kokcu-feylaz

VK Sportphoto

Nieuws

Italiaanse media: “Een Europese avond om snel te vergeten”

Van de redactie

Vooraf werd er niet op gerekend, maar Feyenoord vocht zichzelf gisteravond naar de groepswinst in de Europa League. 

Voor Lazio Roma waren de druiven zuur. Door de nederlaag wisten de Romeinen zich ternauwernood nog te plaatsen voor de Conference League. De Italiaanse media waren overrompeld door de sfeer in de Kuip en konden het optreden van arbiter Irfan Peljto niet waarderen. Algemeen Dagblad zette de kranten uiteen.   

La Gazzetta Dello Sport spreekt over zelfmoord van Lazio. “Ze denken ongeschonden uit de Kuip te kunnen komen, maar dat bleek niet mogelijk. Het doelpunt van Santiago Gimenez in de tweede helft is de straf die Lazio krijgt voor het missen van de kansen en het rampzalige verdedigende optreden, dat de wedstrijd uiteindelijk beslist”, aldus de roze sportkrant.

De krant Tuttosport deelt complimenten uit aan matchwinner Gimenez, maar ook aan doelman Justin Bijlow. “Meerdere keren voorkwam hij een doelpunt. Samen met Gimenez was Bijlow de beste man van het veld”.  

Corriere Dello Sport zoekt de afgang van Lazio vooral bij het optreden van de scheidsrechter. Over Ifran Peljto schrijft de krant; “Het was complete willekeur hoe hij floot. Bij het doelpunt gaf Gimenez zijn directe tegenstander een duw in de rug. Lazio was woedend op de scheidsrechter én op het publiek, die coach Maurizio Sarri bekogelden met bier”. De krant over de ontmoeting; “Een Europese avond om snel te vergeten”. 

Corriere Dello Sport krijgt bijval van Il Messagero, dat eveneens de arbitrage kritisch beoordeelt. “De VAR keek minutenlang naar het doelpunt. De duw van Gimenez zorgde ervoor dat de keeper de bal niet meer in zijn bezit had. De scheidsrechter vond dat er niets aan de hand was, maar daar dacht Lazio anders over.”

Delen

Reacties

Ik kan een eind meegaan met de kritiek op fans die dingen gooien, en ook op de scheids die vrij zwak was. Maar bij die goal kan ik toch echt met de meest objectieve blik niets fouts zien.
Ik moet zeggen dat ik eerst dacht dat het afgekeurd zou worden. Maar na het van alle kanten gezien te hebben op TV zie je duidelijk dat Santi niets fout doet. Sterker nog, hij wordt achteruit getrokken, dus dan zou het eerder nog een penalty zijn.
De keeper heeft de bal al tussen zijn benen laten glippen voordat de verdediger tegen hem aan loopt.

Ik kan nergens een duw van Santi ontdekken.
Net nog 8 keer gekeken, zelfs met bril op, maar ik zie geen overtreding van Giménez. Komen twee schouders tegenelkaar aan (maar dat mag nog steeds) en klein handje van Italiaan naar Giménez (te weinig voor strafschop). Verder blunderende Italianen (heerlijk). Media in Italië en Lazio tonen zich erg slechte verliezers.
De scheids floot echt een prima wedstrijd.
Floot consequent en stelde hele duidelijke grenzen.
Ik vind het commentaar van die Italianen typisch frustratie geklets.
Natuurlijk dacht iedereen dat hij de goal zounafkeuren, maar dit zag de VAR goed. Jimenez duwde niemand en de keeper werd door de eigen verdediger onder de grond gelopen.
Floot een beetje veel, dat weer wel....