Verhuurde Feyenoorders: Jansen houdt de nul, Tsoungui krijgt rode kaart tegen Jong Ajax

Stan

Afgelopen weekend werd er in binnen- en buitenland weer volop gevoetbald en dus kwamen ook de huurlingen van Feyenoord weer in actie. Waar geen van de Eredivisie-gangers wist te winnen kon Thijs Jansen met De Graafschap wel zege vieren en hield de goalie zelfs de nul. Ook voor Ezequiel Bullaude is de competitie in Argentinië weer van start gegaan.

Ramon Hendriks: PEC Zwolle – Vitesse (1-0)
Vitesse, dat een week eerder tegen Feyenoord nog bijna een gelijkspel uit het vuur wist te slepen, reisde dit weekend af naar Zwolle. Tegen PEC hoopte de formatie van Edward Sturing punten te pakken om zo afscheid te nemen van de laatste plek, maar liep het tegen alweer de 13e verliespartij van het seizoen aan. De 1-0 die Eliano Reijnders na een kwartier maakte voor de thuisploeg, was genoeg om de Arnhemmers te verslaan. Net als voor zijn ploeg was het ook voor Ramon Hendriks weer geen geweldige avond: de Feyenoord-huurling pakte vlak voor rust een gele kaart en werd enkele minuten voor tijd gewisseld ten faveure van Adrian Mazilu. Ook het onlangs gehuurde talent van Brighton kon het tij echter niet meer keren voor Vitesse.

Lennard Hartjes & Mimeirhel Benita: Excelsior – FC Utrecht (1-1)
Excelsior en FC Utrecht beleefden zaterdag een gelijkopgaande wedstrijd, waarin beide teams tot de nodige kansen kwam. Het publiek werd echter pas na ruim een uur spelen op de eerste goal getrakteerd toen oud-Feyenoorder Jens Toornstra doelman Stijn van Gassel via een van richting veranderd schot verschalkte. Bijna direct daarna deed Excelsior iets terug via Siebe Horemans, concurrent van Mimeirhel Benita op de rechtsbackpositie, schiet raak na een geweldige actie van Couhaib Driouech. Bij die twee doelpunten in twee minuten blijft het echter en dus spelen de Kralingers, waar Benita op de bank blijf en Lennard Hartjes nog altijd ontbreekt met een blessure, met 1-1 gelijk tegen Utrecht.

Patrik Wålemark: sc Heerenveen – AZ (2-2)
Met Wålemark in de basis beleefde Heerenveen zondag een spectaculaire wedstrijd tegen AZ, die bol stond van de individuele fouten. Het grootste schandaal vindt echter aan het begin van de wedstrijd plaats, als het duel gestaakt moet worden vanwege vuurwerk op het veld. Na de hervatting is het de ploeg uit Alkmaar die de voorsprong pakt via een kopbal van topscorer Vangelis Pavlidis. Kort daarna is het wederom een AZ-er die een doelpunt maakt, maar ditmaal in eigen doel: oud-Feyenoorder Jordy Clasie werkt een scherpe voorzet van Feyenoord-huurling Wålemark achter eigen keeper Rome-Jayden Owusu-Oduro. Net voor rust komen de Alkmaarders nog verder in de problemen als Denso Kasius met rood het veld af moet nadat hij hard inkomt op Heerenveen-aanvoerder Paweł Bochniewicz.

Al snel na rust weten de Friezen te profiteren van de overtalsituatie via een doelpunt van Luuk Brouwers en lang lijkt dat ook de eindstand van het duel te worden. Totdat doelman Andries Noppert de bal in de 88e minuut wil wegwerken en de bal via Bochniewicz ongelukkig in eigen doel belandt. Wålemark heeft het veld dan al verlaten en ziet vanaf de bank hoe het duel eindigt in 2-2.

Thijs Jansen: De Graafschap – VVV Venlo (3-0)
Met Thijs Jansen onder de lat boekte De Graafschap vrijdag een ruime thuisoverwinning op VVV Venlo. Via doelpunten van Devin Haen, Jeffry Fortes en de teruggekeerde Ralf Seuntjes eindigde het duel in 3-0 voor De Superboeren. Zeker na een late rode kaart voor Venlo-keeper Jan de Boer, die hands maakt, konden de bezoekers daar niks meer tegenoverstellen. Drie punten en een clean sheet voor Jansen dus, dat met De Graafschap is in de race is voor promotie naar de Eredivisie.

Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Shiloh ‘t Zand & Korede Osundina: Jong Ajax – FC Dordrecht (2-2)
De gehuurde Feyenoorders van FC Dordrecht namen het maandagavond op tegen de jeugdploeg van Ajax. De Schapenkoppen kwamen al vlot op een 1-0 voorsprong door de Belg Suray. Jong Ajax maakte na een kwartier spelen de achterstand goed door binnen zes minuten zowel de 1-1 als 2-1 binnen te schieten. Na bijna een uur spelen scoorde FC Dordrecht opnieuw en bepaalde Bronckhorst de eindstand op 2-2. Antef Tsoungui ontving een rode kaart in de 69e minuut nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg. Trauner Santoni was het hier niet mee eens en kreeg na aanmerkingen op de arbitrage een gele kaart. Santoni gaf hierna een cynisch applaus en moest ook met rood het veld verlaten. Alle Feyenoorders kregen speelminuten tegen Jong Ajax waarvan 't Zand, Tsoungui en Sebaoui in de basis startte. Osundina maakte een invalbeurt.

Tidjany Touré: Gil Vicente – Vitória SC (1-0)
Gil Vicente wist zondag door een late 1-0 te winnen van het hogergeplaatste Vitória SC. Tidjany Touré zat wel bij de selectie van de Portugese club, maar kreeg geen invalbeurt van trainer Vítor Campelos.

Ezequiel Bullaude: Platense – Boca Juniors (0-0)
Ook in Argentinië is de competitie weer begonnen en dus kwam ook het Boca Juniors van Feyenoord-huurling Ezequiel Bullaude in actie. Met de aanvallende middenvelder in de basis begon de club uit Buenos Aires het nieuwe seizoen tegen Platense. Bullaude wordt na ruim een uur spelen gewisseld en slaagt er net als alle andere spelers niet in om te scoren. Het duel eindigt in 0-0.