slot bron feyenoord.nl

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over titelrace: "We zijn nog niet aan het aftellen"

StanV1908

Zaterdagavond neemt Feyenoord het in een directe confrontatie om de eerste plaats op tegen AZ. Als de Rotterdammers de koppositie weet te behouden ligt de weg naar een kampioenschap open. Trainer Arne Slot laat in de persconferentie van vrijdag echter weten zich op dit moment vooral nog te richten op het hier en nu.

Slot vertelt niet af te tellen richting een mogelijk kampioenschap: “Nee dat zijn we nog niet aan het doen. Ja nou, dat ben je natuurlijk altijd aan het doen. Ik zag vandaag nog op mijn bord dat we over vier weken een interland-weekend hebben. Daar kijk je ook wel naar uit als je in zo'n druk programma zit. Maar we zijn zeker nog niet aan het aftellen en helemaal niet in relatie met de stand op de ranglijst."

Toch ziet ook de trainer van Feyenoord in dat het Eredivisie-seizoen zo langzamerhand in een cruciale fase terechtkomt: "Je weet wel dat je in de eindfase van het seizoen aanbelandt. Dan wil je er over het algemeen goed voorstaan. Dat is ons gelukt, maar dat is ook AZ gelukt en Ajax, PSV en Twente doen ook allemaal nog mee. Dan krijg je het cliché, dat in de eindfase van het seizoen écht het verschil gemaakt wordt.”

Er zijn nog genoeg hordes te nemen richting de Coolsingel, maar Slot weet dat juist dát de uitdagingen zijn waarmee je als ploeg moet zien te dealen. “In een lang seizoen kunnen er dingen mee én tegen zitten. Het gaat er altijd om, dat als je een valkuil hebt of als het even tegenzit, hoe snel je daar weer bovenop bent. Ik denk dat elke ploeg, elk team, wel eens een minder fase. Dan gaat het er altijd om: hoelang duurt zo’n fase? Hoe kom je er bovenop? Je hoopt in eerste instantie die periode zo lang mogelijk niet te hoeven hebben en al je ‘m wel hebt moet je ‘m zo kort mogelijk houden.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties