Willem van Hanegem (Soccrates Images)

Soccrates Images

Nieuws

Van Hanegem: "Kunnen blijven mopperen op Minteh, maar ik zit op het puntje van mijn stoel"

Van de redactie

Willem van Hanegem heeft zondagmiddag genoten van de historische overwinning van Feyenoord op aartsrivaal Ajax in De Kuip (6-0). 'De Kromme' schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad dat hij, in tegenstelling tot de afgelopen maanden, vond dat de ploeg van Arne Slot nu wel vol druk bleef zetten op hun tegenstander. Lovende woorden waren er ook speciaal voor Yankuba Minteh van de clubicoon.

"Het Feyenoord dat Ajax van de mat veegde in de Kuip, leek heel erg op de ploeg uit het eerste seizoen van Arne Slot. Ze joegen als gekken op de Ajacieden en die vroegen zich al snel af: hoe komen we deze middag door tegen deze wervelwind? Feyenoord was zoveel beter", begint Van Hanegem in het AD. "Ik heb al eens gezegd dat ik het afjagen de laatste maanden veel minder vond worden, dat het soms zo traag was wat ik te zien kreeg. Dat vond niet iedereen even leuk bij Feyenoord, maar ik heb nu eenmaal geen column om zoete broodjes te bakken. Dit was weer echt een hoog niveau. Kaplan, Hato, Van den Boomen. Ze kregen de tijd niet, verspeelden de bal en zagen korte tijd later de 1-0, 2-0 en 5-0 achter de keeper liggen. Ajax was onthutsend slecht."

De hoofdstedelingen waren afgelopen week wederom volop in het nieuws vanwege de aandelen van directeur Alex Kroes. "Dan zijn er mensen in paniek en denken ze dat hun nieuwe goeroe Alex Kroes het allemaal wel op zou kunnen lossen. Geen idee waarom, maar goed. Het helpt ook niet als Aad de Mos in de ochtend nog even roept dat Kenneth Taylor zo bij Real Madrid of FC Barcelona meekan. Een paar uur later zie je dat de eredivisie al een hele klus is voor hem."

Lovende woorden van De Kromme zijn de voor een aantal Feyenoorders die hem opvielen. "Terug naar Feyenoord, dat het publiek blij maakte. Bart Nieuwkoop gaf het goede voorbeeld, hij vloog er bovenop. Igor Paixão is weer de speler die hij vorig seizoen was, zijn 1-0 was prachtig. Mensen kunnen blijven mopperen op Yankuba Minteh, maar ik zit op het puntje van mijn stoel bij hem. Hij verdedigt op het allerhoogste tempo en hij blijft zijn man opzoeken. Natuurlijk maakt hij nog weleens de verkeerde keuze. Nou en? Bij Manchester United maken alle spelers bijna de hele wedstrijd de verkeerde keuzes en daar doen we net of Erik ten Hag gewoon een beetje tijd nodig heeft."

Santiago Gimenez ging als enige speler enigszins teleurgesteld het veld af. Het publiek in De Kuip scandeerde wederom veelvuldig zijn naam. "Nergens ter wereld zal hij zo veel steun voelen. En het gaat niet om Giménez, maar om Feyenoord. Zoals het bij Ajax niet om Kroes, maar wel om de club gaat", sluit Van Hanegem af.

Delen

Reacties

Minteh ontwikkelt zich razendsnel
Hopelijk slaagt Feyenoord er in om hem nog 1 jaar te huren
Het mopperen van mijn zijde is al weken voorbij.
Hij word steeds beter in alle opzichten. Nog even en we hebben de nieuwe Pele.
Hopen dat Newcastle (dacht ik) m laten gaan of langer verhuren maar heb er een hard hoofd in.
Wat een groeibriljant zeg. Maar dan eentje op de turbostand.
Heeft onze Willem helemaal gelijk in! Minteh maakt onder Slot & co een sterke ontwikkeling door. Newcastle zal dat ook zien en staat vast niet onwelwillend tegenover een extra jaar huur. Ik weet dat Feyenoord dan een speler beter maakt voor een andere ploeg, maar we gaan daarmee ook wel iets te snel voorbij aan hoe Minteh (mits hij zich door blijft ontwikkelen) Feyenoord weer een jaartje langer beter maakt.

Daar komt nog bij dat, wanneer Minteh blijft, Feyenoord het geld dat het wilde investeren op die positie elders op het veld kan gaan uitgeven.

Minteh kopen voor €12-€13 miljoen lijkt mij nog een te risicovolle investering. Je zou kunnen proberen te huren met optie tot koop of een aantrekkelijke terugkoopoptie voor Newcastle?
€ 12 - € 13 miljoen is veel, maar als dit kan is het wellicht het proberen waard. Daar mogen Te Kloeze en Slot zich lekker mee bezighouden. Het lijkt me in de eerste plaats belangrijk dat Slot zo snel mogelijk duidelijkheid geeft. Volgens mij zijn er best wel spelers die vanwege Slot naar Feyenoord toe willen komen.
Goed punt! Hetzelfde geldt misschien ook wel voor spelers die eventueel zouden kunnen vertrekken, maar de mogelijkheid van blijven het overwegen waard vinden als Slot dat ook doet.
Ik hoorde Slot gisteren antwoorden op de vraag of hij Minteh nog een Seizoen bij Feyenoord wilde zien; dat is voor Feyenoord en mij het beste!
Dat zou een koopje zijn en die word twee a drie keer zoveel waard als er niets geks gebeurd. Word wereldberoemd, 100%
Blijven: graag! Kopen zou ik ok prima vinden voor 12 of 13. Maakt ons sterker en hij is een groeibriljant.