santiago gimenez

In beeld

Gimenez speelt met Mexico gelijk tegen Duitsland

Mexico heeft de vriendschappelijke interland tegen Duitsland met 2-2 gelijkgespeeld. In het Lincoln Financial Field stadion in Philadelphia mocht Santiago Gimenez in de basis starten. Na 76 minuten voetbal werd de spits van Feyenoord gewisseld voor Henry Martin. De doelpunten aan de kant van Mexico kwamen op naam van Uriel Antuna en Erick Sánchez.

Gimenez miste twee kansen voor de goal van Ter Stegen. Bondscoach Jaime Lozano was, ondanks geen treffer van zijn spits, toch zeer tevreden over het optreden van Gimenez, zo geeft de Mexicaanse bondscoach aan in gesprek met Marca. "Hij speelde een goede wedstrijd. Santi is een aanvaller die in een geweldige vorm zit. Hij hielp ons verdedigen en dat is geen kleine prestatie, want hij genereerde ook genoeg scoringskansen en dat zal altijd belangrijk zijn voor het team. Hij zal nog veel meer doelpunten maken met het nationale team."

Marcos Lopez kwam tijdens het WK-kwalificatieduel tussen Peru en Argentinië niet in actie. De linksback van Feyenoord was geschorst en moest vanaf de tribune toezien hoe Lionel Messi nog voor de rust met twee goals de eindstand op 0-2 bepaalde in het voordeel van de Argentijnen. Peru staat er slecht voor in de race om deelname aan het wereldkampioenschap voetbal in 2026. De ploeg van bondscoach Juan Reynoso Guzmán bezit de negende positie in de groep met één punt uit vier duels.

Bekijk hieronder de samenvattingen van beide wedstrijden.