hancko-juichen-sparta

VK Sportphoto

Opinie

Cijfers • Trefzekere Hancko speelt wederom dijk van een wedstrijd

Stan

Dávid Hancko was tegen Sparta weer eens de rots in de branding van de Feyenoord-verdediging. De onverwoestbaar ogende Slowaak hield het achterin dicht en hielp de Rotterdammers met een benutte strafschop aan een 2-0 overwinning. Geen verrassing dus dat Hancko door de supporters is verkozen tot 'man van de wedstrijd'.

De altijd constante Hancko speelde tegen Sparta een dijk van een wedstrijd. Naast dat hij op verdedigend vlak zijn mannetje stond, mocht hij in de tweede helft bij afwezigheid van Santiago Gimenez aanleggen voor een strafschop. Die werd met overtuiging benut door de mandekker, waardoor hij Feyenoord op voorsprong bracht. Zijn uitstekende pot levert Hancko een beoordeling van 8,3 op.

Met zijn goede spel, is het de vraag of de verdediger ook volgend seizoen nog in De Kuip te bewonderen zal zijn. "De interesse nu zegt niets, aangezien het nu geen transferperiode is en er een hele belangrijke fase in de competities aanbreekt. Daar focus ik mij nu op, wat daarna gebeurt, ligt in de toekomst. Ik wil voor nu van elke wedstrijd voor Feyenoord genieten", zegt Hancko daar zelf over. 

Ook de prestaties van de andere doelpuntenmaker, Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer worden door de 6640 stemmers op waarde geschat. Eerstgenoemde ontvangt een 8,0, terwijl Wieffer, die zijn goal afgekeurd zag worden, met een 7,9 wordt beoordeeld. 

Beoordelingen Feyenoord vs Sparta Rotterdam

Timon Wellenreuther Timon Wellenreuther
7,2
Lutsharel Geertruida Lutsharel Geertruida
8,0
Thomas Beelen Thomas Beelen
7,7
David Hancko David Hancko
8,3
Quilindschy Hartman Quilindschy Hartman
7,3
Mats Wieffer Mats Wieffer
7,9
Ramiz Zerrouki Ramiz Zerrouki
6,0
Yankuba Minteh  Yankuba Minteh 
6,1
Calvin Stengs Calvin Stengs
6,0
Igor Paixão Igor Paixão
6,3
Ayase Ueda Ayase Ueda
5,6
Antoni Milambo  Antoni Milambo 
6,5
Luka Ivanusec Luka Ivanusec
7,1
Alireza Jahanbakhsh Alireza Jahanbakhsh
6,2
Bart Nieuwkoop Bart Nieuwkoop
6,3
Ondrej Lingr Ondrej Lingr
6,4

Delen

Reacties

Heb in mijn leven nog nooit (bewust) zo'n goede verdediger mogen aanschouwen in een Feyenoord shirt als Hancko. Zo compleet en constant. Erg trots dat hij ook gewoon heeft bijgetekend tot 2028. Vroeger waren deze gasten net 1 jaartje te houden voor ons en weg waren ze. Ook erg content om te zien hoe Beelen zich staande houd. Benieuwd hoe dat verloopt tegen sterkere tegenstanders.
Waar ik erg blij van werd was de prestatie van Beelen. Sober, secuur en met aanvallende intenties. Blij dat er in het centrum iets meer te kiezen valt.
Hoe zerrouki een 6 heeft en Ueda een 5.6 is echt complete onzin. Zerrouki heeft bijna niks goed gedaan. Ueda kreeg amper ballen, terwijl hij constant aangaf waar hij de bal wilde..