stengs-1

Nieuws

"Nu zit er toch een klein Feyenoord-randje in huize De Boer"

Stan

Als club-icoon van Ajax zal de afgetekende nederlaag die de Amsterdammers afgelopen weekend leden in De Klassieker pijn hebben gedaan bij Frank de Boer. In de rol van schoonvader was er echter toch wat te vieren voor de oud-speler en -trainer van de hoofdstedelingen: schoonzoon Calvin Stengs stond aan de kant van Feyenoord en beleefde een historische middag in De Kuip.

De 122-voudig internaional zag hoe zijn club afgelopen zondag kansloos ten onderging in Rotterdam. "Gelukkig moest ik verslag doen van Manchester United - Liverpool, dus ik heb met een schuin oog gekeken. Die eerste twee goals heb ik dan nog wel gezien, maar gelukkig heb ik de rest niet meer gezien", vertelt De Boer tegenover Voetbalprimeur

De oorwassing die Ajax kreeg van Feyenoord kwam voor de werkloze trainer niet als een verrassing. "Ik ben niet geschrokken. We zijn een tijd geleden al geschrokken. Het past gewoon bij het seizoen. Tuurlijk wil je zo'n wedstrijd tegen Feyenoord iets zien, een sprankje hoop. Dat het beter zou gaan en dat is uiteindelijk niet gebeurd. Heel snel vergeten. Het blijft drie punten, maar 6-0 gaat de boeken in."

Voor De Boer was het echter niet alleen treurnis na de historische verliespartij van Ajax. De 6-0 in De Kuip betekende namelijk ook een geweldige overwinning voor Calvin Stengs, die een relatie heeft met Beau de Boer, de dochter van Frank. "Voor hem ben ik heel blij natuurlijk. Vroeger was het natuurlijk niks Feyenoord. Nu zit er toch een klein Feyenoord-randje in huize De Boer en we hopen natuurlijk het allerbeste voor hem en gelukkig gaat het ook goed met hem."

Tijdens de memorabele Klassieker bleef het dan ook niet stil in het huis van de oud-bondscoach. "Mijn vrouw juicht zeker voor Feyenoord, die doet zeker mee. Ik hoop dat Calvin het hartstikke goed doet, maar bij Ajax heb ik 25 jaar rondgelopen, dat zet je niet zomaar aan de kant." Ook de kleinzoon van De Boer juicht voor zijn vader en draagt inmiddels het rood en wit van Feyenoord. "Die loopt daar de hele tijd al in. Hij heeft nog niet in een Ajax-shirt gelopen, maar dat is ook normaal als je vader bij Feyenoord speelt."

 

Delen