gimenez-1

VK Sportphoto

Nieuws

Giménez: "God heeft me dit doelpunt gegeven"

Stan

Als matchwinner loodste Santiago Giménez Feyenoord ten koste van Lazio naar Europese overwintering. Vlak nadat de Mexicaan donderdagavond was ingevallen voor collega-spits Danilo, werd hij de verlosser van de Rotterdammers door de 1-0 tegen de touwen te werken. Nu wacht de knock-out fase van de Europa League en voor Giménez zelf lonkt een plekje in de Mexicaanse WK-selectie. Deze successen heeft hij aan God te danken, zo vertelt hij aan De Telegraaf

Giménez gelooft dat het belangrijke doelpunt een geschenk uit de hemel was: “God heeft me dit doelpunt gegeven. God geeft geen cadeautjes. Hij heeft de bal daar neergelegd, dan moet je er staan.”

De spits erkent dat ook Het Legioen een groot aandeel heeft gehad in de overwinning: “Ik voelde de energie van de mensen in het stadion. Het heeft ons geholpen naar voren te vechten. Er zit veel karakter in de ploeg.”

Toch leek zijn heldenrol nog even in het water te vallen, vanwege een mogelijke overtreding op de Romeinse goalie. Giménez was er echter heilig van overtuigd dat hij niks fout had gedaan: “Ik had de keeper niet aangeraakt, dat wist ik zeker. Misschien dat er nog sprake was van buitenspel, maar ook dat bleek al snel niet het geval. Scoren geeft altijd een speciaal gevoel.”

Na zijn entree in Rotterdam moet de aanvaller nog wel regelmatig geduld hebben tot hij de kansen krijgt om te scoren. Met Danilo heeft hij namelijk een geduchte tegenstander voor de spitspositie: “We kennen elkaars kwaliteiten. Soms is hij aan de beurt, soms ik. Dat is niet moeilijk. Ik accepteer de beslissingen van de trainer. Hij bepaalt. Ik geloof in de speelstijl die we onder zijn leiding hanteren.”

Met wederom een belangrijke goal speelt Giménez zich nadrukkelijk in de kijker van de Mexicaanse bondscoach Gerardo Martino. Eerder deze maand werd al bekend dat de 21-jarige centrumspits nog altijd kans maakt op deelname aan het WK, nadat Martino hem opnam in zijn voorselectie. Vooralsnog kan Santi enkel hopen: “Ik heb daar nog geen zekerheid over.”

Delen

Reacties

Kan god ons ook een kampioenschap en Europa League winst geven dan? Dank alvast.
Echt niet.
Dat was hun keeper en laatste man, uit een briljante voorzet van Q. die jij slecht aannam ;-)