yv2023423yv2023423a1a07616

VK Sportphoto

Nieuws

Lof voor worstelende Gimenez: "Dat maakt hem zo gigantisch goed"

Stan

Santiago Gimenez verkeert momenteel niet in de beste vorm. De Mexicaan wist in de laatste zeven duels slechts één keer te scoren en bleef mede door een gemiste strafschop ook tegen FC Twente droog staan. De kwaliteiten van de Feyenoord-spits, die nog altijd in de bovenste regionen van de topscorerslijst te vinden is, staan echter buiten kijft, vindt ook FC Utrecht-verdediger Mike van de Hoorn. 

Van der Hoorn heeft lovende woorden voor zowel Luuk de Jong als Brian Brobbey, maar ziet beide spelers niet als de moeilijkste Eredivisie-spits om te verdedigen. "Dat is Santiago Gimenez", laat de aanvoerder van Utrecht weten tegenover het Algemeen Dagblad. "Wat Gimenez zo gigantisch goed maakt, is dat je weet welke beweging hij gaat maken, dat je die beweging ook aan ziet komen, maar dat je je toch laat verrassen. Simpelweg omdat je niet begrijpt hoe hij doet wat hij doet. Snap je? Voor mij is hij daarom de moeilijkst bespeelbare 'nummer negen'."

"Hij heeft een beetje wat Manfred Ugalde (de deze winter van Twente overgenomen spits van Spartak Moskou) ook heeft", gaat Van der Hoorn verder. "Dat Zuid-Amerikaanse gogme zit er in heel zijn wezen in. Ik vergelijk Gimenez karakterologisch met Luis Suaréz. Gimenez is zo goed, zo sluw, geeft je net dat lichtje duwtje om je uit balans te brengen; zeer bewonderenswaardig. Om hem te bestrijden moet je als verdediger een topdag hebben."

Delen

Reacties

Mooi!

Die jongen heeft nu een logische dip. Hij heeft anderhalf jaar vrijwel geen rust gehad met al die toernooien van Mexico in vakanties gekoppeld aan ontzettend veel gereis met steeds weer jetlags.
Eens. Hoeven ons helemaal geen zorgen te maken. Daarnaast moeten we ook niet vergeten dat de spelers die voor toevoer moeten zorgen, ook niet in hun beste vorm verkeren. Ik zie Gimenez regelmatig zelf de actie maken op een flank, terwijl je hem juist non-stop in of rond de 16 wil hebben.