gimenez-1

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez: "In Mexico was het ook al Alvarez tegen Gimenez"

Van de redactie

De populaire spits van Feyenoord Santiago Gimenez is tevreden over zijn eerste maanden in Rotterdam. "Een heerlijke stad. Ja, ook best groot. Voor Nederlandse begrippen dan, hè. Hahaha", geeft Gimenez aan tegenover het Algemeen Dagblad. De Mexicaan en zijn vriendin Fer Serrano voelen zich thuis in Rotterdam en gaan geregeld op pad om Nederland te verkennen.

"We zien veel van Nederland. Het strand van Scheveningen, de molens in Kinderdijk natuurlijk. En laatst nog Volendam. Ik stap hier ook in metro, in de trein. En altijd weer gaan die duimpjes omhoog en hoor ik ‘Santi, alles goed? Todo bien?’ Prachtig toch?", aldus de 21-jarige aanvaller. 

Bij zijn aankomst in Nederland zag hij direct mensen met Mexicaanse vlaggen. "Dan voel je je welkom, hoor. Toch moest ik wennen. In eerste instantie denk je voortdurend aan Mexico. Hoe het daar zou gaan met mijn vrienden, mijn familie, met de mensen bij Cruz Azul. Je mist het eten. Op een dag werd ik wakker en ik heb tegen mezelf gezegd: ik moet ervan af dat ik steeds met Mexico bezig ben. Ik ben nu in Nederland, ik ben nu een Rotterdammer. Hier moet ik alles uit de kast halen om te slagen. Daar heb je hulp bij nodig, maar veel moet uit jezelf komen."

Op de club en soms ook thuis communiceert de spits inmiddels in het Engels. "Mijn Engels is sinds mijn komst hier snel vooruitgegaan. Ik volg lessen op ons trainingscomplex 1908. Thuis met mijn vriendin praat ik soms bewust een hele dag Engels. De trainer doet de besprekingen in het Engels, de spelers spreken mij in het Engels aan. Bij deze club gaat het er zo professioneel aan toe. Je kunt je ontwikkelen op de vlakken waar jij dat beetje extra denkt nodig te hebben."

"Feyenoord voelt als een familie die samen naar iets toe kan werken. Voetbal is hier af en toe belangrijker dan eten, lijkt het. Mijn vriendin zingt alle liedjes mee. En mijn ouders genieten ook van dit seizoen." Gimenez speelde in Mexico nog samen met zijn vader Cristian bij Cruz Azul. Een droom die uitkwam voor beide. "Ik heb zelfs nog een wedstrijd samen met hem gespeeld. Mijn vader is pas 42 jaar. Het was een droom om met hem op één veld te staan. Toen Feyenoord interesse toonde, was ook hij meteen enthousiast. In Europa zou ik een betere voetballer worden."

Aanstaande zondag speelt Gimenez tegen zijn landgenoot, Edson Alvarez. Hij heeft ervaring met klassieke duels. "In Mexico speelde ik met Cruz Azul tegen América. Dat was toen ook al Giménez tegen Álvarez, want Edson speelde bij América. Ajax - Feyenoord is een vergelijkbare wedstrijd, denk ik. Dat merkte ik in januari toen we in Rotterdam tegen elkaar speelden."

De Rotterdammers zijn ondanks de vele wedstrijden nog altijd fit volgens de Mexicaan. "Bij Feyenoord zijn we altijd aan het pressen. We zetten druk in de wedstrijden, we zetten druk op het trainingsveld. Toen ik hier net was, probeerde ik het zo goed mogelijk uit te voeren. Ik leerde al snel dat de spits de eerste verdediger is en dat die alles moet geven bij dat verdedigen. De intensiteit hier bij Feyenoord is niet te vergelijken met wat ik gewend was bij Cruz Azul. Ik leef hier mijn droom."

Delen

Reacties

Mooi verhaal van Santi
Dit is ook pure reclame voor Feyenoord, hij gaat zich nog super ontwikkelen en zal een gevaarlijke spits worden