slot

VK Sportphoto

Nieuws

"We hadden de tweede helft behoorlijk de overhand"

Van de redactie

Arne Slot was na afloop van de winst in de Klassieker trots op zijn ploeg. De trainer wilde niet spreken van opluchting bij het laatste fluitsignaal en vond de overwinning terecht. “Ik zou willen spreken over blijdschap. Het is geweldig om te winnen tegen je concurrent in hun stadion”, aldus Slot bij RTV Rijnmond.

De Feyenoordtrainer zag zijn elftal goed beginnen en via een fantastisch uitgespeelde aanval via Santiago Gimenez op 0-1 komen. Daarna groeide Ajax meer in de wedstrijd, volgens Slot geholpen door een standaardsituatie en de spelregel voor het verlaat afvlaggen van buitenspel. Daardoor kreeg Ajax de geest en kwam er sfeer in het stadion. “Zij krijgen een standaardsituatie, dat zorgt voor momentum in het stadion, dat vanaf het begin al heel fanatiek was. Daarna kregen zij een aantal kansen die eigenlijk geen kansen waren, omdat het met terugwerkende kracht buitenspel was. Ik snap dat de regel zo is, maar het helpt niet om het momentum uit het stadion te krijgen. De mensen dachten op dat moment ‘wat zitten we er lekker in’ en wij dachten ‘we krijgen wat kansen tegen’.

Slot zag dat de tegenstander in die fase sterker was. “Het was een fase waar we moeilijk doorheen kwamen. In die fase wat Ajax ook feller en fanatieker, mede gedragen door het publiek. Ze wonnen meer duels dan wij. Het lukte ons heel moeilijk onder hun druk uit te komen. Op dat moment was het niet onverdiend dat zij 2-1 scoorde.”

De Feyenoordtrainer gebruikte de rust om zijn team te mee te geven wat nodig is om de wedstrijd te kantelen. “Dat als je in de Arena wilt winnen, je nooit minder duels kan winnen dan de tegenstander. En dat ze veel beter konden voetballen dan ze dachten. Dat ze veel meer tijd en ruimte hadden dan ze dachten. In de tweede helft speelden ze veel beter, waardoor er minder duels waren. We hadden de tweede helft behoorlijk de overhand. Die gaf een compleet ander beeld.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties