lingr-feyenoord

Nieuws

Slot enthousiast: "Lingr is echt een stuiterbal"

Stan

Ondřej Lingr werd donderdag officieel gepresenteerd als Feyenoorder en beleefde zondag een warm welkom in De Kuip. Voor de wedstrijd tegen Almere City ging trainer Arne Slot bij ESPN in op de komst van de 24-jarige Tsjech.

Slot krijgt de vraag of Lingr een vergelijkbare speler is als Guus Til. "Qua lengte niet. Qua lengte kun je hem meer vergelijken met Szymanski. Ze zijn allebei niet heel groot. Ze zijn allebei wel type spelers, net als Til overigens, die graag in de zestien van de tegenstander opduiken. Die de ambitie hebben om daar een goal te maken, dus echt die zestien in komen en niet hopen dat de bal bij me komt. Daarnaast heb ik gemerkt dat hij buiten het veld energie voor drie heeft. We hebben gezien op beelden dat hij die ook in het veld heeft. Het is echt een stuiterbal."

De trainer van Feyenoord kan tevreden zijn met de selectie die er nu staat. "Dat was ik ook al. We hebben de afgelopen weken qua spel helemaal niet zo gek gespeeld. Alleen om het om te zetten naar doelpunten en kansen, daar kunnen we nog flinke stappen in maken. Daarvoor hebben we ook twee spelers bijgehaald, maar ik denk ook dat deze jongens die vandaag spelen, die we de afgelopen weken tot onze beschikking hadden, ook in staat moeten zijn om vanuit het balbezit tot meer kansen te komen."

Delen