danilo-test

VK Sportphoto

Nieuws

“Giménez kwam hier binnen met een gelikt YouTube-filmpje, Danilo niet"

Van de redactie

Met een goal en assist had Danilo Pereira da Silva een belangrijk aandeel in de winst afgelopen weekend tegen FC Volendam. 

Trainer Arne Slot was tevreden met de spits die opvallend goed in uitwedstrijden presteert, zo schrijft Algemeen Dagblad.

In alle Eredivisiewedstrijden op vreemde bodem scoorde de Braziliaan zelf of was hij nadrukkelijk betrokken bij een goal. In thuiswedstrijden zijn de cijfers minder indrukwekkend. Alleen in de Europa League tegen Sturm Graz (6-0) wist Danilo het net te vinden. Slot heeft geen verklaring waar dat in zit. “Hoe dat kan, weet ik eerlijk gezegd niet. Je zou kunnen denken dat het spelbeeld uit en thuis anders kan zijn, maar dat is eigenlijk zelden zo”.

De transfervrij overgekomen Danilo scoorde tot dusver acht competitiegoals en noteerde twee assist. Prima cijfers. Toch is hij in een concurrentiestrijd verwikkeld met Santiago Giménez, die afgelopen donderdag nog een heldenrol vervulde als invaller tegen Lazio Roma. Gimenez lijkt daarbij een streepje voor te hebben bij de aanhang, zo merkte Slot op. “Giménez kwam hier binnen met een gelikt YouTube-filmpje, Danilo niet. Ook dat scheelt gewoon. Een speler uit de Nederlandse competitie, zoals Danilo, is dan toch minder spannend. Het bekende verhaal van het saaie ‘bord-op-schoot-scouten’. 

Volgens Danilo verloopt de strijd om de spitspositie in een goede sfeer. “Ik ben heel goed met Santiago Giménez. We maken elkaar beter, we doen onze job. En zo groeien we. Maar de trainer beslist wie er speelt en wie op de bank moet zitten.”

Slot over die beslissing; “Giménez en Danilo presteren volgens mij allebei naar vermogen. Als technische staf hebben we een paar posities die we doordeweeks bespreken, met de vraag: wie moeten we de komende wedstrijd opstellen?”

Delen

Reacties

Ik vind dat Slot wel moet oppassen met dit soort uitspraken. Het Legioen kijkt heus wel naar de voetbalkwaliteiten naast z'n sterke uitstraling. Gimenez scoort al een paar keer in de zwaarste en meest belangrijke wedstrijden, dat levert nou eenmaal populariteit op bij het Legioen.
Onbewust heeft het toch meegespeeld dat Danilo ex 020 is. Dan moet je jezelf 2x bewijzen bij het publiek. Dan heb je verschil in speelstijl. Danilo is technisch sterker, maar geen echte goalgetter. Santi komt technisch misschien iets tekort, maar compenseert het weer met strijdlust en inzet. 2 verschillende types ben blij dat we de luxe hebben om te kiezen!
Geloof niet het te maken heeft met zijn ex 020 zijn. Ik begrijp gewoon echt niet waarom Danilo de voorkeur krijgt. Denk dat Slot is denk ik een 'doe maar gewoon' type. Ja en dan komt Gimenez met zijn hippe jasje en pakt hij een bal om een penalty keihard in te schieten. Daar houdt Slot niet van. Romario had van Slot ook geen speelminuten gekregen. Zonde want als publiek hebben we zo'n held wel nodig.
Laten we eerlijk zijn: de grootste factor die hier meespeelt is dat Danilo van Ajax komt. Dan kan je er wel 30 inschieten per seizoen, maar dan zullen ze in de Kuip nog steeds geen liedjes over je zingen. Verschrikkelijk vervelend wel voor die jongen vind ik, want hij heeft het behoorlijk goed gedaan in een lastige overgangsperiode. Hopelijk laat hij het nog een aantal keer zien dit seizoen voordat Santi definitief de eerste spits wordt, dan kan hij volgende zomer een mooie transfer maken. En dan mogen we hem enorm dankbaar zijn dat hij zo vaak bepalend is geweest :D
Ik vind zo apart dat iedereen vanuit gaat dat santi de vaste spits wordt terwijl hij nog niks heeft laten zien. Dat nog terwijl Danilo wel laat zien. Ik hoor potentie hier en daar maar aan potentie heb je weinig. Danilo mag welliswaar gratis zijn overkomen vanuit ajax maar hij heeft een stuk meer restwaarde op dit moment.