santiago-gimenez-twente

Nieuws

Giménez over transfer: "Ik weet dat ik eerst een hoger niveau moet halen"

Dennis

Santiago Giménez was na afloop van het bloedeloze gelijkspel tegen FC Twente de meest besproken man. De spits kreeg vanaf elf meter de uitgelezen kans om zijn twintigste competitiedoelpunt te maken en daarmee Feyenoord langs een naaste concurrent te schieten. De Mexicaan moest alleen zijn meerdere erkennen in Lars Unnerstall.

De Twente-goalie begint zich zodoende tot een ware kwelgeest van de Rotterdammers te ontpoppen. Voor het derde seizoen op rij blijkt Unnerstall bijkans niet te passeren. Ook in voorgaande jaren was de Duitse doelman vaak een sta in de weg, zowel in de competitie als in het bekertoernooi. Gisteren lukte het ook niet vanaf de stip en dat zat Giménez na afloop niet lekker. “Ik ben teleurgesteld, want ik train veel op penalty’s. Ik heb video’s bekeken en schoot de bal waar ik hem wilde hebben, maar toch pakte de keeper hem. Het zou waarschijnlijk de winnende goal zijn geweest. Ik heb gefaald richting de fans en mijn teamgenoten en neem mijn verantwoordelijkheid.”

Doelpuntendroogte
Voor Giménez betekende het de tweede gemiste stafschop op rij, nadat hij eerder tegen RKC een zogeheten Panenka over het doel stiftte. Dat kwam hem op kritiek te staan. Tegen Twente koos hij voor een lage schuiver in de hoek, al ziet de spits zelf weinig verschil tussen beide penalty’s. “Deze inzet was ook niet goed, want hij zit niet. Als het schot goed is, dan pakt de keeper hem niet. Ook dit was geen goede keuze en geen goede penalty.”

Waar de goals bij Giménez in de eerste helft van het seizoen als rijpe appelen uit de boom vielen, zo moeizaam gaat het na de winterstop. “We hebben dit jaar nu vier wedstrijden gespeeld, waarin ik één keer gescoord heb. Ik moet weer terug naar de Santi van het begin van het seizoen, die elke wedstrijd scoort. Ik weet dat iedereen daaraan gewend is geraakt en ik wil weer terug naar dat niveau. Spitsen krijgen vertrouwen wanneer ze doelpunten maken. Nu scoor ik even niet. Ik doe niks anders dan voorheen en zal er hard voor blijven werken. Dan gaat het vanzelf weer komen.”

Transfer
Waar de Mexicaan tot voor kort kon rekenen op dagelijkse transfergeruchten, is het sinds de doelpuntendroogte vrij stil rondom hem in de media. Giménez is er zelf niet mee bezig. “Ik verwacht niks en focus op mezelf Feyenoord. Ik weet dat ik eerst een hoger niveau moet halen. Ik en het team moet er klaar voor zijn, want er komen speciale wedstrijden aan in de Europa League en het bekertoernooi. We zullen bovendien in de competitie tot het einde moeten vechten. Deze fans verdienen alles, Feyenoord verdient alles. We zullen altijd voor deze club blijven vechten.”

Delen

Reacties

Die jongen heeft gewoon veel te veel wedstrijden gespeeld met al die nationaal teamtoernooien in vakantieperioden en voortdurende jetlags na interlands, dan ben je niet meer fris in het hoofd. Daar komt zijn huidige dip vandaan.
Hij weet iig de woorden te kiezen die we graag horen, haha! Komt wel goed, 1e helft seizoen was boven zijn kunnen, nu eronder. Eindigt aan het einde van het seizoen op 30+ doelpunten en dat is meer dan prima. En dan een mooie transfer maken, helemaal verdiend.
30 zou meer dan prima zijn inderdaad maar hij moet ze wel snel gaan maken dan. Of hij schiet er nog zes in in de Europa league en winnen we die ook prima toch.