ondrej-lingr-vs-gae

VK Sportphoto

Nieuws

Lingr: "Ik ben blij met Priske. Het is een nieuwe motivatie, een nieuwe uitdaging"

Stan

Ondřej Lingr leeft momenteel met Tsjechië toe naar de eerste wedstrijd op het EK tegen Portugal aanstaande dinsdag. Naast dat duel is ook de aanstelling van Brian Priske als trainer van Feyenoord een item in het Tsjechische kamp. Veel internationals speelde de afgelopen twee seizoenen onder de manager, terwijl Lingr volgend seizoen met Priske te maken krijgt. 

Bij de Tsjechische ploeg heeft Lingr te maken met een hoop spelers die bij Sparta Praag samenwerkte met Priske. "Ik hoorde van de jongens in het nationale team alleen maar positieve reacties. Ik moet toegeven dat ik verrast was, omdat ik niet had verwacht dat ze zo'n goede band met hem hadden", zegt de middenvelder daarover tijdens het persmoment van vrijdagmiddag. 

Lingr volgt het voetbal in zijn thuisland natuurlijk op de voet en is dus bekend met de prestaties van de Deense trainer, die hij ook trof met zijn oude club Slavia. "In twee jaar tijd heeft hij geweldig werk geleverd en drie trofeeën gewonnen. Petje af. Feyenoord is een welverdiende beloning voor hem. Hij krijgt de kans om de groepsfase van de Champions League te ervaren, wat geweldig voor hem moet zijn."

Met de komst van Priske als trainer van Feyenoord, liggen er ook voor de aanvallende middenvelder nieuwe kansen in het verschiet. Onlangs gaf Lingr aan het naar zijn zin te hebben in Rotterdam, maar niet nog een seizoen op de bank wil zitten. "Ik ben blij met Priske. We krijgen een coach die de Tsjechische mentaliteit kent. Misschien helpt dat me een beetje. Het is een nieuwe motivatie, een nieuwe uitdaging. Ik kijk er erg naar uit om nieuwe dingen van hem te leren en als voetballer te groeien."

Onder Arne Slot werd de Tsjech vooral vaak ingebracht als extra wapen wanneer Feyenoord een goal nodig had. In die geringe speeltijd zorgde Lingr telkens voor dreiging en scoorde hij ook vier mala. "Dat heeft me zeker geholpen om geselecteerd te worden. Maar ik wil natuurlijk vanaf het begin spelen. Aan de andere kant heb ik me altijd willen laten zien vanaf de bank. Het is goed dat dat gelukt is. Toch zou ik niet willen dat iemand dat in de toekomst misbruikt. Nu ben ik zelfverzekerd genoeg om te laten zien dat ik in de basis hoor."

Voordat Lingr terugkeert bij Feyenoord komt hij de komende periode dus met Tsjechië uit op het EK in Duitsland. 

Programma Lingr met Tsjechië:
Dinsdag 18 juni 21:00: Portugal – Tsjechië 
Zaterdag 22 juni 15:00: Georgië – Tsjechië 
Woensdag 26 juni 21:00: Tsjechië – Turkije

Delen

Reacties

Puur vanwege zijn enthousiasme, effectiviteit voor de goal en trots om voor de club te spelen zou ik hem deze zomer behouden en meer speeltijd gunnen (zeker in de voorbereiding). Dat hij voetballend tekort komt, zeker op zijn positie, ben ik het wel mee eens. Aan de andere kant, als Priske inderdaad met meer middenvelders gaat spelen, zou je hem (denk ik) juist weer prima als diepste middenvelder kunnen gebruiken. Kan Stengs van daarachter met zijn traptechniek het verschil gaan maken.
Het was ook pas het 1e seizoen voor deze jongen hè. Er zijn er wel meer die niet echt uit de verf kwamen in hun 1e seizoen bij Feyenoord. En heeft wel z’n waarde bewezen op de momenten die hij kreeg. Ik zou hem nog wel een 2e seizoen geven om een definitief oordeel te vellen.
Ik vind het een 'topgozert' maar een beetje een olijke vrolijke variant van Lex Immers en vrees dat Brian Priske daarin ook geen verandering meer kan brengen.
Die is goed gevonden. En inderdaad een beperkte voetballer met veel energie, een neusje voor de juiste plek en scorend vermogen. Past het best bij een ploeg die heel direct speelt waar hij om een grote spits kan spelen.
Itailaane pers is net als Tukse Stengs gaat echt niet voor 12 mio wef naar Lazio. Er is waarschijnlijk geeneens een bod. Wat betreft Lingr leuk als invaller geen.basis t.o.v. Stengs
Lingr is een topvent maar kan echt niet voetballen. Soort van Sem Steijn. Moet niet in de basis komen als we het goede voetbal willen behouden.
Steijn is wel echt andere orde..
Allebei neusje voor de goal, maar het voetballend vermogen ligt vrij laag.
Iedereen hier begint over dat we Stengs moeten verkopen. Let maar op als Stengs niet mee speelt mis je hem. Stengs kan passen geven die Lingr niet kan geven. Hij oogt soms wat sloom maar je mist de creativiteit van hem.
Fijnste zou zijn om zowel Stengs als Lingr te behouden.
2 totaaaaal verschillende nummers 10, ideaal voor iedere selectie.
Ideaal zou toch zijn om een echte concurrent te halen voor Stengs. Iemand die het hem echt moeilijk kan maken. Kan dan best een iets andere type zijn.
Ik ken het systeem van Priske niet goed genoeg om in te kunnen schatten of Lingr de opvolger van Stengs zou kunnen zijn. Iemand ideeën?
Formatie maakt niet eens uit, Lingr komt gewoon tekort voor de basis. Stengs is een super technische speler met een goede pass, die kun je niet vervangen met Lingr. Ik hoop echt dat Stengs blijft anders ga je een probleem krijgen.
Hij is wel lekker fel en zou de rol zoals Til kunnen invullen. Die kan nog minder voetballen dan Lingr. Maakt het ook voor de spits iets makkelijker.
Zelfde als Til nu bij PSV ook geen echte basisspeler, meer een invaller. Dat is Lingr ook. In het technische voetbal wat Feyenoord speelt kan hij niet mee. Als supersub als je iets moet forceren is hij prima. Ik hoop dat Stengs blijft anders krijg je een probleem met de vervanger.
Zie Stengs ook wel graag rechtsvoor
Is voor het spel dat Priske wil spelen te traag, Priske wil snelheid op de vleugel. Daarom past Stengs precies mooi in ons centrum met z'n passing.
Ik ook en begrijp niet dat iedereen dat niet ziet inclusief technische staf, dan hoef je geen rechtsbuiten te halen en kan je hopelijk een briljante 10 halen die ook nog de energie heeft voor dat geld. Of een zuid Amerikaans wonderkind... ;-)
Als je een vervanger haalt met creativiteit en tikkie meer rendement en strijdlust ga je er heel veel op vooruit.
Probeer die eens te vinden voor de juiste prijs en niveau. Hele uitdaging, zie liever n jonge gast komen met de genoemde kwaliteiten die komend jaar de rol van Stengs langzaam over kan nemen en Stengs volgend jaar laten vertrekken als hij wil.
Ook goed. Als Feyenoord maar begrijpt dat deze jongen ondanks zijn prachtige en sierlijke techniek en zo nu en dan briljante ingevingen, mentaal en fysiek onvoldoende en onregelmatig levert wat er nodig is op zijn positie. Het is de ultieme net-niet voetballer die het best rendeert bij een (Europese) subtopper zonder teveel druk.
Stengs z'n plafond is inderdaad Feyenoord of een middenmoter PL of Bundesliga. Alleen voor Feyenoord is hij gewoon super belangrijk, een van je beste spelers afgelopen jaar, en vooral als je Wieffer en Timber al laat vertrekken dan moet je Stengs niet laten gaan.
Moussa is toch aangetrokken voor op de RB positie of is hij gehaald voor de breedte?
12 miljoen voor Stengs is wellicht wat karig maar als je daar 15+ van weet te maken zou ik dat zeker doen, met deze Lingr heb je in mijn ogen een verbeterde versie in huis
Nice heeft nog 30%... 18 mln minimaal...
Stengs en Linger totaal niet te vergelijken
Types zoals jij willen met Lingr de Champions League in, maar staan vervolgens wel vooraan om te zeiken als het slecht gaat
Types zoals jij zitten vooraf al te zeiken dat het niet goed genoeg is.
Waar concludeer je dat uit? Ik ben niets dan optimistisch over Feyenoord en de mensen die aan het roer staan de laatste jaren
Hou het wat netjes hier. Vervang minimaal ‘types’ door ‘mensen’, dat is heel wat respectvoller
Heeft wat mij betreft dezelfde lading en het één is niet positiever of negatiever dan de ander
En "zeiken" vind je oke? Raar
Je hebt gelijk, daar had zeuren moeten staan 👍
Lingerie is een totaal andere speler. Stengs heeft de slimme pasjes. En kan een man uitspelen(doet hij overigens te weinig) Lingr is meer een opportunist. Legt veel meters af en gaat voor het doel voor zijn kans. Maar het zou kunnen dat met de nieuwe trainer je juist meer gaat hebben asn een type lingr. Maar 12 miljoen is vrij weinig voor een speleret aardig wat assists en goals. Met dat bedrag koop je niet zomaar een waardige vervanger
Lingerie opstellen zal heel wat extra kijkers geven… 😎
Lol. Lingerie is Lingr uiteraard
Maak er maar 4 en dik verkopen dan. Want basis is te hoog helaas