trauner-almere-city

VK Sportphoto

Nieuws

Trauner: "Door de manier waarop we begonnen, verdienen we deze overwinning"

Stan

Feyenoord behaalde zondag een mooie 6-1 overwinning op Almere City. In de ruime winstpartij startte Gernot Trauner voor het eerst sinds zijn blessure weer in de basis bij de Rotterdammers. De aanvoerder van de ploeg van Arne Slot verscheen na de wedstrijd voor de camera’s van ESPN

Na twee keer een gelijkspel in de eerste twee speelrondes stond Feyenoord vroeg in de competitie meteen vol onder druk. "We waren niet nerveus, we keken uit naar deze wedstrijd", zegt Trauner daarover. "Maar natuurlijk als je begint met twee gelijke spelen, dan is dat niet wat wij als Feyenoord verwachten. Natuurlijk moet je winnen, helemaal als je thuis speelt. We willen elke wedstrijd winnen."

De Oostenrijker zag al vroeg in de wedstrijd dat het met dat winnen wel goed zat. "Ik denk door de manier waarop we begonnen, dat we deze overwinning echt verdienen. We deden veel goed, maar niet alles. Dus we moeten nog steeds werken aan een aantal dingen. Maar in het algemeen kunnen we vandaag tevreden zijn natuurlijk."

Trauner is nog herstellende van zijn knieblessure. Ook De Apotheker is geen machine en heeft tijd nodig om op zijn oude niveau te komen. "Ik heb natuurlijk ook ritme nodig. Ik speelde vorige week 45 minuten en nu 60 minuten, dus we bouwen het op. We zullen zien. Ik zei het vorige week ook al: het meest belangrijke is dat het team werkt en als ik het team kan helpen om succesvol te zijn dan is alles goed."

Met Trauner terug in het elftal is het succesvolle verdedigingsduo Trauner-Hancko van vorig seizoen weer in ere hersteld. "Ik vind het fijn om naast Dávid te spelen. Hopelijk spelen we de rest van dit jaar ook nog samen. Maar zoals ik zei: het meest belangrijke is om wedstrijden te winnen zoals deze. Dit geeft ons vertrouwen, maar we weten dat we nog niet op het niveau zijn waarop we willen spelen. We deden een hoop dingen goed en hebben veel gescoord. Dat is goed voor iedereen in het team."

Delen

Reacties

Deze man doet niet veel verkeerd. Hij maakt een groot verschil, niets ten nadele van zijn vervangers hoor. Geniet van deze steunpilaar. Er voetballen 4 a 5 man comfortabeler als hij meedoet. Alles schuin vooruit, niet te onderscheppen. Om over het verdedigen nog niet eens te beginnen. Wat een effectiviteit!
Heel goed verwoord en helemaal met jou eens. Ik hoop dan ook dat Geertruida blijft. Dan hebben we m.i. een CL waardige defensie.
Ook helemaal eens, laat Lutsharelletje maar mooi in februari naar Bayern vertrekken voor 40! Tegen die tijd is ie nog meer gewild en zij wij door naar de KO fase! 💪🏽