geertruida-touzani

YouTube-kanaal NPO 3 TV

In beeld

Geertruida neemt op met Touzani: "Ik heb een andere mindset gekregen"

Stan

Rondom het EK in Duitsland gaat baltovenaar Soufiane Touzani in NPO 3-programma Tiki Taka Touzani op bezoek bij verschillende profvoetballers voor een aantal vermakelijke challenges. Dit keer is het de beurt aan Lutsharel Geertruida, die ondanks zijn stotterstoornis de afgelopen maanden steeds vaker in de media optreedt.

"Ik ben wel echt rustig", omschrijft Geertruida zichzelf in gesprek met Touzani. "Ik vind het belangrijk om hard te werken en andere mensen te helpen." Geboren in Rotterdam, groeide hij op in Zuid, waar zich voor jongeren veel verleidingen kunnen voordoen. “Ik had daar geen moeite mee, echt niet. Ik heb wel genoeg gezien, maar echt veel", refereert Geertruida naar jongens die het als voetballer niet hebben gehaald. "Ik ga geen namen noemen, maar het is echt zonde."

Touzani benadrukt hoe Geertruida in de laatste seizoenen van een goede speler tot een topspeler is uitgegroeid. "Dat is wel zo. Ik heb een andere mindset gekregen", beaamt de verdediger. "Vroeger was ik wel gewoon iemand van: 'ach ja'. Met alles eigenlijk wel. Ik heb die switch gemaakt in mijn hoofd en het ging echt gelijk goed. Ik heb ook wel veel gesprekken gehad erover met mijn moeder en mijn vader. Zij zitten er nog steeds echt kort op."

Morgen speelt Geeertruida met Oranje de eerste wedstrijd van het EK tegen Polen.

Programma Geertruida met Nederland: 
Zondag 16 juni 15:00: Polen – Nederland
Vrijdag 21 juni 21:00: Nederland – Frankrijk
Dinsdag 25 juni 18:00: Nederland – Oostenrijk

Eerder deze week verscheen er ook al een andere video van Touzani met Geertruida; 

Delen

Reacties

Nog geen reacties