hacko1

VK Sportphoto

Nieuws

"We zitten bij de laatste acht. Dat is een grote prestatie voor de club"

Van de redactie

Dávid Hancko beleefde een schitterende Europese wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk (7-1). Het bereiken van de kwartfinale van de Europa League maakt de Slowaak trots, zo vertelt hij bij Feyenoord TV.  

“Het is ongelooflijk. We zijn als team zo blij dat we deze overwinning aan de supporters konden leveren. We zitten bij de laatste acht. Dat is denk ik een grote prestatie voor de club. En ook voor ons, de spelers en de staf. We zijn heel blij.”

Volgens de euforische Hancko verliep de wedstrijd precies zoals de ploeg deze had voorbereid. “Alles pakte goed uit. En al helemaal omdat het voor onze supporters was. Om deze mooie avond te beleven en door te gaan naar de kwartfinales. Het is waanzinnig.”

Linksback

Tijdens de wedstrijd verhuisde de Slowaak van het centrum naar de linksbackpositie. Een positie waar hij eerder speelde, maar wel uit nood geboren. “Het was jammer dat Quilindschy Hartman ziek was en ook balen dat Marcos López eruit moest. En dan probeer ik mijn spel als centrale verdediger ook op de linksback positie te laten zien. Ik was blij dat we ons plan konden blijven uitvoeren en nog meer de bal in bezit konden houden.”

Klassieker

Doordat Hancko noodgedwongen de linksbackpositie moest invullen, is hij nu de enige speler in de selectie die alle minuten in Europa heeft gespeeld. Voortijdig rust pakken in aanloop naar de Klassieker was er daarom niet bij. “Ik denk dat als Quilindschy erbij was geweest, dan had ik wat rust kunnen pakken. Maar toen López eraf ging was het geen optie. Dus ik bleef staan, maar ik kreeg taken mee waardoor ik niet diep hoefde te gaan. Om zo energie te sparen voor zondag.”

Volgens de verdediger is al snel naar de Europese avond de knop omgegaan richting de wedstrijd tegen Ajax. “Alle jongens moeten nu herstellen,  want het is nu de derde week waarin we midweeks spelen. Daarnaast hebben we ook veel gereisd. We hebben nu twee trainingssessies waarin we ons gaan voorbereiden op de wedstrijd van zondag.“

Delen

Reacties

Wat mij betreft zondag ook linksback, Kudus speelt vanaf rechts en Hancko kan hun beste aanvaller af stoppen, Hartman had ik ook zonder ziekte gepasseerd, alleen deze wedstrijd.
Maar ook omdat als hij hersteld is, hij nooit 100% fit kan zijn na een paar dagen ziekte.
Centrum Geert, Trauner en Pedersen op rechts, evt Rasmussen voor Pedersen kan ook.