gimenez-1

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez: "Ik moet altijd zo scherp in het veld staan"

Van de redactie

Feyenoord kende een gemakkelijke avond in De Kuip tegen PEC Zwolle. De ploeg van vertrekkend trainer Arne Slot wist maar liefst vijf maal het net te vinden. Twee goals kwamen op naam van Santiago Gimenez, die in eerste instantie genoegen moest nemen met een plek op de bank.

Gimenez mocht direct na zijn invalbeurt de strafschop nemen. "Ik had het niet verwacht. Toen zag ik dat de scheids op aangeven van de VAR een strafschop gaf. Ik vroeg wat er aan de hand was en toen zij hij, een strafschop. Toen moest ik wel", lacht Gimenez tegenover ESPN. "Ik was wel wat nerveus, maar ik moest hem maken", blikt de spits terug.

Gimenez maakte enkele minuten na zijn eerste doelpunt ook zijn tweede van de avond na een goede individuele actie. "Ik moet altijd zo scherp in het veld staan. Ik ben blij met mijn twee doelpunten vandaag." Ondanks dat de Mexicaan het moeilijk had na de winterstop is hij niet aan zichzelf gaan twijfelen. "Ik heb geen twijfel en vertrouw op mezelf, maar soms gaat het niet zoals je graag wil zien. Je moet blijven vechten en door blijven gaan. Ik dank God dat ik vandaag weer mocht scoren."

Ayase Ueda kreeg de afgelopen twee duels de kans om te starten in de formatie van Feyenoord. "Ueda verdiende zijn kans. Hij scoorde de afgelopen twee wedstrijden, dus mijn felicitaties gaan ook naar hem", aldus Gimenez over zijn collega spits.

Arne Slot vertrekt na dit seizoen naar Engeland. Gimenez gunt het hem van harte. "Het is geweldig voor hem. Hij is een goede coach en ik hoop dat hij daar ook kampioen kan worden", sluit hij af.

Delen

Reacties

@FeyenoordTM zullen bij Feyenoord naar aanloop van volgend seizoen meer rekening houden met Gimenez qua rust? Want dit is wel overduidelijk bewijs dat hij gewoon oververmoeid was.
Hij moet gewoon nog een jaartje blijven.
Nog niet helemaal klaar voor een stap hoger.
Wel fijn voor de transferwaarde als hij er nog een paar in knalt de laatste wedstrijden.
Santi HELD! Gewoon nog een jaartje in Rotterdam blijven 🙏🙏🙏
Twee dislikes echt ongelooflijk, je heb helemaal gelijk. zal het beste zijn, als er geen club komt met het gewenste bedrag.