feyenoord-club-brugge-2-1-vriendschappelijk-jim-breeman-sports-photography-3

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Hartman over Di María: "Ik denk niet dat hij zin heeft om achter mij aan te lopen"

Moreno

Quilindschy Hartman liet zichzelf weer van zijn sterkste kant zien in de 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Benfica. Met onder andere een geweldige assist toonde hij zijn kwaliteiten, terwijl ondertussen de Argentijnse vedette Ángel Dí Maria uit de wedstrijd hield.

De linksback was content met zijn optreden, en kwam ook nog even terug op het treffen met de 35-jarige linkspoot van de Portugezen. "Ik denk dat een wereldkampioen niet zo veel zin heeft om in een oefenwedstrijd achter mij aan te lopen. Ik had het dus wel een beetje aan zien dat ik daar veel ruimte zou krijgen", zegt Hartman vol bravoure. 

De grootste les die het 21-jarige jeugdexponent leerde tegen Benfica, was dat de intensiteit op orde moet zijn. "Ik heb gezien dat als wij in een goede intensiteit spelen, we van goede tegenstanders kunnen winnen. Tegen Hoffenheim speelden we in een mindere intensiteit en dan verliezen we ook. Of dit Champions League-niveau benaderde, is lastig om te zeggen. Qua tegenstander wel, maar je weet niet of het hetzelfde is als het om het echie gaat. Maar ik denk wel dat het qua niveau die kant op gaat, ja."

Uiteraard stond de wedstrijd in het teken van de terugkeer van Orkun Kökçü. "Dat was apart, maar wel leuk. Het is wel gek om te zien dat speler van tegenstander wordt toegejuicht. Maar ik vond het leuk en ben blij dat we van hem hebben gewonnen", vindt Hartman, die lovende woorden spreekt over zijn ex-teamgenoot. "Elke speler uit de jeugd kan 'Orrie' als voorbeeld nemen. Hoe hij vorig jaar onze leider was, is iets waar ik en andere spelers naar kunnen kijken."

Met de zege op Benfica is er een einde gekomen aan de oefencampagne van Feyenoord. Aanstaande vrijdag staat het duel om de Johan Cruijff Schaal op het programma. "Voor mijn gevoel zijn we klaar voor vrijdag. Als je het aan mij vraagt is alles duidelijk. Hoe we spelen, wat we willen doen en in welke intensiteit we dat willen doen. Ik denk dat we er klaar voor zijn, maar dat zullen we vrijdag zien", besluit Hartman. 

Delen

Reacties

volgt onze back Ivanusec op insta?
Speelde echt lekker. Als hij dit vasthoudt, en zich doorontwikkeld, dan hebben we een enorm sterke linkerkant vd verdediging met Hancko naast hem. Aan de andere kant viel Pedersen mij echt tegen in de wedstrijd tegen Benfica. Moest ook continu gecoacht worden door Alireza. Dan veel liever Geertruida RB, met Trauner centraal.
Op zich heb je een punt hoor vwb het coachen van Alireza, maar die heeft zelf vaak erg makkelijk balverlies. Had verder wel paar aardige acties.
Mooi dat we weer kunnen reageren joh.