slot-eenzaam

VK Sportphoto

Nieuws

Slot ondanks ruime overwinning nog niet tevreden: "Doen onszelf zo verschrikkelijk te kort"

Stan

Feyenoord behaalde zondagmiddag de eerste Eredivisie-overwinning van het seizoen. In De Kuip werd Almere City eenvoudig met 6-1 aan de kant gezet. Arne Slot reageerde na de wedstrijd bij ESPN nuchter op de ruime winstpartij. 

Slot kan ondanks de 6-1 niet geheel tevreden zijn. "Ik heb vandaag ook gezien waar me ik zorgen over maak. De eerste helft niet overigens, want uit de eerste vier kansen scoorden we er drie. Dat waren ook wel grote kansen, maar ook goede goals. We geven over het algemeen bijna niks weg. Ook vandaag zo goed als niet, op twee goede momenten van Almere City na." 

"Dan zit ik me de tweede helft toch wel weer een klein beetje op te vreten dat we ongeveer 812 schoten op goal hebben gehad, maar twee standaardsituaties en een penalty nodig hebben om te scoren", bekent Slot zijn frustraties. "En de eerste en enige keer dat Almere een schot op goal heeft gehad, gaat ‘ie er gelijk in. Dus ik vind nog steeds dat wij onszelf zo verschrikkelijk veel te kort doen."

Feyenoord had volgens de trainer veel vaker kunnen score tegen Almere. "We komen zo vaak in de zestien, zijn zo dominant, spelen zo goed voetbal tussen beide zestiens in. Dan komen we in die eindfase en dan vind ik het, als je in die tweede helft zo verschrikkelijk veel beter bent en je bent uiteindelijk afhankelijk van twee standaardsituaties en een strafschop, veel te karig voor het overwicht dat je hebt. Ik vind ook dat je vanuit je veldspel tot goals moet komen."

Toch is er ook een hoop om positief over te zijn. "Waar ik heel tevreden over ben is de 1-0 en de 2-0, die rechtstreeks van het trainingsveld komen zou ik bijna zeggen. Een schitterende loopactie van Santiago Gimenez en Calvin Stengs een binnenkant-loopactie met een teruggetrokken voorzet. Maar het aantal kansen dat wij de tweede helft moeten creëren om tot en goal te komen, dat stemt mij niet tevreden."

In het algemeen is de Feyenoord-coach toch positief over zijn elftal. "Ik denk dat er niemand negatief uitsprong en dat iedereen op een goede wedstrijd terug kan kijken, alles in acht nemende de weerstand die je vandaag hebt. Ik vind dat Almere City zich goed heeft laten zien, maar het is wel een promovendus dus dan mag je verwachten dat Feyenoord daarvan wint. Als ik iemand zou moeten noemen die er voor mij positief uitspringt dan was dat Quinten Timber. Slot legt uit. "Ik vond dat Quinten, ook kijkende na hoe hij de afgelopen weken in de voorbereiding gedraaid heeft, een hele goede wedstrijd had."

Wie ook opviel was debutant Gjivai Zechiël, die, zo beschrijft Slot, een goede indruk achterlaat. "Brutaal, maar wel op een fijne en goede manier. Iemand die heel veel enthousiasme en energie aan het team geeft, ook bij trainingen altijd met coachen bezig is. Dat is voor een jonge speler best bijzonder. Maar daarnaast ook heel goed kan lopen, goed voetenwerk heeft en goed kan voetballen. Bij deze club krijg je als jeugdspeler kansen als je goed genoeg bent om te spelen. Dat is Leo Sauer vorige week geweest, dat is nu weer Gjivai en dat waren in de Europese campagne van vorig jaar meerdere spelers die in de basis stonden."

Delen

Reacties

Timer speelde redelijk, vond hem nog steeds niet heel goed en zou nog steeds graag een goede spelversneller zien. Wedstrijd was tegen Almere en die waren echt slecht! Hoop als Feyenoorder natuurlijk wel dat hij deze lijn doorzet en straks tegen betere ploegen gaat presteren.
Ik ben nooit echt fan van Kökçü geweest. Dat was ooit een spelvertrager maar is onder Arne Slot uitgegroeid tot spelversneller. In de tweede seizoenshelft nam Kökçü alle corners en vrije trappen. Resultaat in die seizoenshelft één benutte strafschop, nul velddoelpunten en nul assisten.

Ik zie dat Timber al iets sneller begint te spelen maar er zit nog veel rek in. Hij gaf wel een prachtige assist op Giménez en dwong de 6-1 af. Hij is effectiever dan Kökçü. Ik verwacht dat als hij fit blijft dat hij onder Slot positieve stappen gaat zetten en dat we vol lof over hem gaan praten later in het seizoen.
Met dien verschil dat Kokcu op zijn 17e bij Feyenoord 1 is gehaald. Dat lukt alleen de toptalenten, zoals nu Sauer. Kokcu is 22 jaar en is op deze leeftijd de duurste aankoop van Benfica ooit, ook topclubs in PL waren geinteresseerd . Timber is nu ook 22 jaar en is nog niet eens wekelijks zeker van een basisplaats bij Feyenoord. Kokcu is in potentie altijd al de betere speler geweest en is op zijn 22e veel maar dan ook veel beter dan Timber op zijn 22e.
Mooi om te zien dat Timber beter uit de verf kwam dan in veel van zijn voorgaande wedstrijden, had een aantal goede acties en passes. Daarentegen vond ik hem nog téveel fouten maken aan de bal om écht enthousiast over hem te zijn. Voor mij sprong Hancko er het meest positief uit, zo enorm goed aan de bal en in de passing, zoals bijna altijd eigenlijk.
Daarom hou ik zo van Slot

Spijkers met koppen slaan
Shit timber een goede pot. Waar zijn die neppers die schreven dat hij niks kon? Contract ontbinden en voor meer geld Bitello halen, die staat er direct en is elke wedstrijd minstens mvp
Ehhh, dit was Almere hè, ik zou even de CL afwachten.
Want Bitello heeft CL ervaring? We hebben een jongen in de selectie die eindelijk op zijn eigen positie kan spelen en dat gewoon goed doet, daar kunnen we ook blij mee zijn.
Je kan ook proberen met 18-3 te winnen...
Timber heeft ook nog niet al te vaak op 8 gespeeld. Dat is de positie die het beste bij hem past en waarop je hem kunt beoordelen.
Helemaal eens dit is de Timber die we allemaal hoopte te zien toen hij bij Feyenoord kwam
Blij met het optreden van Timber.
Lekker laten staan en hopen dat hij beter wordt.

Volgende week Ivanusec voor Minteh en Lingr wellicht voor Stengs.
Stengs speelde een zeer energieke pot! Hij komt er wel....geduld
Het is voor mij niet zozeer dat ik Stengs er graag uit wil, maar hij is qua speler niet het type wat we nodig hebben op “10”.

Hij heeft dan wel een steekpass, maar niet veel loopvermogen, diepgang en gaat niet veel goals maken ben ik bang.

Stengs is een goede backup voor zowel “8” “10” als rechtsbuiten.
Daar is ook niks mis mee, ik hoop dat Paixao naar rechts gaat.