minuten sinds het moment dat hij terugkeerde van zijn blessure. “Met de absentie van Orkun moet je als staf wel nadenken over hoe je dat kan invullen als Quinten geen hele wedstrijd kan spelen. Laten we eerst de wedstrijd maar spelen en kijken hoe lang hij het volhoudt”, gaf Slot aan.

De trainer van Feyenoord denkt dat de overige middenvelders de afwezigheid van Kökcü goed op kunnen vangen. “Mats Wieffer maakte de afgelopen weken naast Orkun een uitstekende indruk, en Timber daarvoor ook, naast Kökcü. Nu moeten ze het zonder hem doen. Dat is dus een mooi meetmoment voor ze. Eens zien hoe ze daarmee omgaan.”

Delen

Reacties

Gewoon een goed verhaal van Slot. Ik hoop dat Dilrosun voorin blijft spelen, niet alleen vind ik hem daar (iets) beter dan als meest aanvallende middenvelder. Ik vind het ook verkieslijk om aan de zijkanten voorin met en een linkspoot en een rechtspoot te spelen. Misschien Jahanbakhsh en Taabouni tegen hun oude club laten spelen...?!