Betrouwbaar
Szymanski

VK Sportphoto

Transfers

Zaakwaarnemer Szymański: "Sebastian keert niet terug naar Rusland"

FeyenoordTM

Mariusz Piekarski, de zaakwaarnemer van Sebastian Szymański, was dit weekend te gast in het Poolse programma Bez Ściemy. De belangenbehartiger liet zich mede uit over de transfersituatie van zijn cliënt.

Piekarski denkt dat er eind mei/begin juni meer duidelijkheid komt op de vraag waar Szymański volgend seizoen speelt. Feyenoord stevent in de Eredivisie af op het landskampioenschap - en dus ook op spelen in de groepsfase van de UEFA Champions League: Iets wat Szymański kan bekoren voor een eventueel langer verblijf.

'Sebastian zelf is erg blij met deze huurtransfer. Nu de competitie zijn einde nadert, voeren we meer en meer gesprekken. Normaal gesproken is de speler eigendom van het Russische Dinamo Moskou. Indien alle partijen een langer verblijf zien zitten, moeten zij een weg zien te vinden in de huidige situatie.'

Vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne is dit op voorhand geen ABC-tje. Piekarski vervolgt: 'Er is oorlog, er gelden sancties. We zullen zien hoe het loopt. Op het moment van spreken is deze transfer een schot in de roos gebleken. Ik zie geen kans dat Sebastian terugkeert naar Rusland.'

De FIFA heeft op het moment van schrijven nog géén duidelijkheid verschaft voor het komende seizoen over de contractsituaties van (buitenlandse) spelers uit de Russische- en Oekraïense competities. De situatie echter is nagenoeg gelijkgebleven aan de situatie van vorig jaar, waardoor het goed zou kunnen dat Feyenoord Szymański nóg een seizoen vast kan strikken tegen vergelijkbare voorwaarden.

Info 1908.nl: Feyenoord heeft intern nog geen besluit genomen en wacht verdere duidelijkheid van de FIFA af. Ondertussen worden de mogelijkheden onderzocht om Szymański langer te binden.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Feyenoord heeft de optie tot koop voor 9 miljoen euro
Dat kan alleen als feyenoord ook overeenstemming heeft met de speler dat hebben ze wrl geleerd met dessert
Kopen die handel en na een jr verkopen voor minimaal 25
@FTM
Heeft feyenoord al een lijst met spelers klaar voor als de deal met szymanski niet doorgaat of wordt er vertrouwd op Bullaude volgend seizoen?
Begrijp niet hoe het kan dat er een gelimiteerde transfersom afgespr is als het niet mogelijk is om te verkopen voor Russische clubs.
Laat die maar blijven (als het financieel haalbaar is). Heeft een geweldige trap en zet heel veel druk bij balverlies
Een geweldige voetballer. Als je Arend en Szymański kan behouden voor Feyenoord, dan toon je ballen en weet heel Nederland dat wij mee blijven strijden om de landstitel. Zijn wij dan het München van Nederland?
En hoe zit het met Spertsyan? Is het Szymanski of Spertsyan of kan het ook nog beide zijn?
Geen idee waar je die naam gelezen hebt, maar niet hier
Oh, dus ze zijn helemaal niet met Spertsyan bezig?
Die Spertsyan staat nog tot 2026 onder contract dus niet te betalen voor ons of het moet weer huur zijn.., ik hou liever Szymanski die gaat alleen maar beter worden en flink wat centen opleveren.
De vraag is of hij zelf nog een jaar verhuurd wilt worden (en daardoor nog steeds vast zit aan Rusland) OF dat hij liever naar een club gaat die wel een manier weet te vinden om onder die sancties uit te komen, net zoals bij Til.
Kortom, afwachten wat de FIFA gaat zeggen, tot die tijd kan je niks.
Goeie speler in de Eredivisie, Europees heb ik hem toch een aantal keren bijna niet gezien, is dan een fors bedrag eventueel.
Hij mag weleens zich met krachttraining gaan bezighouden. Die armpjes breken bijna af lijkt het soms in duels. Zeker tegen clubs uit de Premier League, Serie A en Primera Division legt hij het fysiek af.

Een seizoen huren ja, kopen twijfelgeval wat mij betreft. Zijn passes zijn af en toe meesterlijk. Maar soms zie je hem bijna heel de wedstrijd niet.
misschien moet ie dezelfde sportschool als kökcu induiken
Tegen vergelijkbare voorwaarden als dit seizoen huren lijkt me een no brainer als dat mogelijk is. Kopen voor 10 miljoen is denk ik nog steeds een vrij goede deal, hoewel hij het tegen AS Roma wel lastig had, maar dat is defensief een van de betere teams van Europa.
Voor de Nederlandse competitie top speler, Europeese wedstrijden kan hij zeker nog fysiek stappen maken...
Moet absoluut blijven ik hoop aankomend seizoen ook op nieuwe buitenspelers alireza idrissi en dilrosun zijn niet goed genoeg alleen paixao is goed
Zeker binnen halen voor 10 miljoen 😎
Hoeft dus niet eens tegen een transfersom
Hoe kom je daarbij? Eigendom ligt nog steeds in Rusland, huren tegen voorwaarden als dit seizoen is dus gewoon een huursom van rond de 2 miljoen, terwijl zijn waarde niet minder wordt en de optionele transfersom mss zelfs wel hoger.