Primeur Bevestigd
Tidjany Touré / Gil Vicente

Afbeelding via gilvicente_fc op X | Edit 1908.nl

Transfers

Gil Vicente wil koopoptie Touré lichten

FeyenoordTM

Tidjany Touré komt dit seizoen in Portugal op huurbasis uit voor Gil Vicente. De nummer veertien van de Liga Portugal wil graag langer genieten van de diensten van de linksbuiten en is concreet geworden voor een langer verblijf.

Gil Vicente nam in de zomer van 2023 met Feyenoord een koopoptie op in de huurovereenkomst en als het aan de Portugese club ligt, wordt deze spoedig getriggerd. Feyenoord is officieel op de hoogte gesteld dat Gil Vicente de koopoptie wil triggeren en dus lijkt een permanente transfer een ABC’tje te worden. 

Touré kwam in de zomer van 2022 onder hoofd jeugdopleiding Rini Coolen over van Paris Saint-Germain naar Feyenoord. In de winter van 2023 werd Touré tijdelijk gestald bij FC Dordrecht. Een officieel debuut voor Feyenoord 1 heeft er niet ingezeten voor de Fransman, al kwam hij wel tot acht optredens voor Feyenoord onder 21. Bij Gil Vicente wist hij de Portugese clubleiding in vijfentwintig optredens te overtuigen, waarin hij twee maal scoorde en een assist afleverde.

Feyenoord weet dat er meer Europese belangstelling is voor Touré en zou zelf ook graag langer door willen met het 21-jarige talent, maar het is Gil Vicente wat het met de koopoptie nu voor het zeggen heeft. De speler wordt door Transfermarkt gewaardeerd op een marktwaarde van een half miljoen euro en staat tot medio 2025 onder contract in Rotterdam.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Snap niet waarom we deze talenten die we nog maar 1 seizoen hebben gewoon geen kans geven, hetzelfde geldt voor al die Dordrecht talenten….
Omdat Gil Vicente hem wilde huren met een koopoptie, Feyenoord hiermee akkoord is gegaan en Gil Vicente nu die optie licht. Of vond je het artikel lezen te veel moeite?
Is maar een kleine club, waar hij het nu redelijk doet. Als zij de afgesproken transfersom betalen is dat gewoon goed. Zie die jongen niet meedraaien met Feyenoord en dan was dit goed alternatief.
Beetje dezelfde route met Robert Bozenik, die redde het niet bij Feyenoord, maar doet het nu zeker niet slecht. Als die nog wordt doorverkocht komt er nog wat meer binnen.
Als Feyenoord op hem inpraat hoeft hij toch niet akkoord te gaan met het contractvoorstel uit Portugal. Dan kan hij gewoon terugkeren bij Feyenoord.
Kan, maar waarom zou je dat doen? Op zijn plek hebben we al betere spelers en talenten rondlopen.
Zodat wij hem weer kunnen verhuren. En dan?
Ik reageer alleen op het punt dat feyenoord transfermarkt aangeeft dat feyenoord zijn ontwikkeling wel goed vindt. Het zou dus niet zo zijn dat feyenoord kansloos is ondanks de koopoptie.
Feyenoord weet dat er meer Europese belangstelling is voor Touré en zou zelf ook graag langer door willen met het 21-jarige talent,

Als dit het geval is waarom is hij dan verhuurd met koopoptie? @FeyenoordTM
Omdat hij zich in Portugal pas echt heeft ontwikkeld
Je zou in principe nog een aardig bedrag kunnen vangen in totaal met verkoop van Toure, Bullaude, Hendriks, Walemark, Kasanwirjo, Pedersen, Lopez etc. En dit naast de onvermijdelijke grotere verkopen.
idd ...al ben ik wel stiekem benieuwd of Kasanwirjo kan aansluiten. Heeft goed jaar achter de rug...rest mag/moet weg
waar moeten we dan aan denken qua bedragen?
Als ze het heel goed doen houden ze er max. 1M aan over, verwacht ik.
Toch prima geld verdienen zo, ga er vanuit dat we meer krijgen dan die gekost heeft haha!