Almere City juichen

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord boekt ruime overwinning op Almere City (6-1)

Stan

Feyenoord heeft zondagmiddag een ruime overwinning geboekt op promovendus Almere City. Met een 6-1 winstpartij wordt zo de eerste driepunter van het nieuwe seizoen behaald. De doelpunten aan de kant van Feyenoord kwamen van Gimenez (2x), Paixão, Geertruida, Wieffer, en Timber. Vlak na de 1-0 van Gimenez werd de wedstrijd stilgelegd, maar deze werd na een uur weer hervat. 


Feyenoord - Almere City: 6-1 (FT)

'4 Gimenez 1-0
'10 Paixão 2-0
'19 Geertruida 3-0
'50 Wieffer 4-0
'65 Gimenez 5-0
'90 Ritmeester van de Kamp 5-1
'90+4 Timber 6-1

 

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida (C), Trauner ('61 Beelen), Hancko, Hartman ('77 Zechiël); Stengs, Wieffer ('71 Zerrouki), Timber; Minteh ('61 Sauer), Gimenez, Paixão ('71 Ueda).

Wissels: Lamprou, Kasanwirjo, Beelen, Hendriks, Lopez, Zechiël, Zerrouki, Van den Belt, Dilrosun, Jahanbakhsh, Sauer, Ueda.

Opstelling Almere City: Bakker; Akujobi, Van Bruggen (C), Barbet ('79 Mamengi), Floranus; Van La Parra ('79  Cathline), Peña ('61 Ritmeester van de Kamp), Duijvestijn, Koopmeiners, Limbombe; Robinet ('79 Hansen).

Wissels: Keller, Jacobs, Poll, Pascual, Hansen, Cathline, Royo, Mamengi, Resink, Puriel, Ritmeester van de Kamp.


Scheidsrechter: Bas Nijhuis

 

 

Beoordelingen Feyenoord vs Almere City

Timon Wellenreuther Timon Wellenreuther
6,0
Lutsharel Geertruida Lutsharel Geertruida
7,6
Gernot Trauner Gernot Trauner
6,2
David Hancko David Hancko
6,5
Quilindschy Hartman Quilindschy Hartman
6,8
Mats Wieffer Mats Wieffer
7,0
Quinten Timber Quinten Timber
6,8
Yankuba Minteh  Yankuba Minteh 
7,2
Calvin Stengs Calvin Stengs
6,8
Igor Paixão Igor Paixão
7,8
Santiago Gimenez Santiago Gimenez
7,8
Thomas Beelen Thomas Beelen
7,7
Leo Sauer Leo Sauer
6,7
Ayase Ueda Ayase Ueda
6,0
Ramiz Zerrouki Ramiz Zerrouki
5,7
Gjivai Zechiël Gjivai Zechiël
7,0

Delen

Reacties

Ok, het is maar Almere, toch ben ik positief verrast hoe ver we al zijn. Ook Almere had 2 bussen geparkeerd, en daar hadden we het verleden jaar voor de winterstop vaak heel lastig tegen.
Het interview van Hans Kraaij na afloop met die aanvoerder van Almere was veelzeggend.
Hans K.: “Zo, hoe beviel de Kuip jou?”
Aanvoerder: “Dit is andere koek.”
Hans Kraaij, na een korte stilte: “Het lijkt wel of je geschrokken bent.”
Aanvoerder: “Ja, toch wel een beetje.”
Ik heb er absoluut geen problemen mee om ervoor uit te komen dat ik zo’n Feyenoord fanaat ben, die over het algemeen slecht tegen veel van de op dit Forum gespuide kritiek kan. Aan schelden heb ik sowieso een gruwelijke hekel. En nee, ik ga geen eigen Forum beginnen, want 1908 bevalt me uitstekend. Dus, op naar het goede nieuws! Ik kan me helemaal vinden in de opmerkingen van die aanvoerder: ben erg onder de indruk van wat ik gezien heb. Het druk zetten, de korte combinaties in kleine ruimtes, de agressie en de vele schoten. Ik ben een Quinten Timber fan vanaf het moment dat hij bij ons kwam. Ik geef toe dat ik zijn broer Jurrien een geweldige cv vind. Edoch, ik durf de voorspelling aan dat Quinten beter gaat worden dan zijn broer. Hij is even snel, handig en technisch vaardig, alleen doet hij dat 30 meter hoger op het veld. Natuurlijk gaat er nog teveel mis bij hem, maar gisteren heeft hij toch echt laten zien dat hij geen 6 en geen 10 is, maar een ras 8! Geef hem de tijd! Ik heb er geen informatie over, maar diezelfde sportschool die Orkun zo enorm fit en sterk maakte, zou voor veel jonge spelers van Feyenoord de snelweg zijn naar optimale power en fitheid! Ja, idealiter moeten er nog een paar spelers weg, maar ik denk dat iedereen onder de indruk is van de selectie. Ik sluit me helemaal aan bij de woorden van Arne Slot. : “Dit seizoen zijn ook onze nummers 15-16-17-18 en 19 competitief.”
Heerlijk te zien hoe Timber speelde, beste man van het veld!
Net als timber gaat zerrouki jullie negatievelingen de mond snoeren!
Feyenoord 1908 op de vingers getikt omdat Wålemark bericht opeens weg is?
Nee omdat BK Hacken hem niet kan betalen.
Alleen dat had best in een update in het artikel gekund denk ik
Gewoon weer te voorbarig geweest met het brengen van dat nieuws dus.
Waarom is de walemark bericht verwijderd of ligt dat aan mij ?
Waarom is de tweet van wälemark ineens verwijderd?
Kan me niet herinneren dat wij ooit zo'n sterke selectie hebben gehad. Zeker zometeen met Lingr en Ivanusec erbij. Genoten van Timber, Geertuida, Sauer en Zechiël, maar vooral van Hancko. Man, wat een klasbak is dat! En ja, het was Almere City. Desalniettemin weer ouderwets genoten vandaag van ons aller Feyenoord.
Ik snap totaal niet hoe ajax een speler voor 45 miljoen verkoopt die werkelijk niks in europa gepresteerd heeft en maar 27 keer in 87 duels heeft gescoord. Hoeveel moet gimenez dan waard zijn die ons kampioen gemaakt heeft en mexico die beker heeft bezorgd.
gekmakend inderdaad. Daramy met winst verkopen was zo mogelijk nog idioter.
Bitello begint op de bank bij Gremio tegen Cruzeiro vannacht ivm transferperikelen 👀
Dan is arsenal of porto bezig voor zijn handtekening.
Zapwne will only depart Walemark now. I don't expect much this week. Slot probably prefers to have these players in the team rather than selling them by force. And last minute transfers to the club? No, I'm against it. We've had time to do that. It's the end of the summer for us. And that's a good thing. It's been a crazy summer. One of the longest, silliest, most twisted. And in the end, I'm satisfied. A championship team. Mandatory. All the more so because TOP2 will give the CL.
Nieuws wat er nog gaat vallen
Uitgaand
Hendriks
Walemark
Jahanbaksh/dilrosun-of allebei
Van den belt verhuur als bitello komt
Inkomend
Bitello?
Zou mooi zijn als Walemark en/of Hendriks snel rondkomen. Ook vrees ik voor de speeltijd van Van den Belt, want Zechiël lijkt hem voorbij.
Vd Belt moet je uitlenen aan Zwolle. Vlieguren maken
FTM komt er nog nieuws vanavond?
Timber sterk man noem een selectie die meer potentie uitstraald dan,die van feijenoord? Oprechte vraag
Wat een megatalent is Sauer. Goed dat Idrissi niet komt. Niet dat ik iets tegen Idrissi heb, ik vond hem vrij goed na zijn blessure. Maar Sauer moet speeltijd krijgen.
Volgende week met Ivanusec! The only way is up :)
Even 1 voor alle haters. Wat was Timber goed he. Mag ook een x gezegd worden. Geef die jongen eens een wedstrijd of 5 achter elkaar de kans op die positie
Als je nou het woord haters vervangt door critici ziet je post er al weer heel anders uit.

Timber speelde inderdaad aardig. Tegelijk wisselt hij goede momenten af met hele rare acties en was er deze wedstrijd volop ruimte. Dit is natuurlijk geen echte test; dat wordt het pas als er veel meer druk is. Ik vrees dat hij dan niet goed genoeg is, maar ik hoop dat hij mijn woorden logenstraft.
Helemaal met je eens. Ik ben ook kritisch op Timber. Ik zie nog te veel bal makkeliijk balverlies. Verder staat hij op een positie waar hij het spel moet kunnen versnellen en als ik zie hoe makkelijk Zechiël dat doet en hoe lastig Timber het daarmee heeft denk ik niet dat hij de potentie heeft voor die positie. Ook het agressief druk zitten is niet sterk.
Ja ik begrijp die hosanna stemming over Timber ook niet. Tuurlijk hij speelde prima, maar verliest ook echt 7 x heel makkelijk centraal de bal (Wieffer moest toen gelijk verkocht worden). Ook rekeninghoudend dat Almere met in principe gewoon met een KKD elftal speelt momenteel. Ik ben erg benieuwd dadelijk in de arena bijv. Stengs is puur door Slot gekomen: die Lingr is echt veel beter.
Als ik zie hoe wieffer de bal steeds weer kwijt raakt. Daar word ik ook flauw van
Besef ff wanneer wij volgende week winnen we meer punten dan vorig jaar hebben
Vorig jaar 10 punten na 4 wedstrijden en dit jaar kan t max 8 punten worden. Must win in Utrecht.
Het was maar almere city he... niet te snel van stapel lopen
Was gewoon een leuke wedstrijd jammer dat het maar 6-1 is geworden maar hier kan je weer veder mee zeker als de 2 nieuwe erbij zijn
Utrecht uit winnen en je maakt verliespunten t.o.v. vorig jaar goed.
Vandaag nog gaf FTM aan dat achter de schermen niks spannends gaande is op het moment (alleen wat serieus is Wahlemark).. rustig voor de rest... Dilro + Ali mogen weg. Hopelijk Bitello erbij aangezien hij op 8,10 en rb kan spelen.
voor mij is het om het even vond de heren vandaag goed spelen en met onze nieuwe balkan beukers zou het zo denk ik ook wel moeten lukken.
maar als die jongen komt en ze zien de essentie zou ik het ook niet afkeuren
Weetje als Ali + Dilro geen basis zijn dat is al dan gauw 3.5/4 miljoen bruto op de loonlijst. Geen kattenpis
niks is al ontkracht je moet die website met een korrel zout nemen
betrapt mezelf ook altijd gelijk te reageren bij bericht geven op die site vandaar dat ik het zeg
100% zeker, serieus gewonnen vandaag, zelfs met 6-1!
https://www.footballtransfers.com/nl/transfernieuws/uk-premier-league/2023/08/david-hancko-en-mats-wieffer-kunnen-feyenoord-verlaten-voor-liverpool
Nou dit was een veredeldt oefen potje.. dat Almere heeft tot nu toe niets te zoeken in eredivisie. Timmer speelde daarom leuk..vond wiefer niet bijster goed en Stengs moet bij dit soort potjes de boventoon voeren ..helaas zakt hij nog steeds door het ijs...
Prima overwinnen tegen een zeer zeer matig almere. Volgende week voel ik de bui al hangen in Utrecht.
Ja die zijn in vorm hé 🤣🤣🤣
Welke bui?
Neem je toch je paraplu mee 😂

Het is crisis bij FC UTRECHT…
Die spelen tegen zichzelf, zo goed zijn ze..
ik had hetzelfde gevoel alleen die spelen vergelijkbaar als vitesse vorig jaar heel rommelig en vooral tegen elkaar.
vergeet niet we hebben nog onze 2 nieuwe balkan beukers die het verschil kunnen maken,
en de selectie bevat echt wel de sleutel tot succes
Ik geloof niet dat Tsjechië op de Balkan ligt. Maar, los daarvan, ik ben zeker wel benieuwd naar de twee nieuwe spelers inderdaad.
Over tsjechie zat ik me later ook te bedenken.
De jonkies die vielen prima in, van basis speelden er een paar ook goed, maar voor mij Hancko de beste, hoop niet dat we die nog kwijt raken vóór september.
Lekkere pot, goed voor het vertrouwen na de 2 zeperds tegen fortuna en sparta.
Goed voor het doelsaldo(al kon het nog meer)
Spelers die blijkbaar de hete adem in de nek voelden van lingr en ivanusec.
Mondjes gesnoerd van mensen die vonden dat timber (zeer goeie wwdstrijd) en stengs (degelijke wedstrijd) niet bij feyenoord horen.
En van mensen die vinden dat slot geen oog voor de academy heeft (sauer en zechiel)
Santy inmiddels 1 op 1 dus gaat al met al de goeie kant op en kan alleen nog maar beter worden naarmate ze beter ingespeeld raken en lingr en ivanusec ook gaan spelen.
Kortom prima dag vandaag👍👍
Mondjes gesnoerd hahaha tegen Almere. En Stengs degelijk? Hij komt totaal niet in het spel voor. Zullen we het even beoordelen na de wedstrijd in de Arena? Timber speelde prima, al betwijfel ik of hij de juiste handelingssnelheid heeft tegen een andere tegenstander.
Je moet je ook afvragen hoeveel Kokcu er had gescoord tegen Almere…
Timber was vandaag gewoon goed en dan verdient hij complimenten. Dat eeuwige negatieve gezeik is prima als het slecht is, maar zeg dan eerlijk als het een keer goed is.
Ik zeg toch ook dat hij prima speelde? Ik vraag me alleen af of het over een paar weekjes ook lukt in de arena. Stengs vond ik ook vandaag zeker niet goed.
Klopt, ik heb geloof ik op de verkeerde gereageerd ;-) maakt niet uit; ik ben ook benieuwd hoe het straks loopt tegen sterkere teams.
Geheel mee eens, alle middenvelders gaan wat beter. Hartman vond ik wat minder
Ik ben heel blij met deze overwinning maar je speelt met alle respect tegen Almere die als ze hun selectie zo zouden laten zoals het nu is er weer gelijk uitvliegen. ( ik weet er zit geld maar zoals nu is) en als je thuis tegen deze tegenstander speelt kan je de jeugd in laten vallen en dat is goed💪🏽 Ik ben benieuwd wat komende week nog gaat vertrekken. En wat er eventueel nog bijkomt. Op een leuke week💪🏽
Dat vind ik en ik ben benieuwd wat Geertruida Hancko en Gimenez nog gaan doen ik kan me voorstellen dat club nog komt of clubs
Klopt veel clubs kijken nu wat ze nog missen in hun elftal. dan hoop ik zelf nog op geertruida kunnen wij het geld gebruiken voor meerdere spelers. Het is kort dag maar als je goed handeld kan er nog iets leuks komen uit de hoge hoed. Hebben we weinig gehad deze transferwindow.
Ik denk dat die nog wel weg kunnen gaan van basis en dat er op de bank nog wat kan gebeuren met verhuur jonge jongens en weg Ali Dilrosun?
Slot heeft ze nu ook geen speelminuten geven. Dat is voor mij toch een teken dat ze weg mogen.
Dat denk ik ook dat die 2 weg mogen scheelt heel veel salaris
Idd die v dijk dom rood bij Liverpool zie ik ook nog wel komen voor een verdediger van
Zou zomaar kunnen deze week gebeurd veel clubs paniek draaien nog niet zoals moet , blessures, schorsingen kan van alles zijn
Net thuis van werk. Zo te lezen zijn er speltechnisch leuke dingen te zien geweest. Kijk wel ff ouderwets naar de samenvatting... Gefeliciteerd kameraden 🍻
@ FTM

Ga jullie dat nog weer doen dat spelers met een cijfer beoordeelt kunnen worden zoals je vorig seizoen deed is misschien wel weer leuk.
Die Zechiel en Sauer zijn echt twee pareltjes
Zeker, daar gaan we zeker van genieten
Wie is Bitello eigenlijk? Goede pot van Timbert man! En ook mooi al die talenten die de kans kregen, dat is in het verleden wel is tegengevallen onder Slot. Maar doordat hij talenten niet zo snel de kans geeft, weten we nu wel dat ze het 100% verdiend hebben. Jammer dat er nu een interlandbreak aankomt, maar dat geeft Slot natuurlijk ook even de tijd om Ivanusec in te passen.
Ivanusec zal denk ik ook opgeroepen worden voor interlands van Kroatië
Dat klopt maar hij kan nu weekje meetrainen en dan tegen Utrecht invallen denk ik. En dan heeft hij al het één en ander meegekregen voor een basisplek tegen Heerenveen.
Goede pot, veel inzet. Mooie aanvallen gezien maar nog niet alles ging goed. Almere scoort er 1 hadden er 3 kunnen zijn. Moet dus beter, maar dat is goed. Deze ploeg met de twee Kroaten hoeft van niemand te verliezen maar dan moet ze nog ff wat scherper zijn.
Getankt aan het vertrouwen vandaag en eindelijk de eerste 3 punten binnen. Jammer dat we niet een goal of 3 meer hebben gemaakt. Timber nog niet helemaal goed maar is echt goed op de weg. Als ik hem was zou ik wel ff een halfuur extra trainen op het schieten na de gewone training. Leo
Sauer is net als Zechiel echt een groeibriljantje. Piepjong maar dan al zo een indruk achterlaten. Prachtig. Zo benieuwd naar Ivanusec en Lingr. Oh ja. Jahanbahaks die de laatste wedstrijden basis stond niet eens ingevallen vandaag. Moordende comcurrentie voorin en straks ook op het middenveld. Goede ontwikkeling! Geniet van de.3 punten en op naar Utrecht en de cl loting. En kijken of er in de laatste week nog een interessante speler bij komt aangezien er dan altijd wel buitenkansjes zijn. Cheers!
Mag wel hopen dat Sauer en Zechiel hun minuten blijven maken als Ivanusec en Lingr mee gaan doen.
Ik heb zelfs een zonnebril gezien op vak M. Verder: na de wissels werd t alleen maar leuker, dus ik hoop dat de jeugd meer kansen krijgt!
Heb me prima vermaakt, Timber goed en twee assists voor Stengs hadden er meer kunnen zijn als de daaruit volgende kansen afgemaakt werden, niemand door het ijs gezakt al was het met alle respect Almere.
Wieffer veel goede, maar net zoveel slechte momenten. Timber actief maar ongelofelijk wild. Met Zerrouki blijft het beetje lood om oud ijzer op die 2 plekken. Sauer beter nog dan tegen Sparta. Stengs, rijp voor de bank, ondanks dat er ook soms iets lukte. Rest dikke prima en lekker laten staan.
Wieffer heeft wel eens in interview gezegd dat hij begin van seizoen altijd op gang moet komen. En dat verzin ik niet
Goed om Trauner weer terug te zien... Sauer wordt de revelatie dit seizoen.
Ik verwacht eigenlijk geen punt erlies meer dit seizoen. Hele nrede selectie en klasse spelers dit komt goed
Leg de lat maar lekker hoog na een mooie uitslag tegen de gedoodverfde degradatiekandidaat. Ik heb alle vertrouwen in een goed seizoen, maar natuurlijk worden er genoeg punten verspeeld. Feyenoord eindigt niet op 98 punten.
Genoten van met name Timber! Mooie acties :) voor assist, assist en een goal!
Wel jammer dat we veel negatieve lingen nu wel opeens positief lullen hier trouwens…. Moest er nog even uit…. Gefeliciteerd ECHTE Feyenoorders
Vandaag in de Kuip en mooie wedstrijd gezien, inzet van iedereen was 100% spelen we de rest van de competitie zoals vandaag zijn we zeker weer kampioen. We zijn blij als “kern” dat we al de wedstrijden ons team steunen…… tot volgende week kameraden!!!
Wel mooi Zechiël tranen in z'n ogen na het einde, lekker voor die knul... mooi debuut.
Wat een topper boij dat hij kan spelen 😁🙌🙌🙌
Word een topspeler ook. Zerrouki hebben we echt geld aan verspeeld.
die kosten betwijfel ik hij is niet onnodig Zerrouki eerder voor volgend seizoen
Zerrouki keihard nodig dit seizoen. We willen een topclub zijn, dan dit nodig.
Precies; je moet zoveel wedstrijden en ook op alle 3 de fronten dat je beide keihard nodig hebt voor die ene positie.
Wat een heerlijke selectie hebben we toch, altijd die azijnzeikers na 2 mindere potten. Is gewoon pech. Een vroege rode kaart en eigenlijk 70 minuten lang fortuna weggespeeld met 10 man. Ook vandaag weer, gedomineerd en een paar parels uit eigen jeugd met Sauer, Zechiel en hopelijk later nog milambo. Straks met Ivanusec en Lingr erbij heb je een fantastische basis 11 met uitstekende invallers. Met sauer, ueda, stengs, zerrouki, zechiel, minteh, beelen, nieuwkoop, lopez. Dat is echt gewoon super goed!
Mee eens. Seizoen is nog lang en onze selectie is breed. Gaat een mooi seizoen worden
Je speelt wel met alle respect tegen Almere
Onzin al speel je tegen een amateurclub het was een prima verzorgd spel vandaag
Oké als jullie Almere goeie graadmeter vinden prima
Basis is gelegd en nu door trekken klinkt stom wat ik zeg. Maar dit soort ploegen zijn wel fijn om vertrouwen van te krijgen
Ik vind het vooral goed dat ze een beetje zelfvertrouwen krijgen. Ook al is het maar Almere. En dat de meeste nu zien dat we veel spelers nodig hebben in dit seizoen.
nou en zit veel geld en pastoor is ook geen pannekoek
Als jullie Almere graadmeter vinden prima ik zeg dat is het voor mij niet. Almere zit geld maar die moeten nog flink bouwen .
Veel geld?…op een spaarrekening?…ze hebben amper versterkingen gehaald, hier redt je het never nooit mee dit seizoen!.
Nee zo gaan ze het niet redden maar wie weet halen ze nu nog wat en in de winter. Ik ben bij ons benieuwd wat weg gaat komende week , Ali ? gimi en Geertruida?
die eigenaar van almere bulkt van het geld zo bedoel ik
Laten we kijken of we deze lijn kunnen doortrekken. Wil niet te snel mee gaan met de polonaise.
volledig eens je hebt zoveel mogelijkheden komt wieffer er niet uit dan doen we zerrouki of vd belt de keuze is reuze
Timber uitstekende pot gespeeld , won veel
Duels ook.

Hadden ook 10-11 goals kunnen maken
werkte echt voor elke meter laten we voor hem hopen dat dit het begin is van iets heel moois had calvin of ayase ook wel een goaltje gegund
Ja vooral ayase , goede loop acties ook
Zechiel toch wel een verademing vergeleken met Zeroukki
Mooie beloning voor Timber…
Goeie wedstrijd gespeeld…

Die vrije trap sloeg nergens op…
Maar speelde een prima partij verder !
We gaan het zien tegen een normale tegenstander.
Zelfs tegen Almere een goal tegen. Niet te geloven.