Primeur Bevestigd
Szymanski Filter

VK Sportphoto | Edit 1908.nl

Transfers

Szymański persoonlijk rond voor extra seizoen Feyenoord

FeyenoordTM

Feyenoord is op de achtergrond druk bezig met de selectie voor het seizoen 2023/2024. De aanstaand Eredivisie-kampioen heeft met Sebastian Szymański reeds een persoonlijk akkoord bereikt om nog minimaal één jaar uit te komen voor de club.

Het definitief vastleggen van Szymański wordt echter geen gemakkelijke opgave. De FIFA heeft voor het komende seizoen vooralsnog géén duidelijkheid verschaft over de contractsituaties van buitenlandse spelers die uitkomen in de Russische- en Oekraiense voetbalcompetities. Een complexe situatie, maar Feyenoord en kamp Szymanski zien kansen.

Of Feyenoord Szymański nog voor minimaal één seizoen kan strikken, hangt van verschillende factoren af. Er liggen verschillende scenario's voor, waarvan het triggeren van de koopoptie de bekendste is. De Rotterdammers moeten in dat geval een som van om en nabij 10.000.000 euro neerleggen bij Dynamo Moskou, al kunnen er door het handelsembargo momenteel géén zaken worden gedaan met Rusland.

Een ander scenario is het (laten) loskoppelen van het huidige contract van Szymański. Feyenoord heeft daarbij naar verwachting hulp van tussenpersonen nodig. De Pool komt in dat geval vrij op de markt, waarna hij de clubs voor het uitkiezen heeft. Eerder sprak Szymański zijn voorkeur uit voor een langer verblijf in Rotterdam, al zullen er in dit geval dus ook andere kapers op de kust komen.

Indien de Pools-international straks door een beslissing van de FIFA tegen de zelfde voorwaarden een seizoen langer in Rotterdam te bewonderen is, lijkt dit het meest voor de hand liggende scenario te worden. Szymański zijn persoonlijke akkoord met Feyenoord voor een extra seizoen biedt geen garanties voor een definitief langer verblijf, maar beide kampen zien kansen.

Dit seizoen speelde Szymański maarliefst zevenendertig officiële duels in het shirt van Feyenoord. Daarin was hij tien maal trefzeker en leverde hij zeven assists af. De Pool ligt tot medio 2026 vast in Rusland, maar keert niet terug naar de Premjer-Liga.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Goed bezig, Is Nelson ook een optie, aflopend contract bij Arsenal ?
Ik wil een naam droppen voor eventuele versterking
Is veelzijdig en een heel groot talent
Greenwood van man united
United wil hem niet meer en in Engeland is die uitgeschoten,maar kan super goed voetballen
En kan als 10 en linksbuiten en als spits spelen
En zal relatief goedkoop zijn, en als hij gaat presteren op het veld is dat goed voor de speler en voor feyenoord
@ftm
En wat is de bedoeling met Idrissi? Gaan ze die proberen definitief over te nemen (wat ik trouwens niet hoop)?

En hoe groot is de kans dat er nog een paar exotische pareltjes deze kant op komen?
@FTM hoef geen uitgebreide antwoorden hoor maar was vooral benieuwd naar of feyenoord idd concreet is voor

Van bommel
Stijn spierings

En hebben ze al buitenspelers op vizier buiten idrissi permanent overnemen?
Stijn samen met Branco en Thijs
Bij PSV kunnen ze Til wel kopen. Waarom kunnen wij dit nu niet dan?
Met zwart geld van de Jumbo eigenaar ....... ;-)
@FTM Is Vitik een optie als extra cv erbij?
@ftm

Ik hoop dat Feyenoord flink gaat inzetten op een nieuwe vleugelspeler. Een ‘topper’ (voor Feyenoord begrippen) op die positie is wat het team echt veel sterker zou maken.

Is dit ook een focuspunt voor Feyenoord intern?
Maar serieus:
Szymański kopen gaat niet door want je mag geen zaken doen met Rusland.
Als zijn contract wordt ontbonden kan ie elders veel meer verdienen.
Alleen als besloten wordt dat alles een jaar opgeschort wordt tegen dezelfde voorwaarden blijft ie nog een jaar.
Of je koopt hem van Dinamo en de UEFA bevriest dat bedrag tot na de oorlog. Ik kan me vergissen maar volgens mij is dat dit seizoen ook al gebeurt met spelers.
8 miljoen exact en je hebt m binnen
@FTM vanuit welk werelddeel kunnen we de meeste versterkingen verwachten voor aankomende zomer?
Alleen als we hem kunnen huren vind ik hem interessant voor ons. Die 2m voor de huur (zoals ik ergens gelezen heb) is hij wel waard gebleken. Maar als we hem voor 10m hadden gehaald, dan hadden we er ook kritischer naar gekeken. Maar een goede bruikbare speler, voor 2 seizoenen voor 4m, is gewoon een slimme deal.
Tegen Roma zag je wel dat die tekort komt hoor. In de eredivisie kan hij meekomen maar als we straks CL voetballen gaat het te snel voor m ben ik bang.
Als die ballen erin vliegen kan hij wel ineens mee... Het zat ook niet bepaald mee.

Veruit de gevaarlijkste man onze Poolse vriend.
Ik vond hem tegen Roma echt traag aan de bal. Hij had zoveel tijd nodig dat hij de bal al kwijt was voor die wist wat die ermee ging doen. Laat ik het zo zeggen dat ik m wel veel beter heb zien voetballen maar tegen Roma vond ik m 1 van de slechtste.
Dan gaan er wel meer 'niet meekomen'. Al zal het ook van tegenstander en vorm van de dag afhangen. Wat dat betreft moeten we zelf ook enigszins realistisch blijven.
Er waren er wel meer die tekort kwamen toen. Uiteindelijk zijn wij gewoon een eredivisieclub, en daar voldoet hij prima. Maar als we voor een mooie prijs een betere kunnen krijgen, moeten we dat zeker doen. Ik hoop eigenlijk dat Bullaude z'n belofte kan waarmaken, maar het is goed om die Pool dan achter de hand te hebben.
@FTM slot was groot fan van Gustav Eriksen na de wedstrijden tegen mydtyilland. Is dit een optie als rechtsbuiten? Ook heb ik eerder de naam Kaito Nakamura voorbij horen komen, zou dit een optie zijn? Beide jong en qua statistieken prima aankopen met een marktwaarde van 5 mil op transfermarkt (zal wrss iets hoger uitvallen als je ze daadwerkelijk wil binnen halen). Vallen binnen het huidige beleid
Goeie namen! Hoop zelf op één van die twee en Amdouni van Basel, die gaan Europees voetbal mislopen net als Midtjylland. In dat soort situaties liggen kansen Feyenoord, want wie zegt er nou nee tegen CL voetbal?
Van Bommel van MVV is dat een optie? Nu Feyenoord bezig is met buitenkansjes in de KKD?
Lijkt me perfect alleen beetje angstig voor al die concurrenten net als met vaessen iets wat mij opvalt waarom zit psv steeds in de zelfde vijver als ons te vissen alle potentials ook door psv gevolgd
@FTM ik heb hier niet veel verstand van, maar kan hij niet gewoon op een of andere manier zijn contract in Rusland ontbinden ?
Laat maar. Word al in bovenstaand artikel uitgelegd.
@FTM als feyenoord goed verkoopt is het dan voor feyenoord een optie voor een buitenspeler als bv karllson van az gaat die rond de 10 tot 15 mil moet kosten
AZ gaat geen zaken doen met Feyenoord
Dat is erg jammer want Sugawara zie ik als een directe versterking in het geval dat Geertruida centraal wordt opgesteld.
Az doet geen zaken met ons maar anders had je echt een poging voor Reijnders moeten wagen als vervanger voor Orrie. @FTM Klopt het dat feyenoord zich afgelopen zomer nog gemeld heeft voor Reijnders?
Even een accountje aangemaak om Rutger te bedanken, eindbaas!
@FTM: kan er met het aantrekken van Zerrouki een streep door de komst van Vetlesen? Of staat hij nog op het lijstje als versterking van het middenveld, bijvoorbeeld als opvolger van Kokcu?
Stond hoger op de lijst, maar na zijn verlenging is het er niet van gekomen
Jammer. Heeft wel erg goede stats. Zou wat dat betreft denk ik op meerdere middenveld posities uit de voeten kunnen.
@ftm is die buitenspeler met een hoge waarde op transfermarkt waar je het afgelopen winter over had nog steeds een optie?
@FTM. Iedereen heeft het continu over het middenveld en de aanvallers, maar hoe zit het met de verdediging? Ik gok zomaar dat de clubs in de rij staan voor Hancko en denk je dat Hartman ook nog eens kan vertrekken? Zulke ontwikkelingen zullen wel in de gaten gehouden worden?
Jazeker, en die Rasmussen-optie zie ik ook niet gelicht worden dus zeker iets om in de gaten te houden
Is er nog steeds interesse in krejci van Sparta Praag? En is hij dan in beeld als opvolger of concurrent van Hancko of voor het middenveld of beide?
@ftm wat is jouw inschatting hoeveel transferbudget er te besteden is, na behalen champions league?
Wil ik even geen uitspraken over doen, maar na het aankopen van Zerrouki valt er uiteraard alweer een vrij groot gedeelte weg
Dus prio 1 nu de flanken? En is de verwachting dat jahanbaksh en idrissi vertrekken? En wat is de bedoeling met walemark verhuren of verkopen?
Niet als het in dit boekjaar word betaald
En de Europese inkomsten worden niet mee begroot
En btw het potje van dit jaar was niet leeg
heb ooit ergens gelezen 60%/40%.
@FTM is Chavez een (logische ) opvolger van Kokcu ( zou zelf al rond zijn)
Speelt die niet veel meer verdedigend / 6 postie?
@FTM, denk je dat Feyenoord volgend seizoen Geertruida als centrum verdediger ziet en een nieuwe rechtsback wil gaan kopen of Geertruida als rechtsback en versterking halen in het centrum?
Ik acht de kans heel realistisch dat Geertruida weggaat
Is Dortmund serieus in beeld?
@FTM: Gaat Geertruida voor een bedrag boven dat van Karsdorp, Malacia, Kongolo, Dumfries? Allemaal tussen de 15 en 17 mln voor backs. Hoewel Geertruida natuurlijk ook uitstekend in het centrum kan.
Als kokcu weggaat 45 miljoen
En geertruida ik denk dan rond de 20 a 25 miljoen dan moet feyenoord de kuip kopen en alles in eigen beheer nemen
Ben jij het daar mee eens ftm
Komt er nog een studio1908 video waarbij je dingen bespreekt wat er speelt op het moment. En mogelijk later?
Denk eerder woe- of do zo'n praatdingetje op Twitter
Zijn die ook terug te luisteren ergens?!
@FTM wat denk je wat er met Bijlow gaat gebeuren? Jaartje nog bij Feyenoord en 1e keeper bij Oranje worden? Zijn contract zal dan ook met een jaar worden verlengt lijkt mij.
@FTM, volgensmij heb je ooit in een twitter space gezegd dat het Kökçü z'n droom is om Champions League te spelen met Feyenoord. In hoeverre is dit scenario (komend seizoen) nog realistisch?
Weinig realistisch, as it stands
Jammer maar begrijpelijk, kans dat Hancko - naast Kökçü en dus waarschijnlijk Geertruida - vertrekt ook aannemelijk ben ik bang?
@FTM Wat is het perspectief voor Bullaude?
Lekker blijven, volgend seizoen pakt hij zijn kansen
@FTM, in studio1908 zei je dat ze gaan proberen om Idrissi over te nemen. Is dat nog steeds de verwachting want in z'n interview later leek dat hij er zelf niet zo happig op is.
Hij gaat eerst terug naar Sevilla. Wil vechten voor zijn kansen.
Maar let op, later in de window gaan we ons melden bij Sevilla.
@FTM ik neem aan dat we eerst voor buitenspelers gaan waar meer in zit en die meer kwaliteit hebben. In mijn ogen is Idrissi nier het niveau wat we moeten nastreven. Wat vind jij van Idrissi?
Eens Mittadino, hij heeft echt goede acties van tijd tot tijd. Maar alles daartussen is vaak ronduit slecht. Zijn ondergrens ligt mijn inziens veel te laag voor het niveau dat we nastreven.
@FTM al ontwikkeling op gebied van directie? Zowel commercieel als technisch?
Helemaal niets. Dennis te Kloese gaat in ieder geval het eerste gedeelte van de window zelf doen.
Vanaf het vakantieoord? In een cruciale transfer zomer waarin we CL spelen en volgend jaar ook CL moeten halen. Top scenario 😱
Geen idee of hij weer op vakantie gaat, eerlijk gezegd
Hij zal wel een telefoon hebben, of ie nou vanuit Rotterdam of timboektoe belt, maakt niet zoveel uit.
Of denk je dat ie iedere potentiele aankoop wereldwijd persoonlijk gaat bezoeken ?
Haha, hij is al lekker bezig 😂
Lekker vaag allemaal. Persoonlijk rond? Heeft toch contract in Moskou? En als contract ontbonden wordt komen er andere kapers op de kust. Dit is toch geen nieuws en hebben we niks aan.
Ik vraag me oprecht af of je goed bent in het lezen van teksten
Is het waar dat feyenoord van bommel wil van mvv
Ftm
Zijn ze bezig met een buitenspeler?
Ze zijn rond met szymanski,maar dat was eigenlijk als het geval want ze zouden hem overnemen na dit seizoen als het goed zou gaan,dat moest dus wel rond zijn of niet
Feyenoord zal wel weten wat ze moeten doen voor azymanski,en btw die buitenspeler is toch telles magno
Dan heb je het of verkeerd gelezen of verkeerd geïnterpreteerd.
Nee staat veel nuttige info in hoor vriend!
@FTM En ik hoor verschillende signalen over Branco van den Boomen. Volgens mij zei je dat dit niet speelde, maar later las ik op FR12 dat Feyenoord gesprekken met hem had. Is het nog mogelijk dat hij komt of kunnen we zijn komst vergeten?
Geen thema, heeft de dynamiek niet.
Gaat Dilrosun worden verkocht bij een normaal bod, wat vind Feyenoord van hem?
Ja, maar zijn salaris is een enorm struikelblok. Die kan echt maar naar één kaliber clubs.
Echt een miskoop die jongen zeg, qua rendement uiteindelijk niet eens vreselijk maar is gwn te matig voor het niveau wat we na willen streven. En dat rijkere kaliber clubs gaat zich denk je niet meldden? En waarmee denk je dat Feyenoord genoegen neemt, 3 a 4 miljoen of zelfs minder? Is Dilrosun überhaupt gescout?
@FTM is er nog een kans van slagen voor Dilrosun bij ons? Komt nog niet uit de verf en zn acties lukken nog niet, maar zijn acties hebben wel way. Zit veel snelheid in en kan zowel binnendoor als buitenom passeren.
Ik heb het in ieder geval nog niet helemaal opgegeven
Dilrosun verdiend rond de 900000
@FTM Je zegt dat hij rond is voor een extra seizoen:

Bedoel je hiermee dat de persoonlijke voorwaarden akkoord zijn, maar dat deze voorwaarden alleen werkelijkheid worden als Feyenoord hem definitief overneemt (voor 10 miljoen als dat mag, of transfervrij als z'n contract met Rusland wordt ontbonden)?

Want het lijkt me dat als we hem nog een seizoen huren, het simpelweg de huurvoorwaarden zullen zijn die we met Rusland bespreken (bijv. Feyenoord betaalt 80% van z'n salaris). Dan heeft dit persoonlijke akkoord geen relevantie.

Ik kan het mis hebben -- ik hoor graag hoe dit werkt.
Zijn contract voor komend seizoen is helemaal rond. Dus zo.
@FTM: gaat Feyenoord nog voor een opvolger van Kokcu de markt op of willen ze dat binnen de huidige selectie oplossen?
Dient echt nog wel opvolging voor te komen
Verwacht je dat ze daar echt een waardige opvolger voor proberen te halen, dus van een bedrag richting ons transferrecord qua aankopen of denk je dat ze met een paar miljoen een talent willen halen die dan achter timber/wieffer moet gaan concurreren voor zijn plaats in de basis
Die laatste is met Vd Belt al in huis gehaald.
Hoop zelf wel op een direct vervanger voor Kökcü.
Daar hebben we (naar mijn mening) Wieffer, Timber en Vd Belt al voor toch?
Maar kan uiteraard zo zijn dat ze alsnog iemand er bij willen.
Timber en van den Belt zijn goede voetballers, maar je kunt niet op korte termijn verwachten dat die de rol van aanjager en spelbepaler van kokcu overnemen. Ik las hier opvallend genoeg dat zelfs wordt overwogen om Timber komend seizoen in te zetten als rechtsback. Dat zal wel zijn als Geertruida vertrekt. Wieffer is bij Feyenoord in principe een controlerende middenvelder. Hij zou kunnen doorschuiven naar 8, maar dan heb je samen met zerrouki wel erg weinig scorend vermogen op het middenveld.
Kökcü is nou ook niet bepaald een notoire goalmaker, slechts 6 veldgoals ook.
Maar ben het op zich met je eens hoor, een 1op1 vervanger voor Orrie zou wel lekker zijn.
Moet toch mogelijk zijn om te handelen met Rusland. Zie Til en die gozer van Napoli. Of is er sinds afgelopen zomer het eea veranderd inzake handelen met Rusland?
Guus Til heeft Nederlandse Nationaliteit maakt waarschijnlijk groot verschil.
De intentie is er dus. Goed nieuws!
@ftm compleet andere vraag maar is er een kans dat Wijnaldum volgend jaar terug komt? Of is dat totaal niet aan de orde?
@FTM zijn er evt andere oud Feyenoorder's als optie voor volgend seizoen? De Vrij/ Vilenha enz...?
@ftm krijgen wij weer zo’n lijpe transferzomer als vorig jaar of blijft het dit jaar iets rustiger
@FTM qua buitenspelers: gaan ze eerder voor een links of rechtsbuiten?
Is de bedoeling dan dat Igor vanaf links gaat spelen? Of willen ze idrissi houden en idrissi dan dus vanaf links en dan met een nieuwe goede rechtsbuiten het nieuwe seizoen in?
Dan moet er wel een goede rechtspoot erbij op rechts. Die voorzetten van Igor komen prima aan op Santi.
Hoe schat je de kans in dat als zijn contract ontbonden wordt, hij toch blijft?
Koopoptie echt nagenoeg 0 kans. Ontbinden van wat groter, maar blijven tegen het zelfde scenario is de grootste kanshebber.
Waarom wil Feyenoord hem niet kopen?
Zou hij met dit persoonlijk akkoord tot de absolute grootverdieners horen, dus qua salaris op het niveau geertruida
Ja, maar is logisch voor dit kaliber
Hoe heeft PSV het destijds aangepakt met Til, toen was denk ik dat embargo er ook al toch?
Die hebben gewoon betaald, het is niet gewenst gezien de situatie, maar het kan wel gewoon. Ook nu nog.
Banktransfer was dacht ik naar een ander land overgemaakt
Via via constructie waar ze zich diep voor moeten schamen. Vervolgens ook nog doen alsof ze een humanitaire daad verrichten door Til 'vrij te kopen'.
Mooie primeur vriend, beter konden we de mooiste week van het jaar niet beginnen 🫡🇵🇱
Ja gaat weer druk genoeg worden
Ik neem aan dat Feyenoord Szymanski dan volgend seizoen op de zijkanten wil inzetten?
Ik zou niet weten waarom, volgende prio ligt op de flanken
@FTM hoor jij ook geluiden dat Santi blijft en hoe staat het met de buitenspelers waar Feyenoord interesse in heeft ?
Santi zit in een zelfde soort schuitje als onze coach. Alleen bij absolute topaanbiedingen wordt er geluisterd.
Is hij al geheel eigendom? Of moeten we nog die 4miljoen aftikken voor de rest van de rechten? Zoiets speelde er toen rond zijn transfer meende ik.
Verplicht iets bijkopen over paar weekjes
@FTM dus wss wordt het nog een jaar huren tegen dezelfde voorwaarden
Niet zeker, staat allemaal in de tekst :-)
Maar de kans is wel het grootst dus, zoals ik de tekst lees.