zechiel-almere

VK Sportphoto

Nieuws

Gjivai Zechiël debuteert voor Feyenoord: "Hier droom je van"

Stan

Gjivai Zechiël heeft zondagmiddag in de 6-1 overwinning zijn officiële debuut mogen maken voor Feyenoord. De 19-jarige middenvelder kwam na 77 minuten in het veld voor voor Quilindschy Hartman. 

Vandaag mocht de middenvelder dus zijn debuut maken voor Feyenoord, wat hem zichtbaar niet onberoerd liet. Met tranen in zijn ogen bedankte hij het aanwezige publiek. Een oplettende fan zag dat Zechiël onder zijn broekje zelfs een Feyenoord-onderbroek droeg.

"Geweldig, supermooi en dankbaar", zegt Zechiël over zijn debuut. "Hier droom je van, dus gewoon geweldig. Tegen Villarreal heb ik ook al minuten mogen maken in de De Kuip, maar vandaag is het officieel en dat doet toch wel iets extra’s."

Zijn eerste wedstrijd voor Feyenoord liet hem niet onberoerd. Na het duel bedankte hij met tranen in zijn ogen het aanwezige publiek. "Veel dingen meegemaakt, veel goede momenten meegemaakt." De middenvelder werd daarbij omhelst door zijn medespelers, met in het bijzonder Lutsharel Geertruida. "We hebben alleen maar lieve jongens, maar Lutsharel wel extra ja."

De jonge Zechiël leert veel bij het eerste van Feyenoord. "Ik ben nu twee maanden bij het eerste elftal en ben mee geweest op trainingskamp. Supermooie ervaring. Daar heb ik veel geleerd van de jongens. Ik leer van iedereen, iedereen heeft goede dingen. Ik probeer alles op te pakken en mee te nemen in wat ik doe. Op het veld, maar ook buiten het veld."

Hij weet dan ook precies wat zijn sterke en minder sterke kanten zijn. "Ik denk dat ik altijd hoog in mijn energie zit, maar ook comfortabel en creatief ben aan de bal. Waar ik beter in kan worden is mijn fysiek. Daarin kan ik nog stappen maken om mijn duels makkelijker te winnen. Dat heeft natuurlijk nodig, maar we zijn ermee bezig."

Tot slot wordt Zechiël gevraagd naar zijn familie, die met veel trots zijn debuut vanuit het stadion meemaakte. "Ik heb een berichtje van mijn vader gezien. Hij stuurde: ‘All glory to god’. Van mijn moeder krijg ik een dikke kus en ik ga haar ook een dikke kus geven."

In de voorbereiding op dit seizoen werd Zechiël toegevoegd aan het eerste elftal van Feyenoord en mocht hij al meerdere keren meedoen tijdens oefenwedstrijden. Afgelopen maandag was hij in de oefenwedstrijd tegen Willem II (3-0 overwinning) zelfs trefzeker.

Zechiël kwam in 2018 over van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en doorliep sindsdien verschillende jeugdelftallen van Feyenoord. Vorig jaar tekende hij zijn eerste profcontract voor de Rotterdammers, waarmee hij nog tot 2025 vastligt. Bij die contractondertekening zei Head of Academy Rini Coolen het volgende over Zechiël: "Gjivai is een technisch vaardige speler die graag de bal wil hebben. Tevens is hij een goede verbindingsspeler die het vermogen heeft om een overtal situatie op het veld te creëren." Bij het tekenmoment een jaar geleden was de rechtspoot zelf vooral blij met de beloning. "Ik heb er de afgelopen jaren hard voor gewerkt en ben blij dat de beloning nu is gekomen. Het doet me veel dat mijn familie bij mijn ondertekening aanwezig was."

Delen

Reacties

Gjivai Zechiël een genot om naar te kijken. Is in de pikorde Timber al lang voorbij. Het spelinzicht is voor zo een jonge speler op dit niveau zeer goed ! Hij heeft eigenlijk alles om een topper te worden. Is een goede combinatiespeler met Wieffer, goed loopvermogen en een goed schot. Feyenoord heeft goud in handen !
Je vindt hem misschien beter dan Timber, maar in de pikorde is hij Timber zeker niet voorbij. Dan zou hij wel altijd spelen al.
viel echt prima in al meerdere keren
Zijn marktwaarde op transfermarkt staat nog niet ingevuld maar ik mag aannemen dat deze snel ingevuld gaat worden. Ben benieuwd waar ze mee beginnen.
Dat zullen echt geen wereldbedragen worden. Paar ton, hooguit een miljoen.
Babadi staat op 1miljoen, terwijl hij word gezien als een van de grootste talenten van psv op dit moment
Dat is mijn verwachting ook niet, maar nu staat er niets dus ik vindt 1 a 1,5 een mooi startpunt.
Prachtig om te zien hoe die jongens hem opvangen na de wedstrijd.
Gaan we veel plezier aan beleven.
Zo heb je niets en zo krijg je uit je jeugd Sauer (oke, niet echt helemaal eigen jeugd) en Zechiël bij de selectie. Prachtig om te zien.
Echt een genot om te zien spelen👌
Topper dit! Intelligente speler met een goede kop en juiste instelling! Genieten.
Deze speler heeft de oplossing al gezien voor hij de bal krijgt. Dit wordt een hele goede voor ons. Veel minuten laten maken.
We hebben drie pareltjes uit de Academy met Sauer, Milambo en Zechiël.
Is toch geweldig.
En dat er wordt gezecht dat Slot niet naar eigen jeugd kijk is naar mij menibg niet helemaal waar.

Als je er elk jaar 1 bij zou krijgen in je eerste elftal met genoeg potentie is al heel wat natuurlijk.

En dan zit de beste lichting volgens de kenners er nog aan te komen met Ayoub enz.
Heel mooi maar ik denk dat deze speler beter verhuurd kan worden en heel seizoen moet spelen
Kan inderdaad heel fijn zijn voor hem om 30 eredivisiepotten te spelen, maar bij Feyenoord zijn de trainingen natuurlijk wel van een hoger niveau. Als hij kansen blijft krijgen dan zou het denk ik beter zijn als hij blijft. Dan kan Slot van hem een echte gegenpress speler maken :D
Ik denk dat als die andere 2 erbij komen hij weinig gaat spelen. Zegt genoeg dat Ali en Dilrosun vandaag niet ingevallen zijn ik denk dat die 2 nog weg gaan
Ik denk dat die twee prima op hun plek zitten, behalve als Saudi-Arabië voor ze komt
Die hebben vandaag niet gespeeld en als die 2 nieuwe erbij komen spelen ze nog minder
Mijn vermoeden is dat Ali zich als Iraniër niet heel thuis gaat voelen in Saudi-Arabië. (Al zou hij nooit gehaald worden daar)
Iran en Saoedi-Arabië zijn nooit vrienden geweest. Laatste tijd schijnt het wel wat beter te gaan. In denk dat de interland carrière van Ali wel eens klaar zou kunnen zijn bij een transfer naar SA
Een middenveld vol met klasse! Het draaide vandaag prima, en dan kunnen we ook gewoon nog spelers als Zerrouki en Lingr inbrengen voor wat extra pit. En natuurlijk een talent als Zechiël, wat een luxe! Is in het verleden wel eens anders geweest..