Gimenez Almere City

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez: "Erg blij met de overwinning, maar een hattrick had perfect geweest"

Stan

Santiago Gimenez had met twee doelpunten een groot aandeel in de 6-1 overwinning van Feyenoord op Almere City. Al vroeg zette hij de Rotterdammers op voorsprong en ook nadat de wedstrijd hervat werd na staking door onweer, was hij trefzeker. In de persconferentie na afloop van het duel blikte de spits terug op het duel in De Kuip.  

Gimenez verlangt ondanks de ruime overwinning altijd naar meer. "Uiteraard ben ik erg blij met de overwinning en met mijn twee doelpunten. Het had perfect geweest om een hattrick te scoren. Ik heb een paar kansen gemist, maar ben aan het werken om meer te kunnen scoren." 

Dat de wedstrijd door onweer gestaakt werd, maakt het volgens de Mexicaan niet makkelijker om gefocust te blijven. Zeker niet nadat hij met een vroeg doelpunt zo goed aan de wedstrijd begint. "Het is lastig, ten eerste is het mentaal erg moeilijk. Mijn eerste aanraking was een doelpunt en dan hoop je dat het doorzet, maar dan moeten we naar binnen. Mentaal moet je in de wedstrijd zien te blijven terwijl we een half uur in de kleedkamer waren."

Toch weet Feyenoord ook na de hervatting te overtuigen, terwijl de druk op deze wedstrijd door de twee gelijke spelen in de vorige speelrondes, hoog was. "Bij Feyenoord ervaar je altijd druk. Je moet altijd winnen en vandaag had Almere een goed team en stond het dicht op elkaar aan het begin. Toen de doelpunten kwamen, werd het spel erg open en makkelijker. We hebben de overwinning verdiend", zegt Gimenez, die zelf ook nog een tweede treffer maakte uit een strafschop. De spits is na het vertrek van Orkun Kökçü de eerste keuze voor de strasfschoppen. "Ik hoop dat ik nog meer penalty’s kan scoren."

Delen

Reacties

Nu alweer zin in zondag. Duurt langgg
Het mooiste is dat hij wel Ueda in stelling brengt op het eind van de wedstrijd. Een concurrent die eigenlijk te goed is voor de bank in stelling brengen ipv zelf te zoeken naar de 3e geeft het teamgevoel goed weer!
Zo, jij hebt de column van Van Hanegem gelezen
Ik had het er met een collega over, die had de column duidelijk eerder gelezen dan ik. Was het iig wel met ze eens
‘Had perfect geweest’…. Die Gimenez maakt na 1 jaar al typische Rotterdamse taalfouten 😎. (was perfect geweest)
Ja, had gedaan dan. Was makkelijk mogelijk
Waarschijnlijk was het ook zijn doel. Laten wij nu gewoon enthousiast zijn over deze drie punten.