gijs-smal-feyenoord-2

In beeld

Gijs Smal geeft eerste interview: "Heel veel wedstrijden waar ik naar uitkijk"

Stan

Feyenoord heeft Gijs Smal vrijdag officieel gepresenteerd. De linksback komt over van FC Twente en tekent in De Kuip een contract tot 2028. Na de bekendmaking van de transfer verscheen op het YouTube-kanaal van de club het eerste interview van Smal als Feyenoorder, waarin hij ingaat op de overstap. 

Dat Smal de transfer naar Feyenoord ging maken, hing al even in de lucht. Voor de verdediger was de weg naar de bekendmaking van vandaag dan ook een hele ervaring. "Toen het naar buiten kwam, was het wel een beetje hectisch. Ik had het ook nog nooit zo meegemaakt. Maar dat staat inherent aan een transfer naar een grote club. In het begin was het even wennen, maar ik denk dat we het allebei goed op hebben gepakt, zowel de clubs als ikzelf. Ik mag niet klagen."

De 26-jarige vleugelverdediger heeft veel zin om met Feyenoord de Champions League in te gaan. "Dat is waar elk kind van droomt en dat is ook wel de voornaamste reden geweest om hier heen te komen. Ik heb vorig jaar de potjes aandachtig gekeken. Als je dan de sfeer ziet in het stadion en alles eromheen, dan is Champions League het hoogste podium waar je op kan spelen. Als je je daarop kan gaan meten met de absolute top, dan droomt iedereen daarvan."

Daarnaast zijn er nog veel andere momenten waar Smal naar uitkijkt. "De Klassieker natuurlijk. En we beginnen met de Johan Cruijff Schaal, dat is ook al iets moois. Ik heb een keer een periodetitel gewonnen met Volendam, maar dat is anders dan echt zilverwerk. Dus ik hoop dat we die ook meteen kunnen pakken. Dat zijn meteen wedstrijden waar je naar uitkijkt."

Bekijk hieronder het hele interview met Gijs Smal: 

Delen

Reacties

Ik denk dat Feyenoord best een hoop plezier kan gaan hebben aan Gijs.. ik vind 't een heerlijke no-nonsense voetballer, dat misstaat niet in de Kuip
Rare manier van praten hebben die mensen uit de buurt van Purmerend toch. Hiero, daaro.
Ik ben geboren op de Spinozaweg en weet niet beter dan dat ik vanaf mn prille jeugd al 'hiero' en 'daaro' zei. Jaap Kooiman ook, trouwens.
Ja, Rotterdams vind ik prachtig maar Purmers worden vaak ook nep amsterdammers genoemd in NH.
Ach, inwoners van Zuid worden door sommige Rotterdammers ook niet voor vol aangezien 😉.
ff heel flauw: Als je er vanuit gaat dat hij als aanvallende linksback het spel breed moet houden, heeft hij zijn naam niet mee......😝
Vervanger van Hartman wanneer hij naar Arsenal zou gaan?
Vervanger van Hartman zolang die aan het revalideren is, lijkt me dichter bij de waarheid.
En dus ook de vervanger van Hartman, die nog maanden is uitgeschakeld...
Ik verwacht nog wel een andere aanwinst daarvoor, Hartman zullen ze moeten verkopen in de winter om nog een leuk bedrag te krijgen. Volgende zomer heeft hij nog maar 1 jaar contract en een verlenging zit er niet in volgens FTM, dan kan je fluiten naar een hoge som.
Het zou getuigen van ambitie én handelsgeest als het zo zou gaan...