geertruida-oranje-soccrates

Socrates Images

Nieuws

Geertruida en Bijlow zeker van achtste finales EK

Ference

Het Nederlands elftal heeft zich vanavond officieel geplaatst voor de achtste finales van het Europees Kampioenschap. 

Dit heeft de formatie van Koeman gedaan zonder zelf in actie te komen vanavond. Albanië kwam dat wel en verloor met 0-1 van Spanje. Hiermee eindigt Albanië op één dapper puntje in Poule B en is het daarmee veroordeeeld tot de laatste plaats. 

Naast de nummers één en twee in de poule, gaan ook de vier beste nummers drie door naar de 'knock-out' fase. Met het puntverlies van Albanië kon de nummer drie uit Poule B maximaal op drie punten komen. Dit is uiteindelijk het Kroatië van Ivanusec geworden, wat vanavond gelijkspeelde tegen Italië (1-1). Gisteren werd al bekend dat de nummer 3 uit poule A, Hongarije, eveneens op 'maar' drie punten blijft steken.

Het Albanese puntverlies betekent dus goed nieuws voor Bijlow en Geertruida, aangezien zij na een overwinning op Polen (1-2) en gelijkspel tegen Frankrijk (0-0) al op vier punten staan. Dit voordat de derde en laatste poulewedstrijd tegen Oostenrijk is gespeeld. 

Hiermee behoort Nederland minimaal en officieel tot de beste vier nummers drie en is het zeker van een plek in de achtste finales. Uiteraard kan Nederland tegen Oostenrijk ook nog de tweede, of zelfs eerste plek veiligstellen in Poule D.  

Delen

Reacties

Duitsers en Italianen... altijd het hetzelfde 😩
Dit is uiteindelijk Kroatië van Ivanusec geworden na het gelijkspel tegen Italië (1-0).
Italie heeft zojuist gescoord, dus niet verloren van kroatie
Haha toen Albanië klaar was stond t nog 1-0 voor Kroatië, dus moest even bijschakelen ;)