gimenez-feyenoord-magazine

Feyenoord.nl

Nieuws

Gimenez op cover Feyenoord Magazine: "Gemiste strafschop deed me meer dan verwacht"

Stan

Santiago Gimenez is de coverstar van de nieuwste editie van Feyenoord Magazine. In het clubblad blikt hij tijdens een uitgebreid interview terug op het bewogen voetbaljaar 2023-2024 dat hij beleefde bij Feyenoord.

Gimenez kijkt terug op een mooi tweede seizoen in Rotterdam. "Ik vind eerlijk gezegd dat Feyenoord een goed seizoen heeft gespeeld. Ikzelf ook, want ik heb méér gescoord en ook meer assists gegeven dan vorig seizoen. Misschien kwamen we iets tekort om kampioen te worden, maar dat heeft vooral te maken met de prestaties van PSV. Zij hebben gewoon een ontzettend goed seizoen gehad."

"Maar wij hebben ook prima gedraaid", gaat de Mexicaan verder. "Voor een nummer 2 van de competitie hebben we heel veel punten behaald. En we hebben ons opnieuw gekwalificeerd voor de Champions League en hebben de beker gewonnen, vergeet dat niet. Iedere voetballer droomt van het spelen van finales, de finale tegen N.E.C. was er weer eentje en ik ben ontzettend blij dat die droom is uitgekomen."

Ook debuteerde Gimenez in de Champions League met een 3-1 overwinning op Lazio. "Ik denk daarbij natuurlijk aan mijn twee doelpunten, maar vooral ook aan de overwinning die we als team behaalden. Spelen op dat podium was inderdaad een droom die ik als jongetje al had en die is werkelijkheid geworden. Het was een onvergetelijke ervaring. De sfeer in het stadion, mijn vriendin die erbij was… Ik heb de wedstrijdbal meegenomen naar huis. Omdat het geen hattrick was, heb ik mijn teamgenoten de bal niet laten signeren, maar dat maakt hem niet minder mooi."

In de tweede seizoenshelft had de Feyenoord-spits meer moeite met het vinden van de goal. Toch wil hij niet spreken van een vormdip. "Nee, ik voelde en voel me ook gewoon goed, en ben hard blijven werken. Ik denk dus niet dat ik uit vorm ben geweest. Waar ik wel eerlijk over moet zijn, is de gemiste strafschop tegen RKC Waalwijk in november. Het op die manier nemen van een penalty was een fout waar ik me zeker niet lekker bij voel. Ik had gedacht dat het weinig consequenties zou hebben, omdat ik iemand ben die het verleden achter zich kan laten en altijd vooruitkijkt. Maar die gemiste strafschop deed me toch meer dan verwacht en ik voelde de wedstrijden erna meer druk dan normaal. Het was gewoon niet goed om die strafschop op die manier te nemen."

Gimenez geef toe dat die gemiste penalty zijn vertrouwen niet ten goede kwam. "Mijn doelstelling was om bovenaan te staan op het lijstje van penaltynemers. Toen ik daar eindelijk stond, nam ik die strafschop op zo’n stomme manier, dat sloeg nergens op. Mijn vader heeft me bestraffend toegesproken en natuurlijk hoorde ik soortgelijke woorden van veel andere mensen, maar het belangrijkste is dat ik nu zelf inzie dat het verkeerd was. Het heeft wel wat met mijn vertrouwen gedaan, maar is het niet normaal om fouten te maken? Deze vergissing heb ik toegegeven en ik zie het als een grote les van God. Hij heeft me laten zien dat ik voetbal serieus moet nemen en niet een persoon ben die dit soort dingen doet, volgens mij is dat het belangrijkste."

Het volledige interview met Santiago Gimenez is terug te vinden in de nieuwste editie van Feyenoord Magazine. 

Delen

Reacties

Topper. Als kost die penalty de club waarschijnlijk wel veel geld zo dus.