gimenez

VK Sportphoto

Nieuws

Giménez: "Het publiek motiveert mij om het maximale te geven"

Van de redactie

Santiago Giménez maakte zaterdagavond zijn debuut in een volle Kuip tegen SC Heerenveen. Na 78 minuten voetbal kwam de Mexicaanse spits in het veld voor Danilo. In blessuretijd had de 21-jarige aanvaller een grote kans maar wist zijn debuut helaas geen glans te geven met een doelpunt. In gesprek met ESPN vertelt Giménez over zijn eerste week in Rotterdam.

“Hoe het hele proces deze week is gegaan is erg speciaal voor mij. Niet alleen het ontvangst van de mensen op de club maar ook van mijn teamgenoten was heel goed. Ik moet eerlijk bekennen dat ik onder de indruk was van de supporters in De Kuip en het klappen toen ik het veld ik kwam. Ik hou daar van en het motiveert mij om met maximale te geven in de clubkleuren,” begint ‘Santi’.

Er waren genoeg Mexicaanse vlaggen en sombrero’s in De Kuip zichtbaar: “Het verraste mij een beetje omdat er best veel support was vanaf de tribune. Dat maakt me erg trots.”

Giménez was tevreden over zijn korte invalbeurt: “Ik denk dat ik de spitspositie goed overnam. We hadden veel kansen aan het einde van de wedstrijd. We hadden alleen niet echt een antwoord op het andere team dat het achterin goed afsloot. Het was duidelijk moeilijk voor mij met veel verdedigers om me heen. We bleven het proberen en dat is het belangrijkst, hiermee kunnen we doorgaan. Er is duidelijk nog veel om aan te werken omdat we thuis geen punten mogen verspelen. We hoeven niet altijd top te spelen maar we mogen thuis geen punten verliezen. We gaan dag na dag verbeteren en zullen proberen niet weer punten te verspelen in De Kuip.”

 “Ik voel me goed. Ik was natuurlijk al begonnen aan het seizoen in de Mexicaanse competitie. Het is waar dat het reizen energie kost maar ik voel me fysiek redelijk goed. Ik denk dat het team ook fit is, we hebben tot de laatste minuut heel veel energie in de wedstrijd gestoken. Ik dank God dat hij mij deze kans heeft gegeven en ik ga hard werken aan verbetering,” sluit hij af.

Delen

Reacties

Hij is daar waar het gebeurt dat is wel echt een pluspunt ten opzichte van danilo
Hou toch op met dit subjectief gedoe. Alsof daar nu al iets zinnigs over te zeggen valt maar ik begrijp het wel; Danilo moet er ten koste van alles uit want Gimenez moet erin. We gaan weer doen wat onze aanhang altijd doet. De één onder een vergroot glas leggen en afzeiken en de ander eeuwig krediet geven.
Jammer dat hij die kans op het laatst niet wat meer gedrukt kreeg. Kreeg hem vol op de voet waar de onderkant van zijn schoen daar perfect was geweest. Was wel een hele goede loopactie, dus dat is positief.

Verder nog niet echt iets gezien waar we hem op kunnen beoordelen. Maar ik denk dat hij door zijn fysiek wel al moeilijker te verdedigen is voor een tegenstander met het systeem van Heerenveen.
Wat ik ook goed vindt, is dat hij gelijk de bal wil hebben. Hij durft nu al om de bal tevragen.
Zeker had in zijn invalbeurt al meer loop acties dan Danilo in zijn hele wedstrijd