gimenez-2

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez juicht voor F-side: "Ik zag een grote Mexicaanse vlag hangen"

Van de redactie

Santiago Gimenez scoorde gisteren al vroeg in de wedstrijd de 0-1. De Mexicaan ronde doeltreffend af na een vloeiende aanval met een hakbal-pass van Oussama Idrissi en een afgemeten voorzet van Quilindschy Hartman. Na zijn goal rende hij naar de hoek van het veld en sprong over de boarding, om al snel weer rechtsomkeer te maken. 

“Ik heb nog nooit een Klassieker meegemaakt”, zo vertelt Gimenez aan De Telegraaf over het moment dat hij feestvierde voor de F-side. "Ik zag schuin achter het doel een grote Mexicaanse vlag hangen, dus ik dook meteen die kant op”. Gimenez kreeg pas later door dat die vlag daar hing voor Edson Alvarez, de Mexicaan in dienst van Ajax. “Dom, ik dacht dat ze daar voor mij zaten. Maar binnen twee seconden had ik in de gaten dat er alleen maar Ajax-fans zaten en dat het een heel slecht idee was om die kant op te vliegen”.

Uiteindelijk wisten de Rotterdammers in de tweede helft een 2-1 achterstand om te buigen naar een 2-3 overwinning. “Ik wist dat we dit konden. Er zit zoveel geloof in onze ploeg. Ook toen we 2-1 achter stonden, wist iedereen dat we dit konden ombuigen. Het is bij ons gewoon nooit voorbij tot de allerlaatste minuut. Er zit een enorme overtuiging in onze groep. Dat is er helemaal ingegroeid.”

Feyenoord won voor het eerst sinds 2005 in Amsterdam. Gimenez zegt dat het team geschiedenis heeft geschreven, maar hoopt dat het mooiste nog moet komen. “Dit is zo verschrikkelijk cool om mee te maken. Ik ben van Mexico naar Nederland gekomen. Dit is een totaal andere plek in de wereld, maar ik vind het geweldig en de club is één grote familie. Iedereen vraagt nu of dit het hoogtepunt van het seizoen is, maar ik hoop dat ik dat over acht wedstrijden meemaak.”

Delen

Reacties

Geweldig zoals het gaat. Het brengt een hoop jaloezie teweeg. Vooral bij die rat Hugo Borst die probeert Slot bij Feyenoord weg te lullen. Wat een verschrikkelijke paardenlul is dat zeg.
Geweldig zoals het gaat. Het brengt een hoop jaloezie teweeg. Vooral bij die rat Hugo Borst die probeert Slot bij Feyenoord weg te lullen. Wat een verschrikkelijke paardenlul is dat zeg.
Zo roep en doe vaak wat.maar gimenez word steeds beter en beter.Zeg soms dat t niks is maar begint me tebekoren.sorry dat ik soms zo negatief ben maar als het niet goed gaat word ik daar best verdrietig van dus mijn excuus
Contract voor het leven aanbieden!!!
Mooie Dessers actie :) Is al goed ingeburgerd deze jongen!!!