gimenez

Gimenez met Mexico na strafschoppen door naar halve finales Nations League

Mexico is door naar de halve finale van de Concacaf Nations League 2023/24 dankzij een 4-2 overwinning op Honduras na strafschoppen. Mexico won met 2-0 in het tweede duel van hun kwartfinale in het Estadio Azteca in Mexico-Stad. Eerder deze week werd er met 2-0 verloren van Honduras en dus moesten strafschoppen de beslissing maken. De Mexicaanse aanvoerder Edson Alvarez scoorde in de laatste seconden van de blessuretijd om de totale score op 2-2 te brengen en een verlenging af te dwingen.

Dankzij de overwinning in de strafschoppenserie heeft Mexico niet alleen de Concacaf Nations League finales bereikt, maar heeft het land zich ook gekwalificeerd voor de CONMEBOL Copa America 2024. Santiago Gimenez begon op de bank, maar kwam in de 70ste minuut in het veld voor collega-spits Henry Martín. De spits van Feyenoord was uiteindelijk nog belangrijk met het afleveren van de assists bij de 2-2 van Alvarez diep in blessuretijd.

Bij de strafschoppenserie miste Honduras de strafschop voordat Santiago Gimenez moest aantreden. Gimenez aarzelde niet en schoot de strafschop hard in de bovenhoek, onhoudbaar voor de doelman. De finales van de Concacaf Nations League worden op 21 maart 2024 (halve finale) en 24 maart 2024 (finale en troostfinale) gespeeld. Mexico speelt de halve finale op 21 maart tegen de Verenigde Staten.

Feyenoord hoeft de spits niet te missen in de Eredivisie. De Rotterdammers spelen op 17 maart uit bij SC Heerenveen en daarna pas weer 31 maart tegen FC Utrecht in De Kuip.