team

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez en Jahanbakhsh eensgezind: "Teams namen ons veel serieuzer"

Stan

Afgelopen weekend vierde PSV het kampioenschap en dat betekent dat Feyenoord na het kampioenschap van vorig seizoen, niet weer de titel heeft kunnen pakken. In de nieuwe aflevering van Kick 't Met van Ziggo Sport vertellen Alireza Jahanbakhsh en Santiago Gimenez hoe ze de huidige voetbaljaargang beleven. 

Jahanbakhsh legt uit hoe het succes van vorig seizoen tot stand kwam. "Vorig jaar aan het begin van het seizoen begonnen we met veel nieuwe spelers. Veel jongens waren weggegaan en we moesten dus ook veel nieuwe spelers binnenhalen. We moesten ze laten wennen aan hun nieuwe omgeving met nieuwe spelers en ze leren hoe de coach wil spelen. Dat kostte wat tijd, maar het beste wat met ons kon gebeuren, was dat de jongens alles heel snel doorkregen. Iedereen begon te presteren en dat eindigde in het winnen van de competitie. Tot een bepaald punt zat het vrij dicht op elkaar, denk ik. Tot in de winter en na de winter, waarschijnlijk in het begin. Maar wij hadden steeds die consistentie, daarom wonnen we de competitie vorig jaar."

Dit seizoen kon Feyenoord die titel niet prolongeren. "In termen van prestaties en punten zou ik zeggen dat we het dit jaar echt goed deden. Maar PSV was heel erg goed. Ze gaven niks weg, dat maakt het wat moeilijker. Op een gegeven moment focusten we ons meer op de beker. Gelukkig hebben we die gewonnen. Dus als je alles naast elkaar legt, is het een goed seizoen geweest. We zijn tweede geworden, dus spelen we weer Champions League en winnen de beker. Het was een goed seizoen."

Gimenez merkte hoe ploegen de regerend kampioen anders benaderden. "Ik heb het een beetje gevoeld. Ze respecteerden ons een beetje meer. Niet op de aardige manier. Ze speelden defensief. Dat is wat er met ons gebeurde. Dit seizoen speelden we qua voetbal beter dan vorig seizoen. Maar we hebben veel punten verloren. In de eerste twee wedstrijden hebben we gelijk gespeeld. In het begin zie je misschien niet het belang van die wedstrijden, maar aan het einde weet je dat ze heel belangrijk zijn geweest. Bij Volendam, N.E.C en Twente hebben we heel makkelijk punten laten liggen. We konden daar gewoon winnen, want we hadden veel kansen."

Slot hamerde er daarom op dat de spelers scherp moesten blijven, vertelt Jahanbakhsh. "Dat is een van de dingen dij hij ons heel vaak vertelt, dat er als regerend kampioen altijd van je verwacht wordt dat je komt om te presteren. Wat bij ons gebeurde, is dat veel teams ons meer serieus namen. Ze wisten dat ze tegen de kampioen van het land zouden spelen en dus zouden ze waarschijnlijk een beetje anders spelen. Meer verdedigend en ze speelden harder. De spelers willen zichzelf laten zien, omdat ze tegen de kampioen van het land spelen."

"Maar hij herhaalde het elke keer als we punten lieten liggen", gaat de buitenspeler verder. "Het gebeurde een paar keer naar een goed optreden. We wonnen van een grote club en speelden daarna wat minder en lieten punten liggen, met al het respect voor de mindere teams. Maar ja, hij houdt ons altijd op onze hoede. Elke keer probeerden we ervoor te zorgen dat we presteerden en er ook mentaal stonden. Dat hielp ons veel om veel punten te pakken. We hadden ook goede prestaties in de Champions League. Daar verdienden we ook veel meer. Hij speelde daar een grote rol in."

Delen

Reacties

Nog geen reacties