gimenez-1

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez: "Er kan veel gebeuren in het voetbal, maar ik wil blijven"

Moreno

Santiago Gimenez is terug bij Feyenoord, en hoe. De Mexicaanse spits was in het gewonnen duel met Benfica meteen goed voor een treffer. "Ik houd van voetbal, dus meer dan een weekje vakantie had ik niet nodig. Ik ben er weer klaar voor", aldus Gimenez.

De Mexicaan had maar een week vakantie, omdat hij de CONCACAF Gold Cup (het continentale kampioenschap van Midden- en Noord-Amerika) speelde met zijn land. Hierin scoorde hij de winnende goal in de finale tegen Panama (1-0). "Het was een mooi avontuur. Het was mijn eerste toernooi met m’n land. Daar heb ik van genoten. Ik heb de beslissende goal mogen maken. Dat was één van de beste momenten die ik ooit heb gehad. Daarna heb ik een week gehad om mijn hoofd leeg te maken, en nu ben ik er weer."

Hij blikte vooruit op het nieuwe seizoen, waarbij de 22-jarige targetman een duidelijk doel voor ogen heeft. "We hebben een heel goed team, dus we moeten onze titel verdedigen", is hij helder. Tot slot gaat Gimenez nog in op zijn toekomst. "Ik houd van deze fans. Ik zit met mijn gedachten hier, maar ik kan niets aan ze beloven. Er kan namelijk veel gebeuren in de voetballerij, maar ik wil blijven."

Delen