gimenez-1

VK Sportphoto

Opinie

Gimenez: "Ik zal altijd alles voor dit shirt geven"

Van de redactie

Een historische zondagmiddag in De Kuip was het waar Feyenoord aartsrivaal Ajax met 6-0 de pan in hakte. Één speler van de Rotterdammers verliet enigszins teleurgesteld het veld. Santiago Gimenez scoort sinds de winterstop moeilijk voor zijn club en ook in De Klassieker wist de Mexicaanse spits zichzelf niet op het scorebord te zetten. Via zijn sociale kanalen voelde 'Santi' zich genoodzaakt om zijn excuses aan te bieden.

Ondanks dat het sinds de winterstop wat moeizamer verloopt voor de Mexicaans international blijft Het Legioen hun topscorer volop steunen. In de met 6-0 gewonnen Klassieker werd zijn naam meermaals gescandeerd vanaf de tribunes. Gimenez kreeg een aantal goede mogelijkheden om een doelpunt mee te pikken, maar stuitte meermaals op de doelman van de tegenstander. 

Na afloop voelde Gimenez de behoefte om via social media zijn excuses aan te bieden. "Geschiedenis geschreven in De Kuip! Dank jullie wel voor alle steun. Ik weet dat jullie doelpunten van mij verwachten en de afgelopen periode heb ik jullie teleurgesteld. Ik kan jullie alleen zeggen dat ik verliefd ben op deze club en dat ik altijd alles voor dit shirt zal geven. Geniet hiervan, Kameraden", doelt de Mexicaan op de historische overwinning.

Na een bliksemstart begin dit seizoen waarin de spits achttien keer scoorde in zestien Eredivisieduels tot de winterstop heeft de Mexicaan in de afgelopen twaalf duels er slechts drie binnengeschoten. In de Klassieker afgelopen zondag was de 22-jarige aanvaller wel goed voor een assist en had trainer Slot bemoedigende woorden voor zijn aanvaller. "Het is hartstikke jammer dat hij op het moment dat hij een-op-een gaat hem niet weet te maken, maar hij is onderdeel van een ploeg dat sinds de wedstrijd tegen PSV niet meer verloren heeft. Hij is ook onderdeel van een team dat bijna geen tegendoelpunt krijgt. Ja, ik hoop dat hij een doelpunt maakt, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Santi weer zijn goals gaat maken."

Poll: Stelling: Santiago Gimenez is komende zomer nog niet klaar om te vertrekken bij Feyenoord.

Eens, Champions League voetbal met Feyenoord en volgend seizoen weer strijden om de landstitel is prima voor hem.

Eens, hij is simpelweg nog niet goed genoeg voor een volgende stap.

Oneens, het is tijd voor de volgende stap.

Anders, namelijk...

Delen

Reacties

Ik vind hem niet alleen weinig scoren, maar ook een slechts balbehandeling hebben. Hij heeft erg harde voeten momenteel. Daar moet een oorzaak voor zijn. Hij heeft natuurlijk ook veel en veel te veel wedstrijden gespeeld, gepaard aan telkens weer die reizen naar het andere eind van de wereld. Daarnaast zou het ook kunnen komen van zijn activiteiten in de sportschool elke ochtend, waardoor zijn spieren toenemen maar zijn souplesse afneemt. Al neem ik haan dat hij ook daar wordt begeleid. Eigenlijk moet die jongen gewoon vijf weken op vakantie.
In elk geval: als ik nu TD van een ander team zou zijn, zou ik hem niet willen halen,
Als er een goed bod komt, zeker verkopen. En anders blijft die lekker! In de zomer moet die wel lekker tot rust komen en dan gaat hij weer knallen. Speelde gisteren wel goed en werkte keihard. Komt vast wel weer goed
2 kansen gehad en niet gemaakt. Daarnaast hadden Minteh en Nieuwkoop hem kunnen voorzien van een intikker waar ze beiden voor eigen succes gingen. Als je die 2 balletjes breed legt, maakt hij er gewoon 2. Best zonde want eerlijk is eerlijk. Zijn marktwaarde is wel flink gedaald tov de winterstop en dan hadden 2 goals in de klassieker wel mee kunnen helpen.
Zodra Santi een doelpunt maakt gaan er meer volgen. Iedere spits heeft in zijn leven mindere periodes.
Deze jongen heeft gewoon teveel gespeeld de afgelopen jaren. Dan gaat niets meer vanzelf. Uitrusten en herstellen deze zomer en dan volgende seizoen weer vlammen en een mooie transfer verdienen. In deze vorm kom je bij grotere clubs op de bank te zitten.
Verkopen, en andere spits terug kopen. Als hij volgend seizoen nog minder gaat scoren krijg je er helemaal niets meer voor.
Verkopen! Niet omdat ik denk dat Gimenez nooit meer zoveel zal scoren, maar omdat we het geld goed kunnen gebruiken om het vertrek van Wieffer, Hancko, Geertruida en Timber op te vangen. Daarnaast vind ik dat Ueda een kans moet krijgen als eerste spits of in ieder geval met gelijke kans voor de rol van eerste spits mag gaan vechten – zoals Gimenez moest knokken met Danilo en Danilo met Dessers. Lijkt me ook een gezonde manier van doorselecteren.
Ik zou hem graag nog een seizoen zien blijven. Je gaat met Geertruida, Hancko, Wieffer en misschien ook wel Timber je halve as al kwijtraken. Het zou fijn zijn als je in ieder geval Gimenez nog een jaartje zou kunnen behouden.
Timber nog 1 seizoen houden en aanvoeder maken
Eens Sjors. Als we hem goed kunnen verkopen doen! Veel te zelfzuchtig; probeert keer op keer langs verdedigers te gaan maar kan dat helemaal niet; houd ook ontwikkeling andere spelers tegen. Het is mooi geweest;