yv2023730yv2023730a1b09255

VK Sportphoto

Nieuws

Geertruida nestelt zich met scoringsdrift tussen Europese top

Stan

In de derby tegen Sparta scoorde Lutsharel Geertruida alweer zijn zesde competitietreffer van het seizoen. Dat de multifunctionele Feyenoorder ook aanvallend van waarde kan zijn was al langer bekend, maar met zijn huidige scoringsdrift behoort hij zelfs tot de best scorende verdedigers van Europa.

Voetbal International presenteert op de website een klassement met de verdedigers met de meeste doelpunten in de beste tien competities van Europa. Geertruida, die dus al zes maal trefzeker was dit seizoen, vind zich daar in terug op de derde plaats. De vice-aanvoerder van Feyenoord heeft evenveeld doelpunten als collega international Jeremie Frimpong (Bayer Leverkussen) en Daniel Munoz (RC Genk/Crystal Palace), maar moet het nog wel afleggen tegen Leverkusen-back Alejandro Grimaldo (8 doelpunten) en koplor James Tavernier. De captain van het Schotste Rangers wist dit seizoen al 10 keer het net te vinden, maar deed dat wel voornamelijk via strafschoppen.

Voor Geertruida betekent het doelpunt dat hij maakte tegen Sparta sowieso een mooie mijlpaal. Nog nooit eerder scoorde het product uit de Feyenoord-jeugdopleiding zo vaak in één seizoen. En dat met nog 13 duels te gaan.

Delen

Reacties

Real gaat na dit seizoen afscheid nemen van Carvajal. Leuk clubje wel voor Lutsha
Geertruida is weer goed in vorm, vond hem wat wedstrijden wat minder spelen, maar is wel erg sterk. Ik zie na dit seizoen wel nu echt de stap maken, verlengen zal nu niet meer gebeuren. Gun hem op zeker een mooie stap.
Ik zei het vorig jaar al, dat zo'n Geertruida er gerust een stuk of 8 per seizoen kan maken. En kijk nu eens, hij ligt voor op schema.
Ik geloof er niks van dat jij dat al zei…….
Nee het is geen leugen, ik was er namelijk bij toen hij dat zei……