Szymanski

Nieuws

Szymański: "Het zou mooi zijn als ik mag blijven"

Van de redactie

Met Ramiz Zerrouki en Thomas van den Belt haalde Feyenoord inmiddels twee versterkingen voor het middenveld van volgend seizoen. Daarbij rijst de vraag wat de club gaat doen met de situatie van Sebastian Szymański. De Rotterdammers kunnen de gehuurde Poolse international kan naar verluidt voor tien miljoen inlijven. Szymański zelf hoopt op een langer verblijf in De Kuip.

"Ik houd van het positiespel van Feyenoord. Het niveau van de Eredivisie is goed, dus ik moet elke wedstrijd vol aan de bak", zo vertelt de middenvelder aan Panna. De oorlog in Oekraïne zorgde ervoor dat Szymański afgelopen zomer bij Dinamo Moskou in een lastige situatie belande. Feyenoord bood uitkomst. "Ik trainde vorig jaar zomer eerst even mee bij Legia Warschau. Even aankijken wat er zou gebeuren. Diverse clubs toonden interesse, Feyenoord leek me de beste oplossing. De kans op speeltijd was groot, de speelwijze sprak me erg aan en de fans zijn geweldig". 

Szymański zal na dit seizoen sowieso niet terugkeren naar Dinamo Moskou. Waar hij volgend seizoen actief is kan hij nog niet zeggen. Feyenoord heeft een koopoptie op Szymański bedongen, waardoor de Rotterdammers hem voor circa tien miljoen euro kunnen overnemen. Het is nog niet duidelijk of de club daarvan gebruik gaat maken. "Dat ligt niet in mijn handen. Ik ben dit seizoen gehuurd. Ik heb het super naar mijn zin. Het zou mooi zijn als ik mag blijven", aldus de Pool.

Dit seizoen kunnen ze Szymański in ieder geval niet meer afnemen. Hij heeft plezier in het voetballen hervonden en bovendien lonkt het kampioenschap. "We hebben een team met heel goede spelers. We hebben jonge spelers, talenten en ook spelers met ervaring. De trainer weet ons elke keer precies uit te leggen wat we moeten doen, zodat iedereen het begrijpt. Het zou top zijn als dat straks het kampioenschap oplevert. Een feest op de Coolsingel wil ik graag meemaken."

Delen

Reacties

Allemaal leuk maar vooraf kon je al inschatten dat dit niet gaat gebeuren vanwege salaris niveau. Jaartje huren kan nog maar structureel veel hoger salaris bieden is met 1 jaartje CL onverantwoord. Gaat dus niet gebeuren. Een flink omlaag in salaris zal hij zelf niet willen want na dit seizoen zijn er genoeg opties elders in het buitenland voor szymanski.
Het transferbedrag is hoog, maar nog groter probleem is het salaris. Denk dat hij nu 2, 2,5 miljoen per jaar verdiend en dat kunnen wij niet betalen. Zou hij genoegen nemen met een flink lager salaris, dat is natuurlijk ook de vraag.
Hoe weet jij of we dat niet kunnen betalen?
Kinnen misschien wel maar dan zit ie wel dik aan het dubbele van wat andere spelers krijgen. En je hebt ook nog iets als een salarishuis, er is ergens een grens.
Begroting kan omhoog. Je kunt nu zonder al teveel risico de inkomsten van EL groepsfase meebegroten. CL is dan bonus. Er vanuitgaande dat een top 4 club de beker wint, zijn die inkomsten gegarandeerd als je ook top 4 eindigt.
Dat gaat Feyenoord nooit doen voor wat betreft EL begroten. Hebben deugdelijk financieel beleid.
@ftm zou je een update kunnen geven rond de situatie van Pepi ?
Pepsi komt niet moet 16 mil voor betaald worden.En a7gsburg was erg duidelijk daar in
Feyenoord wil hem eerst jaartje huren en niet gelijk kopen...
Dus die 16 miljoen is geen discussiepunt nu...
Vraag is of die Duitsers hem nog een jaartje willen verhuren en zo ja aan wie...
Ik hoop dat ze van Hooijdonk halen.
Dat zal ik ook beter vinden.fcg is een club op counter dus veel ruimte voor zich.Heerenveen is een leuk voetballende elftal.
Ik niet, vind hem niet goed genoeg.
Denk dat het ook heel erg te maken heeft met wat de alternatieven zijn op de radar...
Want de 10 miljoen die je dan uitgeeft betekend waarschijnlijk dat je 2 of 3 andere spelers niet kunt kopen of je moet echt belachelijk veel vangen voor Kökçü... Al kan dat geld waarschijnlijk ook weer niet allemaal uitgegeven worden net als vorig jaar...
Als Koqcu weggaat dan zou ik hem kopen. Dan is je middenveld goed gevuld !
Waarom wordt er iedere keer gesproken over afkoopsom van ongeveer 10 miljoen als het exact 8 miljoen wat gewoon na te vragen is bij zijn management.

Die 10 miljoen is de huurprijs van 2 plus afkoopsom van 8 bij elkaar opgeteld.
Deze speler verkoop je na nog een seizoen eenvoudig voor het dubbele.
De man heeft tenminste restwaarde, iemand die straks voor 40 mil de deur uit kan, zie dat bij zerrouki niet gebeuren dus waarom leg je niet 2 mil extra neer voor hem?
10 miljoen betalen, presteren in de CL en volgens jaar zomer gaat 'ie voor 50 miljoen.
Aanvankelijk vond ik niet dat hij zijn vraagprijs waard was. Nog steeds is 10 milj. in mijn ogen teveel, maar alles veranderde toen Giménez zijn plek had veroverd. Waar Danilo heel erg veel loopwerk verrichte, heeft Szymanski die rol grotendeels over genomen. En dat doet hij heel erg goed. Is altijd in beweging, en duikt overal op waar ze hem nodig hebben. Met 10 doelpunten en 7 assists voldoet hij ook qua rendement. Ik vind hem technisch een sterk verbeterde versie van Guus Til, en ik denk dat Slot hem er heel graag bij wil houden. Ik ook, want hij is heel belangrijk in het systeem, en ik denk dat hij er alleen nog maar beter in gaat worden.
Het ligt er een beetje aan of de scouting soortgelijke spelers die minder kosten maar er wel direct staan weet aan te leveren. Lijkt me lastig. In de Eredivisie zie ik die in ieder geval niet rondlopen. In principe zou ik hem er volgend seizoen graag bij hebben. Het is een speler met loopvermogen, techniek en overzicht: een combinatie die je niet heel veel tegenkomt. In Rusland heeft hij zich al bewezen als een van de beste aanvallende middenvelders en nu weer in de Eredivisie. En waarschijnlijk wordt hij nog beter in een jaar zonder blessures. Je kunt hem ook nog inzetten als 'valse' rechtsbuiten. Als je hem nog een jaar kunt huren lijkt het me helemaal een no brainer.
@FTM wat denk je dat de kans is dat we deze jongen binnenhalen? Persoonlijk vind ik het een hele goede speler, maar 10 mln vind ik net te veel.
Qua voetballend taleng zou hij in de Eredivisie de 15 goals én 15 assists aan moeten kunnen tikken. We hebben het beste van deze speler nog niet eens gezien
@FTM Ik ben wel benieuwd hoe groot de kans is dat hij blijft ?
Door de oorlog kan feyenoord hem niet kopen
Maar zij kunnen hem wel huren met weer een optie tot koop.
Als de oorlog is afgelopen kan feyenoord hem kopen,laten we zeggen 2 miljoen huursom en dat gaat af van de koop som,de koop som zou o miljoen euro zijn,dus na nog een jr huren 7 miljoen
Nou, ik denk dat Feyenoord Szymanski wel kan kopen. Is met Til bij psv toch ook gelukt. Ik hoop overigens dat ze de koopoptie lichten. Ik vind Szymanski echt een geweldige voetballer. Daarnaast verwacht ik in zijn 2e seizoen nog meer van hem. En je moet als Feyenoord een CL waardige ploeg neer kunnen zetten. Maar ik denk dat ze Bullaude op de achtergrond klaarstomen voor die positie. We gaan het zien…
Het is psv gelukt maar de fifa heeft daar nu een stokje voor gestoken
Maar de fifa moet snel eens gaan beslissen wat ze doen met deze spelers in Rusland,mogen ze gratis weg of dat soort dingen
Wanneer moet Feyenoord deze koopoptie uiterlijk lichten?
Een normale contract loopt meestal tot 30 juni, ik denk dat voor deze tijd de koopoptie gelicht moet worden op 1 juli is het contract al verlopen