gimenez

VK Sportphoto

Nieuws

Giménez nestelt zich met doelpunten tussen top van Europa

Stan

Sinds de jaarwisseling is Santiago Giménez niet meer te stoppen in het shirt van Feyenoord. De Mexicaanse goalgetter heeft in 2023 de strijd om de spitsenpositie definitief gewonnen van Danilo en reigt de doelpunten aaneen bij de koploper van de Eredivisie. Door zijn scoringsdrift vindt Santi zichzelf terug in verschillende indrukwekkende lijstjes. 

Zondag tekende Giménez in het duel met Excelsior voor beide doelpunten aan de kant van de Zuid-Rotterdammers. De 22-jarige spits was daarmee voor de 7e keer op rij trefzeker in een competitieduel. Daarnaast scoorde hij voor de 8e keer in opeenvolgende uitduels waarmee hij een voor een evenaring van het Eredivisierecord zorgde.

Dat de publiekslieveling in Nederland met scherp schiet is dus duidelijk, maar met zijn doelpunten gooit hij ook Europees hoge ogen. In 2023 scoorde de Feyenoorder maarliefst 12 competitiegoals in 17 duels, waardoor hij zich kan meten met de topspitsen van Europa. Voetbal International weet te melden dat enkel Victor Oshimen van Napoli en Erling Haaland van Manchester City (beiden 14 competitiegoals), en Harry Kane (13 competitiegoals) het nóg beter doen dan Giménez. 

Als we ook naar de Europa League en KNVB-bekertoernooi kijken, zien we dat El Bebeto in 2023 goed is voor 16 doelpunten in 23 officiële wedstrijden. In Nederland volgen enkel Sydney van Hooijdonk (SC Heerenveen) en de Griekse Tasos Douvikas (FC Utercht), die beiden 10 treffers maakten, de spits van Feyenoord op gepaste afstand. 

Delen

Reacties

Volgend jaar ook de pingels nemen en dan 25-30 goals. Dan gaan we praten over 50 - 60 miljoen
Champions league ervaring ook nog
Gimenez heeft aanzienlijk minder speelminuten dan Haaland en co. In goals per speelminuten is hij Kane dik voorbij en zit hij nog dichter achter die andere 2.

Verder moet Gimenez het als enige zonder pingels doen. Kwa niet-penalty doelpunten per speelminuut staat hij overtuigend op 1 in Europa!
ik stel daarom voor dat we hem met Haaland ruilen. Akkoord?
Staat natuurlijk wel tegenover dat Haaland en co spelen in competities die zwaarder zijn dan de Eredivisie.
Wil ik niks van weten, Santi is gewoon de beste ;-)
Dan ruilen we hem voor Danilo! Het zou hoe dan ook voor Haaland een promotie zijn om voor het grote Feyenoord te mogen spelen.
Mooi, dan regelen we die ruil even: Danilo naar City, Haaland naar ons. Hij lijkt me een prima stand-in voor als Gimenez geblesseerd is, of voor het lastste kwartier.