zechiel

VK Sportphoto

Nieuws

Zechiël: “Dan zie je ineens zo’n Parejo tegenover je, maar hij is ook maar gewoon mens”

Moreno

Gjivai Zechiël was te gast in de laatste aflevering van Feyenoord-podcast Kein Geloel. De middenvelder, die uit de jeugdacademie doorstroomde naar het eerste elftal, vertelt over zijn eerste ervaringen bij Feyenoord 1.

Zechiël begon dit seizoen in de voorbereiding met meetrainen bij het eerste. Deels omdat hij het zo goed deed, deels omdat er nog de nodige internationals ontbraken in verband met vakantie. Maar de 19-jarige krullenbol maakte dusdanige indruk in oefenduels tegen PEC Zwolle en Union St. Gilloise dat hij een plek in de selectie van Feyenoord 1 veroverde. 

De wedstrijd op 27 juli was dan ook een speciale voor hem. Voor het eerst in De Kuip mocht Zechiël minuten maken, tegen Villarreal. "Ik was daarvoor meegeweest op trainingskamp en dat ging goed", vertelt de Rotterdammer. "Toen we tegen Villarreal moesten, zou ik eigenlijk niet spelen. Maar toen werd Bullaude ineens verhuurd op die dag. Vervolgens zag ik de opstelling en zag ik mijn naam op 6 staan." Toen hij ook veteraan Dani Parejo aan Spaanse zijde op het veld zag staan, gingen de ogen nog meer twinkelen. "Dat is gewoon een legend. Ik dacht: daar speel ik gewoon tegen. Maar ook hij is gewoon een mens."

De middenvelder, die vorige week zijn contract tot medio 2028 ondertekende, maakte in de thuiswedstrijd tegen Almere City (6-1) zijn debuut. Het had echter niet veel gescheeld of Zechiël had de week ervoor zijn officiële debuut gemaakt, tegen zijn oude club Sparta. "Leo (Sauer, red.) viel al in in de rust, en de trainer wees rond de zeventigste minuut ook naar mij. Ik dacht: bedoel je mij nou? Toen kwam hij bij me en vertelde hij dat ik er waarschijnlijk in zou komen. Ik ging warmlopen en toen ik werd geroepen, scoorden we de 2-1. Toen veranderde de wedstrijd en viel ik helaas nog niet in."

Een week later was het dan toch raak. Een kwartier speeltijd kreeg Zechiël in De Kuip, wat hem na afloop tot tranen toe roerde. "Normaal laat ik mijn emoties niet zo zien, maar toen wel. Dat was zo speciaal", blikt de spelverdeler terug. "Ik weet nog dat ik werd geroepen om warm te lopen, maar dat het niet eens warmlopen was wat ik deed. Ik was vooral om me heen aan het kijken. Het stadion vol, en vooral nadenken: wanneer mag ik erin?"

Ook maakt Zechiël sinds kort deel uit van de Breakfast Club, een groepje spelers dat voorafgaand aan het ontbijt al wat gepersonaliseerde fysieke oefeningen doet. "Dat doe ik sinds kort. Daarin heeft Feyenoord echt enorme stappen gemaakt. Alle materialen, de ruimte, Ruben Peeters en Leigh Egger (fysieke trainers, red.), dat is echt top. Ik merk nu al dat ik stappen heb gemaakt en me fysiek echt aan het ontwikkelen ben." Zechiëls doel voor de komende tijd? "Ik probeer elke dag vol gas te geven. Keihard werken op training, in de gym en op het veld. Daardoor hoop ik iedere dag een procentje beter te worden."

Lees hier deel 1 van het gesprek, waarin Gjivai Zechiël vertelt over zijn jeugd als voetballer.

Delen

Reacties

Goede gast. Heel groot talent.Wanneer hij zo doorgaat, wordt het een grote versterking voor onze club en wie weet ook voor andere grote clubs uit de Championsleague.
Iedere dag een procentje beter te hopen worden, is ambitieus. Hoe goed moet hij wel niet zijn als hij over een jaar 365% beter is geworden…
Wordt een wereld topper dan elke dag 1%>