geertruida-twente

VK Sportphoto

Nieuws

"Geertruida is de enige die overeind bleef"

Stan

Een moeizaam spelend Feyenoord verloor zondag met 2-1 van FC Twente, nadat de ploeg van Arne Slot als collectief werd afgetroefd door de Tukkers. Oud-Feyenoorder Ben Wijnstekers, die namens De Telegraaf het Elftal van de Week mocht samenstellen, zag desondanks een lichtpuntje bij Feyenoord en koos voor Lutsharel Geertruida in zijn team. 

Ook Wijnstekers zag hoe het team van Arne Slot niet al te goed voor de dag kwam in Enschede. Toch ruimt hij in zijn elftal van de week een plekje in voor aanvoerder Geertruida. "Hij is de enige die bij Feyenoord op zijn niveau speelde tegen FC Twente en normaal overeind bleef. Bij de anderen leek er weinig spirit in te zitten en de meesten waren slordig. Daar had hij geen last van. Hij scoorde ook nog en schoot nog een bal op de paal."

Dat Feyenoord het lastig had tegen Twente, had ook te maken met de ijzersterke thuisploeg. Vooral keeper Lars Unnerstall maakte indruk op Wijnstekers. "Het lijkt wel of hij altijd tegen Feyenoord geweldig keept. Al vind ik hem sowieso altijd een sterke, rustige keeper, met geweldige reflexen. Nu hield hij er ook twee zekere goals uit in een topduel en daarmee heeft hij een streepje voor op andere uitblinkers."

Daarnaast zag het Feyenoord-icoon hoe Santiago Gimenez door de verdediging van de Tukkers onschadelijk werd gemaakt. Daarbij gaan de complimenten naar de 22-jarige Mees Hilgers. "Een grote, sterke verdediger, die ook tegen een topspits als Gimenez op de been bleef en aanvallend ook zijn inbreng heeft, met name in de opbouw van achteruit. Heel knap wat hij liet zien en dat was niet voor het eerst."

Delen

Reacties

Was ook niet best hoor, ging vooral allemaal veel te traag bij hem. Hier mis je toch echt het gelijk tussen de linies passen van Trauner.
Mees Hilgers dan maar op het lijstje voor komend seizoen of alvast ophalen in de winter.
En wie gaat pisvee nog 10 punten afhandig maken?
Vond Geertruida ook niet zijn niveau halen
Nou die vond ik dus niet goed. Vooral de eerste helft was hij nog aan het dromen, zal met de tijd hebben gehad!