nieuwkoop

VK Sportphoto

Nieuws

Nieuwkoop: "We wisten wat we moesten verbeteren"

Van de redactie

Bart Nieuwkoop speelde zondagmiddag in de historische Klassieker die Feyenoord met 6-0 won in De Kuip tegen aartsrivaal Ajax een uitstekende wedstrijd. Eerder in de week was het nog maar de vraag of de verdediger van de Rotterdammers fit genoeg zou zijn. De 28-jarige Nieuwkoop genoot van het duel tegen de hoofdstedelingen en sprak met Feyenoord ONE over het duel.

"Hele mooie wedstrijd, mooie uitslag. Het was een lekkere zondag zo", begint Nieuwkoop tegenover Feyenoord ONE. "We verwachtten ze eigenlijk gelijk met vijf, maar ze begonnen met vier achterin. Dat was even aanpassen en ik denk dat we gewoon goed begonnen met veel intensiteit de wedstrijd in. We hadden veel kansen, en dan denk je: hij moet wel vallen. De eerste twee vallen snel achter elkaar en dat is lekker. Dan nog vlak voor de rust de derde. Dat was hartstikke mooi."

Ondanks een riante 3-0 voorsprong halverwege de wedstrijd verslapte de ploeg van Arne Slot geen minuut in de tweede helft. "Dat hebben we goed gedaan. Denk niet dat er spelers waren die dachten van: ik ga hem nu eens maken uit onmogelijke hoeken. Ik denk dat we goed hebben gevoetbald en de duels bleven we winnen. Het afstandsschot van Quinten was een goed voorbeeld en dat we continu er bovenop zijn blijven zitten. Dat hebben we ook in de rust aangegeven. Het staat 3-0, maar je weet dat ze wat gaan aanpassen en nieuwe spelers inbrengen. Dan is het voor ons zaak om heel gedisciplineerd en dezelfde intensiteit te brengen. Dat hebben we goed gedaan en wederom drie gemaakt na de rust."

Eerder dit seizoen werd het 0-4 in Amsterdam. Die wedstrijd werd bij een 0-3 stand onderbroken doordat Ajaxfans vuurwerk op het veld gooiden. Die wedstrijd had, net als zondagmiddag in De Kuip, wel eens uit kunnen lopen tot een monsterscore. Niet is wat zondagmiddag in bij de spelers van Feyenoord nog in het achterhoofd zat. "Nee, eigenlijk niet. We wisten wat we moesten verbeteren ten opzichte van Volendam, dat we daar niet de intensiteit hebben gebracht die we tegen Utrecht wel brachten. Het was zaak om dat recht te trekken en dan is het lekker dat je zo'n wedstrijd dan speelt, je weet dat het publiek achter ons staat. Dat was heel prettig voor ons."

Een historisch resultaat in De Kuip. "Hier moeten we van genieten. We hebben de nul gehouden en zes keer gescoord. Ik denk dat je als Feyenoorder een hele mooie dag hebt gehad", sluit Nieuwkoop af.

Delen

Reacties

Nog geen reacties